Tuperingsborste bäst i test

Tuperingsborste bäst i test – hitta bästa tuperingsborsten!

Petra Ljunghov

Letar du också efter tuperingsborste bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Nedan letar vi nämligen fram den allra bästa tuperingsborsten baserat på olika behov. Så vad väntar du på? Skrolla ner och kolla in topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Tuperingsborste bäst i test

1. Denman D91

2. Sibel classic 50

3. Lindex tuperingsborste

Lindex tuperingsborste

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Utgått

Denman tuperingsborste – bäst i test!

En svart tuperingsborste med smalt skaft från Denman
Skönt borsthuvud
Stiftskaft
Skapar bra volym

Den borste vi anser vara tuperingsborste bäst i test är den här tillverkad av Denman! Med sitt smala blad och innovativa borstdesign får man riktigt bra kontroll vid stylingen.

Borsten fungerar riktigt bra för att kamma bakåt, den skapar volym ändå! Det som skiljer sig med den här från andra är att man inte behöver komplettera med en svanskam. Den har ett stifthandtag på sig redan, så den fungerar som en “all-in-one”! Rekommenderas varmt av oss på The Beauty Room.

Bäst kontroll: Sibel Classic 50

En brun klassisk tuperingsborste tillverkad av Sibel
Gediget handtag
Tillverkad i trä
Bra kontroll

Last updated: 2024-04-23 15:42:45

Sibels klassiska tuperingsborste är perfekt för att skapa extra volym i håret. Med sitt gedigna handtag i trä är den dessutom väldigt lätt att kontrollera och drar genom håret utan några som helst problem.

Själva borsthuvudet är specialdesignat för att toppa håret utan att slita ut hårstråna. Detta med hjälp av sina tre rader strån tillverkade av vildsvinshår. En riktig toppmodell!

Lindex tuperingsborste

En svart tuperingsborste med avsmalnande skaft tillverkad av Lindex
Avsmalnande skaft
Ger bra volym

Denna produkt har tyvärr utgått ur sortimentet

Lindex har kommit med en riktigt bra tuperingsborste som verkligen skapar volym i håret. Med sitt dessutom smala skaft får man det väldigt enkelt att dela upp håret när man stylar det.

Det som skiljer Lindex variant från andra är att den är extra lång! Det gör borsten betydligt lättare att använda, trots att själva borsthuvudet presterar lite sisådär.

Vanliga frågor

Vad är en tuperingsborste?

En tuperingsborste är ett specialverktyg för hårstyling som används för att skapa volym och textur i håret genom en teknik som kallas tupering eller backcombing. Borsten har vanligtvis tätt sittande strån för att effektivt kunna skapa och hålla kvar volymen.

Hur använder man en tuperingsborste?

Ta en sektion av håret, håll det uppåt och borsta sedan neråt mot hårbotten. Upprepa detta några gånger per sektion för att skapa volym och textur.

Är det skadligt att tupera håret?

Ja, frekvent och intensiv tupering kan leda till hårskador och slitage eftersom det innebär att man borstar håret mot dess naturliga riktning, vilket kan göra att håret slits ut och frissighet. Det är viktigt att göra det försiktigt och att sköta om håret ordentligt efteråt.

Hur rengör man en tuperingsborste?

Börja med att ta bort allt hår från borsten. Använd sedan en gammal tandborste och ett milt rengöringsmedel eller schampo för att skrubba borstens bas och strån. Skölj ordentligt och låt sedan lufttorka.

Bästa tuperingsborsten

Bästa tuperingsborsten – så väljer du

Att välja rätt tuperingsborste kan vara avgörande för att uppnå den perfekta volymen och texturen i håret. Men med så få alternativ på marknaden kan det verkligen vara svårt att välja. Här är våra varmaste tips;

Material

När det kommer till tuperingsborstar finns det huvudsakligen tre typer av borsthår: naturliga, syntetiska och en blandning av båda. Naturliga borsthår, oftast gjorda av vildsvinsborst, är bra för att fördela hårets naturliga oljor och ger en mjuk tupering. Syntetiska borsthår, vanligtvis gjorda av nylon eller plast, ger en mer intensiv tupering.

  • Naturliga borsthår: Passar bäst för tunt hår.
  • Syntetiska borsthår: Bäst för tjockt och grovt hår.
  • Blandade borsthår: Ger en balanserad tupering för alla hårtyper.

Borstens storlek och form

En annan viktig faktor att tänka på är borstens storlek och form. För det mesta kan du hitta tuperingsborstar i två huvudsakliga former: platt, eller runt huvud.

  • Platt huvud: Dessa borstar är bäst för att ge volym vid hårrötterna.
  • Runt huvud: Dessa borstar är idealiska för att ge textur till hela håret.

Borstens storlek är också viktig. Större borstar är mer effektiva på längre hår, medan mindre borstar är bättre lämpade för kortare hår.

Borstens grepp

Ett bra grepp på borsten är viktigt för att undvika att borsten glider ur handen när du använder den. Gummi eller non-slip-material på handtaget är därför en bra idé.

Pris och varumärke

Priset på borsten kan också vara en faktor att ha i åtanke. Kom dock ihåg att tuperingsborstar nästan aldrig kostar över en hundring. Så att vara dumsnål på 20 kr är verkligen inget vi rekommenderar…

Tuperingsborste bäst i test

  • Bästa tuperingsborsten: Denman D91
  • Nr 2: Sibel Classic 50 tuperingsborste
  • Nr 3: Lindex tuperingsborste
Tuperingsborste test

Tuperingsborste test – så gjordes det

Vi började vårt tuperingsborste test genom att ta en titt på vad som fanns där ute. Vi insåg dock ganska snabbt att tuperingsborstar inte verkar vara särskilt poppis… Till slut hade vi ändå hittat en handfull varianter som fått bra recensioner.

Genom att sedan läsa recensioner och produktbeskrivningar fick vi oss en bra bild om hur borstarna presterade. Utifrån den informationen skrev vi sedan våra egna recensioner om produkterna.

Källor