The Ordinary bäst i test

The Ordinary bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Mikaela Höstfors

Är du ute efter The Ordinary bäst i test? Då är detta topplistan du behöver! Nedan har vi rankat våra absoluta favoriter från The Ordinary!

The Ordinary är hudvårdsmärket som erbjuder professionella produkter till oslagbara priser. Deras produkter låter dig skräddarsy din egen hudvårdsrutin med olika aktiva ingredienser. Oavsett vilka behov du har så är syftet att du ska få bästa möjliga resultat genom att skapa den perfekta kombinationen för dig. I deras guide finns allt du behöver veta för att skaffa en hudvårdsrutin som ger resultat. Varumärkets ledord är transparens och ärlighet samtidigt som de står för att alla ska ha råd med riktigt bra hudvård. För att du ska hitta rätt har vi listat The Ordinarys fem bästa produkter enligt vårt test.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar till olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

The Ordinary bäst i test

1. Hyaluronsyra

2. Niacinamide

3. Retinol

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

The Ordinary hyaluronsyra – testvinnare!

The Ordinary hylauronsyra serum
Tyvärr hittades inga priser...

Vinnaren av vårt test är serumet från The Ordinary med oslagbara fuktgivande egenskaper. Hyaluronsyra binder vatten upp till 1000 gånger sin egen vikt, vilket gör den till en otrolig ingrediens i hudvårdsprodukter. För att hyaluronsyran ska nå ner i alla hudlager är den tillsatt i olika molekylära storlekar där den allra minsta når längst ner i huden.

Resultatet blir en återfuktad hud på djupet. Med tillsatt Vitamin B5 optimeras dessutom återfuktningen även på hudytan. Formulan är silikon- och glutenfri samt helt vegansk. Serumet passar bäst till dig med torr hud.

Bäst antiinflammatoriska: ”Niacinamide”

The Ordinary Niacinamide

Detta serum verkar antiinflammatoriskt tack vare niaciamide (Vitamin B3) som även lyser upp huden och motverkar tilltäppta porer. Produktens potential optimeras med zink som hjälper till med cellförnyelsen och bidrar till läkning av skadad hud. Samtidigt förebyggs oren hy och talgproduktionen balanseras.

Produkten har haft sådan framgång att den vann priset för “Årets Serum Under 600 kr!” på Swedish Beauty Awards år 2019. Tidigare kunder nämner mindre porer, en jämnare hud och mer lyster efter användning av serumet.

Bäst retinol: “Retinol 1%”

The Ordinary retinol

Last updated: 2024-04-23 15:25:25

Detta vattenfria serum med retinol är den ultimata hudvårdsprodukten för äldre kvinnor. Retinol som åldersreducerande ingrediens har ett stort stöd av forskning bakom sig. Den gör att små linjer och rynkor reduceras märkbart vid regelbunden användning vilket resulterar i en hud som ser yngre ut.

Eftersom retinol kan vara något irriterande innan huden vant sig är serumet kompletterat med squalane som har kraftigt återfuktande egenskaper. Det gör att huden inte torkas ut lika lätt samtidigt som retinolens fulla potential uppnås.

Bäst serum: ”Buffet”

En vit flaska serum från The Ordinary

Detta multi-peptid serum har en unik sammansättning av peptidkomplex som motverkar ålderstecken på flera nivåer. Tillsatt hyaluronsyra bidrar med maximal fukt och hjälper till att fylla ut små linjer. Resultatet blir en spänstigare hud med en jämnare struktur.

Serumet passar alla hudtyper och fungerar särskilt bra för känslig hud som behöver extra tanke. Produkten har fått mycket bra respons från tidigare kunder som berättar om en smidigare och mer återfuktad hud efter att ha använt serumet.

Bäst kräm: Natural Moisturizing Factors

En tubflaska ansiktskräm från The Ordinary

Denna dagkräm är ett måste för trött hud som är i behov av fukt. Produkten är specialiserad på att hålla det översta hudlagret återfuktat och skyddar mot yttre faktorer. Krämen hjälper huden att återställa balansen vid ett försvagat skydd utan att lämna en fet hinna. Särskilt utvalda aminosyror, trigycerider och ceramider arbetar tillsammans för att återställa fuktbalansen.

Dagkrämen innehåller dessutom hyaluronsyra som fyller ut ojämnheter och bidrar till ytterligare fukt. Produkten kan användas dagligen men är en riktig räddare i nöden vid kallt och blåsigt väder. Vid kontinuerlig användning ses ett resultat som varar långsiktigt!

Vanliga frågor

Bäst produkter från The Ordinary

Hur dyrt är The Ordinary?

The Ordinary är ett mycket prisvärt varumärke som erbjuder professionell hudvård som är tillgänglig för alla. De flesta av deras produkter kostar omkring 50-200kr.

Hur kan det vara så billigt?

Till skillnad från många dyrare märken har The Ordinary inget eget forskningsinstitut som gör att kostnaderna drar iväg. De använder istället redan beprövade ingredienser vilket gör att de kan erbjuda så billiga produkter.

Hur länge håller The Ordinarys produkter?

The Ordinarys produkter håller lika länge som hudvård från andra märken. Efter öppnad förpackning varierar hållbarheten mellan 3-36 månader beroende på produkt.

Vem äger märket?

The Ordinary grundades år 2013 i Toronto och ägs av det kanadensiska företaget Deciem. På kort tid har de sedan tagit världen med storm och etablerat sig i hela 15 länder.

Vilka produkter ska inte mixas?

Produkter som innehåller syror bör inte mixas då det kan orsaka irritation. Undvik även att kombinera C-vitamin med syror eftersom det gör att antioxidanternas effekt minskar.

Ska man lita på hypen?

Det finns en anledning till att The Ordinary blivit så hypat, precis som med koreansk hudvård så är det faktiskt bra produkter i grunden. Här är en kort video om hypen verkligen är motiverad;

Hur gjordes vårt test av The Ordinarys produkter?

Vi har valt produkterna efter att ha utvärderat deras produktbeskrivningar och vägt in fördelarna med de olika ingredienserna. Vi har även studerat recensioner från tidigare kunder för att få reda på vilka produkter som verkligen lever upp till förväntningarna. Genom att välja produkter som riktiga kunder väljer att rekommendera blir vår lista något du verkligen kan lita på. Vårt mål är att hjälpa dig hitta de bästa produkterna för just din hud.

Är du intresserad av Filorgas produkter också? Spana in vår Filorga bäst i test lista!

Källor