Vattenfast foundation bäst i test

Vattenfast foundation bäst i test – bästa vattenfasta foundationen!

Susanne Blomsterqvist

Är även du på jakt efter vattenfast foundation bäst i test? Då har du kommit till rätt sajt! Nedan går vi igenom de allra bästa vattenfasta foundations vi hittat på marknaden. Oavsett budget eller vilken täckning du vill ha, kommer du hitta en variant för dig. Så skrolla ner till topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Vattenfast foundation bäst i test

Bäst i test: Shiseido “Synchro” vattenfast foundation

En genomskinlig flaska som innehåller en ljusbrun flytande foundation tillverkad av märket "Shiseido" som heter "Synchro skin self-refreshing"
Anpassar sig efter huden
24 timmars hållbarhet
Antioxidanter och fuktgivare
SPF30
Lite dyr (men stor flaska)

Shiseido är verkligen ett banbrytande sminkmärke. Med sin unika “ActiveForce”-teknologi som anpassar sig till huden, levererar denna foundation alltid en fantastisk och naturlig finish. Vilket är varför vi nu utser den till titeln som den bästa vattenfasta foundationen.

Denna medeltäckande men byggbara foundation känns fantastisk på huden. Den imponerade på oss med sin förmåga att motstå värme, fukt och rörelse hela dagen. På så sätt bevaras den lätta och fräscha känslan på huden. Förutom att den klarar det vardagliga, håller Shiseido’s “Synchro” foundation i hela 24 timmar.

Vad som också uppskattas är dess förmåga att både skydda och ge näring till huden. De inbyggda antioxidanterna och fuktgivarna arbetar konstant för att vårda huden. Samtidigt skapar de en naturlig lyster utan att det ser glansigt ut. Den vattenfasta formulan ser dessutom till att sminket sitter där det ska, oavsett väder!

Sammanfattningsvis är Shiseido “Synchro Skin Self-Refreshing” foundation en riktigt bra investering för dig som verkligen vill ha den perfekta vattenfasta foundationen. Dess unika teknologi, inbyggda hudvårdande egenskaper samt fantastiska vattenfasthet är fördelar som lyfter produkten till en nivå över konkurrenterna. En liten nackdel är priset, men det kompenseras med dess kvalitet, hudvårdande egenskaper och stora förpackning.

Bästa lyxiga: Estée Lauder “Stay in place”

En fyrkantig guldig och svart förpackning som innehåller en vattenfast puder-foundation tillverkad av märket "Estée Lauder" som heter "Double Wear Stay-in-place"
Mångsidig
Håller länge
Minimerar porer
Lyxig design
Begränsat färgval

Estee Lauder’s “Stay-in-place” är inte bara en foundation, den får verkligen till perfekta resultat enligt oss på TheBeautyRoom.se! Med sin ojämförliga täckning och mångsidiga användningsområden, är det en riktig pangprodukt.

Det som initialt utmärker “Stay-in-place” är dess två-i-ett koncept. Det fungerar både som en foundation och ett puder, vilket sparar tid och ger utmärkt täckning med en och samma produkt. Texturen är len och känns knappt på huden.

Formulan är framtagen för att hålla i upp till 12 timmar, vilekt gör den perfekt som vardags-foundation. Samtidigt blir porerna mindre synliga och huden ser naturlig ut, samtidigt som man inte får den där kakiga sminkningen.

Vad gäller estetiken kommer Estee Lauders “Stay-in-place” foundation i ett påfyllningsbart fodral. Är det något som Estee Lauder aldrig kompromissar med, så är det deras eleganta förpackningar! Det ser vi till exempel också på deras ögonprimer.

Estee Lauder Stay-in-place Foundation erbjuder definitivt mer än den genomsnittliga vattenfasta foundationen. Med sin höga kvalitet och hållbarhet ger det verkligen värde för dig som har en hundring eller två extra att spendera – vi gillar den skarpt.

Bästa billiga: Essence “Stay all day”

En beige liten flaska med 30 ml vattenfast flytande foundation tillverkad av märket "Essence" som heter "stay all day long-lasting foundation"
Långvarig
Riktigt billig!
Supermjuk formula
Fri från skadliga ämnen
Medium-hög täckning

Essence “Stay All Day” foundation har genomgått en betydande uppgradering och har självfallet behållit det oslagbara priset som gjort den till en favorit i sminkväskan. Den nya formulan imponerar oss på The Beauty Room – den innehåller inga skadliga ämnen inklusive silikoner, parabener, mikroplaster, alkohol, parfym och olja!

Det är definitivt inte bara förpackningen som är lockande här. Formulan är förbättrad, med en supermjuk konsistens som arbetar för att få fram riktigt jämn och slät hud.

Dess prestanda är inte att glömma dock – den erbjuder medel till hög täckning, och får bort mycket ojämnheter trots att den är så lätt på huden. Dess fasthet är också värd att påpeka; Essence “Stay All Day” lever upp till sitt namn och håller i upp till 16 timmar.

Det är uppenbart att Essence “Stay All Day” foundation erbjuder en balans mellan kvalitet och prisvärdhet. Den uppgraderade formeln, dess hållbarhet och eleganta förpackning gör det till ett lysande val för alla som söker en pålitlig vardags-foundation!

Bästa vattenfasta foundationen

Bästa vattenfasta foundationen – hur väljer man rätt?

Långvarighet

Den bästa vattenfasta foundationen ska hålla bra, svett eller regn ska inte få den att rinna av. Alla vattenfasta foundations är ju designade för att vara mer tåliga än deras icke-vattenfasta motparter, men det finns varierande grader hållbarhet även bland dessa. Vissa produkter kan börja kladda eller bli fläckiga efter bara några timmar, medan andra förblir intakta i över 12 timmar. Den senare är såklart att föredra om man vill ha en fräsch sminkning hela dagen!

Bra täckning

För att en foundation ska betraktas som riktigt bra, behöver den ge bra täckning. En heltäckande foundation kommer att dölja ojämn hudton, akne, ärr, pigmentfläckar och andra hudproblem, vilket skapar en jämn och felfri hy. Naturligtvis varierar behovet av täckning från person till person, men generellt sett bör en vattenfast foundation åtminstone erbjuda medium till full täckning för att tillfredsställa behoven.

Hudvänlig

Vidare bör en bra vattenfast foundation vara hudvänlig. Produkten ska inte vara för tung eller för fet, eftersom detta kan täppa till porerna och leda till finnar eller andra hudproblem. Istället ska den vara tillräckligt lätt för huden att andas genom. Helst ska formulan dessutom vara fuktgivande, för att hjälpa till att hålla huden återfuktad, speciellt om du planerar att ha på sminket under en längre period.

Passande nyans

En annan sak att ha i åtanke när man väljer den bästa vattenfasta foundationen är att den matchar din hudton. Det kan kräva att du provar några olika nyanser innan du hittar den rätta. En bra tumregel att följa är dock att testa foundationen på din nacke snarare än handen, eftersom färgen på din nacke brukar vara en bättre match mot ansiktet.

Vattenfast foundation test

Vattenfast foundation test: så gjorde vi

För att göra vårt test av vattenfasta foundations började vi först och främst med att se vad som fanns på marknaden. Ganska snabbt fick vi fram vilka som faktiskt var mest poppis, de fick vi titta närmare på.

Vi läste därefter kunders recensioner och en hel del produktbeskrivningar. Utifrån det vi läst skrev vi sedan våra egna recensioner om alla foundations.

Källor