Vaxvärmare bäst i test

Vaxvärmare bäst i test – hitta bästa vaxvärmaren!

Matilda Niklasson

Är du också ute efter vaxvärmare bäst i test? Då har du hittat rätt artikel! Nedan visar vi dig den allra bästa vaxvärmaren för dig och dina behov. Dessutom går vi igenom de allra vanligaste frågorna om vaxvärmare i slutet av artikeln. Så vad väntar du på egentligen? Sätt igång och ta en titt på vår topplista redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår integritetspolicy för mer info.

Vaxvärmare bäst i test

1. Beautylushh vaxvärmare

2. Rio vaxvärmare

Bäst i test

För den seriösa

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Beautylushh vaxvärmare – bäst i test!

En vit och grå vaxvärmare med vridratt på framsidan tillverkad av Beautylushh
Riktigt billig!
Värmereglering
1 m sladd

Den här modellen tillverkad av Beautylushh är den vi utser till vaxvärmare bäst i test! Den får till en riktig salongsupplevelse på hemmaplan. Med den lätta ratten på framsidan blir det riktigt lätt att reglera värmen och få vaxet till den perfekta temperaturen.

Temperaturregleringen gör dessutom att den fungerar bra för olika typer av vax. Det som också skiljer den från andra modeller är att den har 1 m lång sladd! Alldeles för många modeller har decimeterlånga sladdar som gör de omöjliga att använda…

För den seriösa: Rio vaxvärmare

En vit och svart vaxvärmare med LCD-display på framsidan med 6 knappar tillverkad av Rio professional
Bra LCD-display
Många inställningar
Ihärdiga material

Detta är en lite modernare modell, men som ändå kommer in till billig prislapp. Tänk dock på att den endast passar med engelska eluttag, så vid användning måste du köpa till en reseadapter.

På framsidan hittas en schyst LCD-display som klart och tydligt visar temperaturen. Här finns också 6 stycken knappar som gör att man kan ställa in allt möjligt, såsom tid och temperatur. Det gör att den passar både för hårt och mjukt vax.

Som prick över i:et är inner-kastrullen dessutom belagd för att inte klibba! En helt fantastisk funktion vi inte trodde behövdes.

Vanliga frågor

Vilka typer av vax kan användas i en vaxvärmare?

De flesta vaxvärmare är kompatibla med en rad olika vaxtyper, inklusive mjukt, hårt, pärlvax, och vax på burk. Titta på förpackningen, där står det vilka vax den klarar av att värma upp.

Hur rengör jag min vaxvärmare?

Slå av vaxvärmaren och låt den svalna innan du rengör den. Använd sedan en skrapa (inte av metall!) för att ta bort det överblivna vaxet. För att rengöra insidan kan du använda en blandning av vit ättika och vatten.

Hur fungerar en vaxvärmare?

En vaxvärmare värmer upp vax till en idealisk temperatur för hårborttagning. När vaxet har smält och nått rätt konsistens läggs det på huden och vaxprocessen börjar.

Bästa vaxvärmaren

Bästa vaxvärmaren – så hittar du den rätta

Kan värma upp både mjukt och hårt vax

Först och främst, den bästa vaxvärmaren ska kunna värma upp både mjukt och hårt vax. Det är viktigt eftersom olika typer av vax passar till olika delar av kroppen och hårtyper. Mjukt vax är vanligtvis bäst för större områden som ben, medan hårt vax fungerar bäst för mindre, mer känsliga områden. En bra vaxvärmare ska vara flexibel och kunna hantera båda hårdheterna effektivt.

Temperaturkontroll

Nästa sak att titta på är om det går att reglera temperaturen. Du vill inte bara ha en vaxvärmare som värmer upp vaxet snabbt, utan också en som låter dig justera temperaturen. Det är viktigt eftersom olika typer av vax kräver olika temperaturer för att fungera optimalt. För hög temperatur kan orsaka obehag, till och med brännskador, medan för låg temperatur kan göra att vaxet inte fäster ordentligt.

Se därför till att välja en vaxvärmare med en klar temperaturdisplay och lättanvända kontroller. En digital display är att föredra över en analog eftersom de är mer exakta.

Lätt att rengöra

Att rengöra vaxvärmaren efter varje användning är verkligen ett måste. Några modeller kommer därför med avtagbara vaxbehållare vilket gör dem betydligt lättare att rengöra. Titta också efter vaxvärmare med non-stick beläggning, du hör ju själv, de blir sjukt mycket lättare att rengöra efteråt.

Andra kriterier att tänka på

Förutom de ovannämnda kriterierna finns det också andra faktorer att tänka på när du väljer din vaxvärmare, såsom storlek, kostnad, varumärke och kundrecensioner. Titta även på modellens garanti. En längre garanti betyder oftast högre kvalitet och längre hållbarhet.

Vaxvärmare test

Vaxvärmare test – så gick det till

Vi började vårt vaxvärmare test med att ta en titt på alla olika modeller som fanns där ute. Tyvärr har vi i Sverige inte så mycket att välja mellan, det är inte jättepoppis att vaxa sig… Vi hittade dock till slut en handfull modeller som fått bra recensioner från sina kunder.

Vi tog sedan en titt på de utvaldas recensioner och produktbeskrivningar. Utifrån informationen vi hittade i de skrev vi sedan våra egna recensioner om modellerna.

Källor