Texturspray bäst i test

Texturspray bäst i test – hitta bästa texture spray!

Petra Ljunghov

Är även du på jakt efter texturspray bäst i test? I så fall är detta artikeln för dig! Nedan hittar vi den allra bästa texture sprayen för dig och dina behov. Dessutom har vi satt ihop en kort köpguide för att underlätta ditt val ytterligare. Så vad väntar du på? Skrolla ned till topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Texturspray bäst i test

1. R+Co trophy shine + texture spray

2. Björk forma textur

3. Colorwow style on steroids

Bäst i test

Mest lättanvända

Bäst premiumval

Colorwow style on steroids

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

Utgått

R+Co trophy texturspray – bäst i test!

En sprayflaska med texturspray som har en guldtrofe på utsidan tillverkad av R+Co
Bra kontroll
Bra glans
Gör inte håret stelt

Den variant vi utser till texturspray bäst i test är den här från R+Co. Den har överlägset bäst kontroll trots att den är som en kombination av en hår- och glansspray! Överlägsen funktionalitet till överkomlig prislapp.

Förutom sina förmågor att ge ett väldigt fint resultat doftar den dessutom väldigt gott. Det känns härligt att gå runt med strukturerat hår som dessutom doftar gott! Vad mer kan man önska sig egentligen?

Mest lättanvända: Björk texture spray

En grå och svart sprayflaska som innehåller texture spray tillverkad av Björk hårvård
Lätt att använda
Håller hela dagen
Massor av textur

Last updated: 2024-04-23 15:37:38

En av de texture sprays som håller allra längst är den här från den svenska tillverkaren Björk hårvård! Den luktar inte bara gott, den är också riktigt smidig att använda. Bara något sprut och massering så får håret en helt fantastisk textur. Rekommenderas mycket varmt av oss på The Beauty Room trots att vi inte recenserat Björks produkter tidigare.

Bäst premiumval: Colorwow

En silvrig texture spray i flaska tillverkad av Colorwow
Kan användas istället för torrschampo
Dryg
Inte strävt & fett hår dagen efter

Utgått ur sortimentet

En riktigt bra texturspray som verkligen håller vad den lovar är den här från Colorwow. Den gör det den ska och bygger riktigt bra textur i håret. Trots det blir håret varken för strävt eller fett dagen efter, vilket många sprayer kan göra.

Det som dessutom urskiljer sig från genomsnittet är att den är så pass dryg! Man behöver verkligen inte köra många sprut för att det ska få ordentligt resultat i håret.

Vanliga frågor

Vad är texturspray?

En texturspray är en produkt som används för att ge håret extra volym och struktur. Det fungerar genom att skapa en rå, ojämn effekt, vilket resulterar i mer grepp och formbarhet.

Hur använder man texturspray för håret?

Börja med torrt eller något fuktigt hår. Skaka flaskan ordentligt och spraya sedan jämnt över hela håret från roten av hårstråna till toppen. Jobba sedan in det med fingrarna för att skapa önskad textur och volym.

Är texturspray skadligt för håret?

Texturspray är generellt sett inte skadligt för håret om det används korrekt och inte används för mycket. Det är dock alltid viktigt att välja produkter som är fria från skadliga kemikalier och att tvätta håret ordentligt för att undvika att produkt byggs upp i håret.

Kan man använda texturspray på alla hårtyper?

Ja, texturspray kan användas på alla hårtyper – från platt till korkskruvat hår. Resultatet kan dock variera beroende på hårets densitet och textur. Det är därför bäst att experimentera med mängden produkt för att hitta den mängd som fungerar bäst för just ditt hår.

Bästa textursprayen

Att välja bästa texture sprayen

1. Skapar den looken du vill ha?

Det första att tänka på är vilken typ av textur du vill ha. Vill du ha strandvågor, en “out-of-bed”-look, eller bara lite extra textur? Vissa sprayer kan ge mer definition och separera hårstråna, medan andra ger en mjukare känsla med mer volym och fyllighet.

2. Egenskaper: Lägger den till glans och volym?

En bra texturspray ska inte bara skapa struktur, utan också kunna förbättra ditt hår på andra sätt. Kanske du vill ha extra glans för att få håret att se friskare ut, eller kanske du vill ha mer volym för att skapa den där stora looken.

3. Hur doftar den?

Doften är kanske inte det första du tänker på när det gäller hårprodukter, men det kan vara en avgörande faktor för många. Vill du ha en produkt med en stark doft, eller föredrar du något mer diskret? Läs recensioner och produktbeskrivningar för att få en uppfattning om doften innan du gör ditt val.

4. Vårdande och fuktgivande egenskaper

Tänk på att en texturspray inte bara ska ge struktur och stil, den bör också vårda och skydda ditt hår. Många produkter idag innehåller därför naturliga oljor och extrakt som kan återfukta och reparera håret. Om du har torrt eller skadat hår, leta efter produkter som har dessa ingredienser.

Texture spray bäst i test

  • Bästa texturspray: R+Co trophy shine/texture spray
  • Nr 2: Björk forma textur
  • Nr 3: Colorwow style on steroids
Texturspray test

Så gjorde vi vårt texturspray test

Vårt texturspray test började med att försöka hitta några produkter som var populära på marknaden. Ganska snabbt hade vi letat fram tre stycken som fått riktigt bra recensioner – det var de det fick bli. Vi läste sedan igenom både recensioner och produktbeskrivningar. Det var utifrån den informationen vi läst där vi sedan skrev våra egna texter om textursprayerna.

Källor