Water flosser bäst i test

Water flosser bäst i test – läs INNAN ditt köp!

Matilda Niklasson

Är du också ute efter water flosser bäst i test? Då har du hittat till rätt ställe! Nedan hittar du nämligen vägen till den absolut bästa water flossern. Längre ned i artikeln hittar du även svar på alla dina frågor.

En water flosser, eller mundusch som det heter på svenska är en fantastisk liten pryl att ha i badrummet. Istället för att behöva stå med tandpetare, kan du istället köra water flossern och få bort betydligt mer skräp! Här är en topplista på de främsta modellerna på marknaden idag.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Water flosser bäst i test

1. Ekulf water flosser

2. Spotlight water flosser

3. Rio water flosser

Spotlight water flosser

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

*Utgått

Ekulf water flosser – bäst i test!

Ekulf water flosser
Ekulf water flosser

Den absolut bästa water flossern vi testade var den här från Ekulf! Med sin uppladdningsbara förmåga och otroligt nätta storlek passar den enligt oss i alla badrum. Den får bort plack och bakterier mellan tänderna på ett ordentligt sätt. Här ser du faktiskt skillnad på tandköttet efter användning!

Vattenstrålen var pulserande och masserar tandköttet för att skapa ökad cirkulation. Betydligt bättre om smidigare än vanlig tandtråd enligt oss.

Last updated: 2024-04-23 06:32:20

Spotligt water flosser

Spotlight water flosser
Spotlight water flosser

Den här modellen gav lika bra resultat som Ekulfs variant, men den har lite fler nackdelar. Bland annat är den klumpig, och sedan kostar den mer också!

I övrigt rengör även denna på djupet och det känns verkligen att tandköttet är rent efter användning. Precis som många andra modeller använder den sig av pulserande vattentryck. En skön känsla att använda till och med!

*Utgått

Rio water flosser

Rio water flosser
Rio water flosser

Rio är ett brittiskt bolag som tillverkar en hel del elektroniska skönhetsprodukter. Även denna gång har de kommit med ett billigare alternativ än sina konkurrenter.

Precis som de andra modellerna på topplistan rengör även denna på djupet. Tyvärr har den inte lika bra pulserande vatteneffekt som de andra, istället har den tre olika rengöringslägen. Enligt oss behöver man köra på tvåan eller trean för önskad effekt, de hade kunnat ta bort den första.

I övrigt är detta ett av de billigare alternativen på marknaden just nu, och den gör sitt jobb bra! För det priset tycker vi absolut att den är värd investeringen.

Last updated: 2024-04-23 06:32:21

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en water flosser?

En water flosser kostar 500kr-1000kr. Prisintervallen gör ofta inte skillnad på funktionalitet utan snarare konstruktion och hållbarhet.

Vad är en water flosser bra för?

En water flosser rengör mellan tänderna på djupet, och även kring tandköttskanterna. Istället för tandtråd fungerar den som en mundusch. Med sin vattenstråle ser den till att “blästra” bort all smuts och plack!

Water flosser vs tandtråd

Tandtråd är en jobbig process, det finns nog ingen där ute som tycker om det. Tänk att det istället kan göras med en eltandborsts-liknande pryl! Det är precis därför munduschar är så otroligt mycket bättre än tandtråd.

Bästa water flossern

Hur hittar man den bästa water flossern?

För dig som inte är tandläkare, eller testat alla water flossers där ute kan det vara svårt att hitta den bästa. Här är några av de kriterier vi tycker väger extra högt;

Hur bra rengör den?

Såklart omöjligt att veta om man inte testat den på riktigt. Då får du helt enkelt lita på kundrecensionerna istället! Om det inte finns några recensioner kan du titta på om den har fler rengöringslägen. De som har det tenderar att rengöra mycket bättre än de utan. Du kan också titta i produktbeskrivningarna om de har blivit certifierad av någon tandklinik – det är ett bra tecken!

Hur mycket kostar den?

Du behöver faktiskt inte lägga en tusenlapp för att få en bra irrigator. Det finns modeller så billigt som en 500-ing, och de fungerar förvånansvärt bra. Välj en budget och håll dig till den.

Vem är tillverkaren?

Att titta på tillverkaren är något vi nämner för konsumenter ofta. Det ger ett bra hum om produkten i fråga, trots att du inte faktiskt vet något om den. Tillverkar de andra tandvårdsprodukter? Gör de andra elektroniska produkter (som t.ex ansiktsångare)? Hur är deras rykte? Det är alla bra frågeställningar inför valet av tillverkare.

Hur mycket plats tar den?

Det är faktiskt viktigt att se hur mycket plats den tar. Du vill ändå kunna gömma den i badrumsskåpet när den inte används. Många där ute (kanske du också) har redan en elektrisk fotfil, bomullspads, medicin och eltandborstar som fyller badrumsskåpet. Varför köpa en till pryl som är för stor?

Water flosser test

Hur gjorde vi vårt water flosser test?

Vårt water flosser test började med att faktiskt fråga en tandläkare vi känner personligen. Är irrigatorer något att ha ens? Ja, svarade hon, de rengör faktiskt ordentligt. Okej, vi beställde hem tre stycken som hon stod bakom för att testa de på riktigt.

Testet innebar såklart att testa de olika modellernas förmågor. Här tittade vi främst på hur bra de rengjorde, hur stora de var och dess hållbarhet. Många billiga modeller har nämligen väldigt dålig konstruktion, därför var det viktigt att testa det också.

Sist men inte minst satte vi ihop bäst-i-test-listan. Det gjordes efter att ha jämfört de olika modellernas kvaliteter. Den kriterien som vägde tyngst i jämförelsen var förstås hur bra den rengjorde.

Källor