Vaxremsor bäst i test

Vaxremsor bäst i test – hitta bästa vaxremsorna!

Mikaela Höstfors

Letar du också efter vaxremsor bäst i test? Då har du hittat rätt artikel! Nedan har vi letat fram de allra bästa vaxremsorna för dig och dina behov. Dessutom har vi sett till att besvara alla de vanligaste frågorna i slutet av artikeln. Så vad väntar du på? Spana in topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Vaxremsor bäst i test

Bäst i test: Veet “expert” vaxremsor

En mörkblå förpackning vaxremsor tillverkad av Veet
Kallvaxning
Exfolierad och len hud
Tar bort ALLT hår

Den här förpackningen strips från Veet är den vi utser till vaxremsor bäst i test. Den är med hästlängder bäst på att ta bort precis ALLT hår, inklusive de knappt synliga. Det är på grund av deras specialdesignade teknologi som får grepp om roten redan första gången de används.

Förutom den bra hårborttagningsförmågan är de också tillverkade med sheasmör. Det gör att huden lämnas återfuktad och exfolierad efter användning. En riktigt stor tumme upp!

Bästa ekologiska vaxremsorna: Acorelle

En vit och grön förpackning med ekologiska hair removal strips tillverkade av Acorelle
100% naturliga
Parfymfria och allergivänliga
Solrosolja och aloe vera
Tyvärr hittades inga priser...

Acorelle är en ekologisk product av mycket hårvårdsprodukter, och även deras vax strips är det! De är tillverkade på 100% naturliga ingredienser vilket gör de otroligt skonsamma mot huden. Trots sin lite annorlunda formula lyckas de greppa stråna från roten, och på så sätt ge ett långvarigt resultat.

Det som skiljer de från konkurrenterna är dock främst deras återfuktning. De innehåller nämligen solros- argan- och ricinolja för att återfukta och vårda den irriterade huden. De har till och med inkluderat aloe vera för att lugna huden efter vaxningen!

Bästa vaxremsor för ansiktet: Andrea

En förpackning med ansikts-wax strips tillverkade av Andrea
Dubbelsidiga
Tar bara några sekunder
Tar bort ända från roten
Dyra

De här vaxremsorna håller i sig otroligt länge efter användning. Det eftersom de fångar upp håret hela vägen från roten och drar ut hårstråt. Det gör de otroligt effektiva, framför allt för ansiktet. Dessutom tar det bara några sekunder att använda de, vilket gör de extremt smidiga att ta med sig i necessären.

Det enda egentligen negativa vi ser med de är att de är lite dyrare än genomsnittet. I övrigt rekommenderar vi de varmt för dig som vill ha vaxremsor för ansiktet.

Vanliga frågor

Kan man återanvända vaxremsor?

Nej, man ska inte återanvända vaxremsor. Efter att en vaxremsa har dragits av huden, innehåller den döda hudceller och hår, vilket kan leda till bakteriebildning om det återanvänds.

Hur länge håller huden sig slät efter vaxremsor?

Resultatet varierar, men generellt sett kan huden förbli slät i 3-6 veckor efter vaxning med remsor. Detta beror på att vaxning tar bort hår från roten, vilket gör att det tar längre tid för håret att växa tillbaka jämfört med när man rakar sig.

Gör det ont att använda vaxremsor?

Upplevelsen av smärta vid vaxning varierar från person till person. För vissa kan det vara lite smärtsamt, speciellt första gången, medan andra knappt känner något alls. Att vaxa efter en varm dusch kan minska smärtan något. Om det gör för ont kan en hårborttagningskräm vara ett bättre alternativ.

Bästa vaxremsorna

Så hittar du de bästa vaxremsorna

1. Tar den bort håret ända från roten?

Den viktigaste funktionen hos en vaxremsa är naturligtvis dess förmåga att ta bort hår. När det gäller effektivitet, vill du ha en vaxremsa som tar bort hår ända från roten, vilket inte bara ger en slät och hårfri yta utan också förlänger tiden mellan vaxningarna. Utan att själv ha testat stripsen kan det förstås bli svårt att veta, därför rekommenderar vi att du tittar på kundernas recensioner!

2. Priset per vaxremsa

Det kan vara frestande att bara titta på prislappen när du köper vaxremsor, men det är faktiskt mer informativt att jämföra priset per vaxremsa. På det sättet får du ju det faktiska priset. Så här räknar du ut priset per vaxremsa;

ProduktPrisAntal remsorPris / remsa
Alternativ A79 kr10 st7,9 kr
Alternativ B119 kr20 st5,95 kr

Pris per remsa = pris / antal remsor

Trots att alternativ B har en högre prislapp blir det alltså billigare att gå med det alternativet i längden.

3. Återfuktande egenskaper

Vaxning kan vara tufft mot huden, så det kan vara en bra idé att välja vaxremsor med återfuktande egenskaper. Dessa remsor innehåller ofta ingredienser som aloe vera, vitamin E eller andra hudvänliga ämnen som hjälper till att lugna huden efter vaxning. Om du har känslig hud, är dessa en ännu bättre idé!

4. Är de ekologiska?

Om miljön är viktigt för dig, kan det vara värt att leta efter ekologiska vaxremsor. Dessa produkter tillverkas på ett mer miljövänligt sätt, men innehåller ofta också ingredienser som är skonsammare mot huden. Det är viktigt att notera att bara för att en produkt är märkt som “naturlig” betyder det inte att den är ekologisk. För att en produkt ska kunna märkas som ekologisk måste den uppfylla vissa standarder (ex märkt med Svanen).

Vaxremsor test

Så genomfördes vårt vaxremsor test

Vi började vårt vaxremsor test med att titta lite på vad som fanns där ute. Vi fick lite tips av vänner, men i övrigt valde vi ut de som fått bäst kundrecensioner.

Vi tittade sedan på ungefär ett femtiotal kundrecensioner, men också en del beskrivningar från tillverkarna själva. Vi använde sedan den informationen för att skriva våra egna recensioner om alla olika varianter.

Källor