Uppstramande ansiktskräm bäst i test

Uppstramande ansiktskräm bäst i test – 3 bästa åtstramande!

Mikaela Höstfors

Uppstramande ansiktskrämer innehåller aktiva ingredienser som jobbar för att strama åt och jämna ut mogen hy. Att välja ut det bästa alternativet är dock näst intill omöjligt med så många svåra ord och ingredienslistor att gå igenom. I den här artikeln upptäcker vi marknadens 3 bästa uppstramande ansiktskrämer, samt jämför deras effektivitet, ingredienser, priser och formuleringar.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Uppstramande ansiktskräm bäst i test

Bäst i test: Filorga ‘Time-Filler’ uppstramande ansiktskräm

Filorga “Time-Filler” 5 XP
Intensivt korrigerande
Passar dygnet runt
Dryg
Känns dyr och lyxig på huden!
Något dyr

Filorga’s “Time-Filler” 5XP är en intensivt korrigerande dag- och nattcreme som ger märkbart jämnare och yngre hud. Krämens unika sammansättning är testvinnare enligt en mängd modemagasin och innehåller en mängd aktiva ingredienser med en kliniskt bevisad effekt. Det är dock inte bara ingredienslistan som gör att vi utser den till den bästa uppstramande ansiktskrämen.

Den lilla tuben kan verka avskräckande vid första anblick i och med att den är så dyr. Men herregud vad värd pengarna den är! Den är framtagen för att mjuka upp de små rynkorna, fylla i de djupare och släta ut de ytor där en tendens till fina linjer börjar synas. Det som egentligen gör den så prisvärd är att man även kan använda den som halskräm, på halsen agerar den nämligen utjämnande.

Det vi på The Beauty Room tycker om allra mest med den är att den har en så härlig konsistens! En riktig krämighet som lämnar huden mjuk, smidig och återfuktad. Samtidigt känns den tjock, trots att den torkar in så snabbt. Denna formula gör att den passar bra för allt från normal till torr hy.

Det är inte bara vi som älskar Filorga’s “Time-Filler” – hos NordicFeel har den samlat på sig ett snittbetyg på 4.7/5. Där nämner kunder bland annat att den känns lyxig, sjunker in snabbt och ger bra återfuktning.

Bästa billiga uppstramande ansiktskräm: Eucerin ‘Hyaluron-Filler + Elasticity’

Eucerin “Hyaluron-Filler + Elasticity”
Återställer elasticitet i huden
Ger fin lyster
SPF15
Går snabbt in i huden
Liten burk

Eucerin’s “Hyaluron-Filler + Elasticity” är den bästa billiga uppstramande ansiktskrämen och ger en känsla av lyx, trots sin låga prislapp. Den ger huden en riktigt skön och len känsla utan att tynga ner den.

Det mest imponerande hos Eucerin’s dagkräm är dess förmåga att förbättra hudens elasticitet. Den innovativa formulan, som består av bland annat hyaluronsyra, ger huden mycket spänst och struktur. Resultatet blir synligt med mindre framträdande rynkor och en riktigt vacker lyster.

Krämen sjunker snabbt in i huden vilket gör den lätt att använda under sminket. Detta i kombination med sin inbyggda solskyddsfaktor (SPF15 + UVA) gör den verkligen perfekt att använda dagligen.

Bäst glow: Exuviance ‘Relax Overnight Transformation Complex’

Exuviance “Overnight Transformation Complex”
Exfolierande
Bra återfuktning
Härlig konsistens
4.7/5 i snittbetyg
Något dyr

Med Exuviance “Overnight Transformation Complex” får huden en intensiv återfuktning under natten och ett skydd av hudens egen skyddsbarriär. Trots dess lite högre prislapp tycker vi ändå den är värd det – den ger en fantastisk effekt!

Det vi på The Beauty Room gillar allra mest med Exuviance “Overnight Transformation Complex” är ingredienslistan. Detta är något Exuviance är kända för, och just den här innehåller bland annat PHA, Lactobionic acid och gluconolactone. Det ger både en ordentlig exfoliering och bra återfuktning.

Denna exfolierande faktor ser vi som både positivt och negativt dock. Exuviance själva säger att den passar känslig hy, men vi skulle säga att exfolierande produkter överlag inte kan användas varje dag på just känsligare hud.

Vi gillar verkligen det överblickliga som man känner när man använder den; konsistensen, pumpen och doften är alla fantastiska. Värt att nämna är att den kan behöva en cold cream som komplement de riktigt kalla månaderna.

Exuviance “Relax Overnight Transformation Complex” är mycket väl omtyckt av marknaden och har 4.7/5 i snittbetyg på Lyko.se baserat på 41 recensioner.

Bästa uppstramande ansiktskrämen

Hur väljer man den bästa uppstramande ansiktskrämen?

Att välja ut den bästa uppstramande ansiktskrämen är inte lätt med denna enorma djungel till marknad. Det som passar bra för en person, kommer inte nödvändigtvis vara det bästa alternativet för dig. Nedan är en lista på kriterier som är viktiga vid valet av åtstramande ansiktskräm, dessa inkluderar hudtyp, inte fastnar i fina linjer, hög koncentration aktiva ingredienser, återfuktning och att den passar under smink.

  • Hudtyp: Det allra första du ska tänka på är att den ska passa din hudtyp. Alla har olika hudtyper och det är viktigt att du väljer en ansiktskräm som är anpassad för just din. Om du har fet hy – undvik krämer med oljor. Om du har torr hy kan en oljebaserad kräm vara ett bra val. Om du har känslig hy får du vara extra försiktig med ingredienslistan och undvika produkter med parfymering och irriterande ämnen.
  • Inte fastnar i fina linjer: Ett vanligt problem med åtstramande krämer för ansiktet är att de lägger sig i fina linjer och rynkor vilket gör att de inte kan strama åt som de ska. För att undvika detta bör du hitta en kräm med lätt formula som smälter in i huden utan att lämna spår efter sig.
  • Hög koncentration aktiva ingredienser: För att få bäst och snabbast effekt av din uppstramande ansiktskräm är det viktigt att den innehåller en hög koncentration aktiva ingredienser. Hyaluronsyra, retinol och peptider är alla kända för sina uppstramande egenskaper och ska därför finnas med i hög koncentration.
  • Återfuktning: Utöver att strama åt huden, är det även viktigt att din kräm hjälper till med återfuktning. Återfuktad hud ser “plumpy” och mer ungdomlig ut. När huden är torr blir rynkor och linjer mer synliga, så en återfuktande kräm kan även ge resultat på kort sikt.
  • Passar under smink: Du vill med största sannolikhet använda den åtstramande ansiktskrämen varje dag, därför är det ett stort plus om den går att ha under sminket. Se till att formulan torkar in helt i huden för att det inte ska bli kladdigt att sminka ovanpå det.
Uppstramande ansiktskräm test

Hur gjordes vårt test av uppstramande ansiktskrämer?

För att göra vårt test av uppstramande ansiktskrämer behövde vi först och främst titta igenom de andra anti-rynkkrämer vi gått igenom i tidigare tester. Här hittade vi bland annat den älskvärda “Time-Filler” och valde ut några ytterligare som fått bra recensioner av andra.

Sedan tittade vi helt enkelt på deras egenskaper, beskrivningar och recensioner. Utifrån den information vi samlat på oss där satte vi sedan ihop våra egna recensioner om alla krämerna.

Källor