Fast tvål bäst i test

Fast tvål bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Mikaela Höstfors

Är du på jakt efter fast tvål bäst i test? Då har du kommit till rätt ställe! Vi guidar dig i djungeln av fasta tvålar för att du ska få den bästa möjliga varianten.

Fasta tvålar är ett måste i de flesta hem. De är inte bara praktiska utan räcker oftast mycket längre än flytande tvålar. Eftersom fasta tvålar är så populära finns det även en uppsjö av dem ute på marknaden. Därför kan det vara svårt att hitta den bästa för dig. De kommer i alla dess former med olika dofter och egenskaper vilket kan göra även den pålästa snurrig. För att hjälpa dig har vi skapat detta test där vi listar de fem bästa tvålarna på marknaden just nu!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för nordicfeel.se & meds.se

Fast tvål bäst i test

1. Dr. Bonners fasta tvål

2. "Luxury Platinum"

3. Urtekram Fragrance free

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

Dr. Bonner’s fasta tvål – testvinnare!

En rosa tvål bar från Dr Bonners med doft av körsbärsblom

Vinnaren av vårt bäst i test är Dr. Bonniers fasta tvål som inte bara är snäll mot huden utan även värnar om djuren och miljön. Den är nämligen veganmärkt av Leaping Bunny och certifierad som helt ekologisk av USDA Organic. Varumärket ämnade med denna produkt att skapa en fast tvål med det bästa från deras flytande tvålar.

Tack vare oljeuppbyggnaden är tvålen särskilt mjukgörande och lämplig att användas på hela kroppen, inklusive håret. Denna mångsidiga tvål doftar även ljuvligt av körsbärsblom och passar hela familjen!

För lyxkänsla: Nesti Dante “Luxury platinum”

Nesti Dante luxury platinum

Du som vill ta del av denna lyxiga tvål får inte ta för lång tid på dig då den tillverkas i en speciell och begränsad upplaga. Tvålen är ett resultat av Nesti Dante’s 70-årsjubileum och ett sätt att erbjuda sina kunder något alldeles extra.

Vad som gör den så unik är att den innehåller platina som är världens mest värdefulla ädelmetall. Platina är en mycket kraftfull antioxidant med fördelaktiga egenskaper inom hudvård. Tvålen ger en naturligt ren känsla tack vare att platina håller transpirationen regelbunden och resultatet blir en fastare samt jämnare hud.

För känslig hud: Urtekram “Fragrance free”

En parfymfri och vegansk fast tvål från Urtekram

Denna tvål är skapad speciellt för dig med känslig hud. Den innehåller ingen parfym och är mycket skonsam. Den fungerar riktigt bra för att återfukta efter att du använt hårbottagningskräm. Tvålen är även certifierad av Ecocert Cosmos Organic och innehåller 100% naturliga ingredienser.

Precis som alla Urtekrams produkter är även denna vegansk. Varumärket har en gedigen kunskap om hudvård och har sedan år 1972 specialiserat sig på att erbjuda produkter med nordiska ingredienser. Därför kan du lita på att denna tvål är av god kvalitet och håller vad den lovar.

Det är den perfekta tvålen för dig som letar efter en skonsam tvål med ingredienser som vårdar huden på riktigt!

Bäst återfuktning: Loelle ekologisk tvål

En ljusbrun fast tvål med arganolja från Loelle

Arganolja har använts för sina välgörande egenskaper i tusentals år, vilket vittnar om hur bra denna tvål från Loelle verkligen är. Eftersom arganolja är huvudingrediensen i tvålen lämnar den efter sig en mjuk och återfuktad hud. Dessutom är oljan känd för att balansera talgproduktionen och är därmed fördelaktig för dig som får utslag eller acne. Arganolja är även antiinflammatorisk och full av nyttiga antioxidanter.

Tvålen är dessutom 100% ekologisk och är lämplig att använda både till kropp och ansikte. Den är även fri från animaliska ingredienser och passar därför dig som är vegan!

Med sheasmör: L’Occitane Shea butter tvål

En tvålkaka i brun förpackning från Loccitane

Denna handtvål från L’Occitane har en helt vegetabilisk bas och innehåller sheasmör som är en eftertraktad ingrediens inom hudvård. Med sina näringsgivande och återfuktande egenskaper passar den sig extra bra för irriterad hud.

Sheasmör används flitigt för att skydda huden mot uttorkning tack vare dess feta konsistens. Därför är den en mycket bra ingrediens i en handtvål som denna, då händerna får utstå en hel del.

Tvålen passar hela familjen och finns i dofterna verbena, mjölk och lavendel (vår favorit var lavendel). Den är mycket skonsam och kan med fördel därför användas dagligen!

Last updated: 2024-04-15 16:18:59

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en fast tvål?

En fast tvål kan kosta från några tior och uppåt. Det beror helt på vilket märke du väljer och vilka krav du har på din tvål. Riktigt exklusiva tvålar kan kosta hundralappar.

Vad skiljer olika tvålar åt?

Tvålar kan vara anpassade för olika hudtyper vilket avgörs av vilka ingredienser de innehåller. Det finns exempelvis tvålar som är särskilt milda för känslig hud och tvålar med djuprengörande egenskaper för fet hud.

Bästa fasta tvålen

Att välja den bästa fasta tvålen

För att kunna välja den bästa fasta tvålen för dig bör du kolla in dess egenskaper och avgöra vad som är viktigast för dig.

  • Doften – Tvålar kommer i en mängd olika dofter så se till att välja en som passar dig. Se också till att den går tillsammans med din schampokaka eller balsam.
  • Hudtyp – Se över vilken typ av tvål din hud skulle må bäst av. Välj en tvål med ingredienser som passar just din hud.
  • Märke – Vissa märken är mer specialiserade än andra. Det finns både veganska och ekologiska tvålar om det är något du föredrar. Kolla efter märken som uppfyller dina önskemål.

Tänk också på vad du vill ha ut av tvålen, om du exempelvis vill få bort eksem ska du köpa en variant utformad för det, medan om du bara vill ha något som doftar gott kan du köpa i princip vilken som helst. För dig med problemhy på händerna rekommenderar vi att du pratar med en dermatolog, de vet bäst. Om du inte har råd med det så finns det en hel del dermatologer på YouTube, som exempelvis Dr Dray;

Psst! Efter användning av tvålen rekommenderar vi varmt en body glow för ultimat skimmer!

Hur gjorde vi vårt test av fasta tvålar?

Vi har valt att använda oss av recensioner från tidigare kunder samt produktbeskrivningar i vårt test av fasta tvålar. Eftersom vi ville att testet skulle bli så utförligt som möjligt har vi tagit med både positiva och negativa recensioner i vår bedömning, Resultatet blev fem produkter med nöjda kunder i bagaget som vi gärna rekommenderar. Beskrivningarna har hjälpt oss att jämföra de olika produkterna och komma fram till ett väl genomtänkt resultat.

Fast tvål test

Källor