BaByliss hårfön bäst i test

BaByliss hårfön bäst i test – 3 bästa BaByliss hårtorkarna!

Petra Ljunghov

BaByliss hårfönar är kända för sin prisvärdhet och goda kvalitet. De kompromissar inte med funktionalitet och samtliga modeller är smidiga att använda. I den här artikeln går vi igenom BaByliss 3 bästa hårfönar och jämför deras funktioner, sladdar, motorer, och priser. Vi har också utsett en av deras modeller till bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

BaByliss hårfön bäst i test

Bäst i test: BaByliss ‘Hydro Fusion’ hårfön

BaByliss “Hydro Fusion” hårfön
Kraftfull motor (2100 Watt)
2,5 m sladd
Agerar återfuktande och anti-frizz
Väger lite
Låter lite för mycket

Den bästa BaByliss hårfönen är “Hydro Fusion” med sitt överkomliga pris, fantastiska styling och kraftfulla motor. Den ger ett riktigt jämnt resultat med vacker glans.

Det som urskiljer BaByliss “Hydro Fusion” från genomsnittet är att den har en speciell plasmateknik. Denna använder sig av ett fuktbalanserande dubbelt jonsystem för att återfukta håret och motverka frisset som ofta uppstår när man fönar det. Denna funktion gör håret riktigt lent, vi älskar det!

Trots det lite lägre priset har den ändå en kraftfull motor på 2100 W. Det ger den en snabbare torktid utan att kompromissa med hårets hälsa.

Det är inte bara vi som tycker om BaByliss “Hydro Fusion” fönen, hos Lyko.se har den samlat på sig ett snittbetyg på 4.3/5!

Bäst premiumval: BaByliss ‘Pro Digital 6000E’ hårtork

BaByliss “Pro Digital” hårtork
Turbofunktion
Skonsam mot håret (max 70°C)
Riktigt bra munstycken
Enkel att använda
Lite dyrare

Vi gillar även BaByliss “Pro Digital 6000E” som är en av deras dyraste modeller, i skrivande stund kostade den så mycket som 1 599 kr. Den har dock en torktid som ingen annan, och en otroligt stark motor. Det faktum att den dessutom kommer med två extra munstycken och en diffuser gör att hela paketet känns prisvärt. Den är definitivt i samma klass som ghd hårtorkar, och de är betydligt dyrare.

Vidare är just “Pro Digital” väldigt skonsam mot håret, och har en temperatur på endast 70°C. Det säkerställer att håret inte tar någon skada och vi på The Beauty Room skulle nästan kunna säga att man inte ens behöver värmeskydd. Trots det blir resultatet både glansigt och icke-frissigt.

Sett till funktionerna har den bland annat en turbofunktion som verkligen lever upp till namnet – det torkar på nolltid! På skaftet hittas även flera inställningar och hastighetstemperaturer, samt kalluft. Absolut inget att klaga på där.

Bäst budgetval: BaByliss ‘Cordkeeper 2000’

BaByliss “Cordkeeper 2000” hårfön
Prisvärd
Kommer med diffuser
Låter lite
Tar lite plats
Kort sladd (1,95 m)

BaByliss “Cordkeeper 2000” är en budget-hårfön som faktiskt är lite nytänkande! I handtaget hittas sladden som dras in i hårfönen automatiskt när man trycker på en knapp; på samma sätt som på en dammsugare.

Trots det låga priset erbjuder ändå “Cordkeeper 2000” en motor på 2000 Watt, vilket ger ett snabbt och kontrollerat luftflöde. Den ger ändå en hyfsat snabb torktid, något som är ovanligt på små hårtorkar som denna. Motorn låter dock lite väl mycket, men något måste man väl offra för en så billig modell?

Den har också tre värmelägen och två hastighetsinställningar. Det ger den variation man behöver, och såklart hittas även en kalluftsknapp.

Bästa BaByliss hårfönen

Hur väljer man den bästa BaByliss hårfönen?

Att välja den bästa BaByliss hårfönen är ingen lätt uppgift, de alla är hyfsat liknande i utformningen och det blir därför svårt att skilja på de. Nedan är en kriterier-lista som är viktiga när man väljer hårtork från BaByliss, dessa inkluderar funktioner, munstycken, vikt och pris.

  • Funktioner: Det första att titta på när man ska välja ut den bästa BaByliss hårfönen är dess funktioner. Vilka funktioner de har skiljer sig ganska markant mellan modellerna. Vi tycker till exempel om funktioner som extra snabb torktid, extra munstycken och lång sladd. Ta reda på vilka funktioner du önskar och smalna sedan ner ditt urval därefter.
  • Munstycken: Antal munstycken som kommer med hårfönen är viktiga. Om du har lockigt hår rekommenderar vi alltid en diffuser, annars är ett extra smalt munstycke allt du behöver för att göra en bred mängd frisyrer.
  • Vikt: Se till att hårfönen inte väger över 1 kilo. Helst ska den väga cirka 600 gram. Då är den smidig att använda.
  • Pris: BaByliss hårfönar kostar allt från 300 kr till 1500 kr. Definiera din budget, och framför allt funktionerna du söker, och smalna sedan av ditt sökande.
BaByliss hårfön test

Hur gjorde vi vårt BaByliss hårfön test?

För vårt BaByliss hårfön test började vi med att titta på de modeller vi recenserat förut. Sedan valde vi ut en handfull övriga som fått bra betyg av kunder och läste på mer på djupet om de. Med hjälp av det vi läst i recensioner och produktbeskrivningar satte vi helt enkelt ihop recensioner om hårtorkarna och vad som var bra, respektive dåligt med de.

Källor