ghd hårfön bäst i test

Ghd hårfön bäst i test – 3 bästa GHD hårtorkarna!

Petra Ljunghov

GHD’s hårfönar är kända för sin höga kvalitet, snabba torkningstid och smidiga användning. Vi ska idag upptäcka marknadens 3 bästa ghd hårförnar och jämföra deras funktioner, sladdar, torktider och priser. Dessutom ger vi svar på den eftersökta frågan om vilken ghd hårtork som är bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Ghd hårfön bäst i test

Bäst i test: ghd ‘Air’ hårfön

ghd “Air” hårfön
Riktigt snabb torktid
Känns smidig
Låter lite
3m sladd
Endast ett munstycke

Den bästa ghd hårfönen är “Air” som verkligen är revolutionerande för den relativt låga prislappen. Det mest anmärkningsvärda med den är den professionella AC-motorn som får till extremt snabb torktid utan att skada håret.

Självklart finns en cool-shot knapp för att kyla ner och fixera frisyrens form. Vi gillar också den avancerade joniska tekniken som får håret att bli lent och glansigt, utan att frissa till det.

Förutom sin teknologi känns den lyxig med en snygg design. Denna design gör också att den låter mindre än budget-hårfönar och knapparna är mycket lättillgänliga. Vi uppskattar också att ghd lyckats hålla nere vikten vilket gör den lätt att dra runt utan att det känns klumpigt.

Den främsta fördelen med ghd “Air” är som tidigare nämnt motorn. Den är otroligt kraftfull och får till en riktigt snabb torkning, även av riktigt tjockt hår. Luftfiltret som sitter på motorn är dessutom avtagbart vilket gör den lättare att rengöra.

Det är inte bara The Beauty Room som gillar ghd Air, hos Lyko.se har den ett snittbetyg på 4.5/5 baserat på 60 recensioner. Här nämner kunder att den är “den bästa fönen” och “ger riktigt snabb torktid”.

Det enda negativa med ghd “Air” är att den bara levereras med ett munstycke. Detta munstycke är dock smalt och brett vilket gör att man lätt kan skapa en mängd frisyrer lättare.

Bäst premiumval: ghd ‘Helios’ hårfön

ghd “Helios” hårtork
Tyst
Otrolig torkningstid
Smidig att använda (lätt och 3 meter sladd)
4.9/5 i snittbetyg
Ingen diffuser

GHD “Helios” är det bästa premiumvalet med en otroligt lyxig känsla i handen. Förutom den snygga vita eller svarta färgen finns den också i en mängd snygga limited-edition utgåvor. Det som skiljer den från GHD’s andra fönar är bland annat viktfördelningen som gör den mycket smidigare att använda.

Helios kombinerar aerodynamisk design för att få till ett koncentrerat luftflöde för att öka torktiden ännu mer. Det i kombination med den kraftfulla motorn gör att man får ett luftflöde på 120 km/h (!)

Vi på The Beauty Room gillar också att de jobbat för att hålla nere ljudnivån. Vi misstänker att detta är anledningen till att den är så poppis i professionella miljöer.

Hos Lyko.se har ghd “Helios” hårtorken fått ett snittbetyg på 4.9/5 baserat på 28 omdömen. Kunder nämner bland annat att den fungerar bra på långt tjockt hår och att den är tyst.

Även den här levereras dock utan diffuser? Varför vet vi inte, men det blir definitivt ett minus i vår bok.

Bästa kompakta: ghd ‘Flight+’ resehårfön

ghd “Flight+” hårfön
Riktigt kompakt
Hopfällbar
Smidig att använda (kompakt och lättviktig)
Väska/fodral inkluderat
Lite dyr

Ghd har vidareutvecklat sin Flight+ 1.0 och skapat den här hopfällbara hårfönen. En riktigt smart liten uppfinning som gör den perfekt som resehårfön! Trots sin kompakta storlek har den en riktigt kraftfull motor som har 78% av kraften som i en fullstor hårtork.

Handtaget har också skalats ned och är betydligt mindre än på en fullstor hårtork. Det är en av anledningarna till att den här hårfönen är så otroligt smidig att använda. Den är inte bara kompakt, utan också lättviktig och därför lätt att dra runt huvudet.

Vi ger ghd ett plus i kanten för den inkluderade väskan också! Den är hård och vi tycker absolut de hade kunnat ta en extra hundring för den, men det gjorde de inte.

Det enda vi inte tycker om med den är priset, som i skrivande stund var 1049 kr. Det är lite väl högt för just en resehårtork…

Bästa ghd hårfönen

Hur väljer man den bästa ghd hårfönen?

Det är svårt att välja den bästa ghd hårfönen i och med att de är så dyra. Det gör att man inte kan testa sig fram på samma sätt som man kan med billigare märken såsom Remington. Nedan är en lista på kriterier som är viktiga när man väljer hårfön från ghd, dessa inkluderar funktioner, budget, motor och vikt.

  • Funktioner: Även om nästan alla ghd hårfönar har samma funktioner, är det ändå viktigt att dubbelkolla att den du tittar på erbjuder alla de funktioner du är ute efter. Detta är saker som olika hastighets- och värmelägen, kalluft, flertal munstycken och anti statisk.
  • Budget: det finns faktiskt ett ganska brett spann av prislappar på ghd’s hårtorkar och det är därför viktigt att först och främst definiera din budget. Hur mycket kan du lägga på fönen?
  • Motor: se till att motorn är kraftfull nog att torka håret riktigt snabbt. Detta innebär nästan alltid minst en motorkraft på 2000 Watt.
  • Vikt: En tung hårfön är jobbig att använda, framför allt när man har långt eller tjockt hår att styla. Under 1 kilo är ett måste, men helst ska den väga så lite som omkring 600 gram.

Vad skiljer ghd’s hårfönar från andra märken?

GHD’s hårfönar skiljer sig från andra märken med sin höga kvalitet, avancerade joniska teknik för att minimera frizz och ergonomiska design. De är alltid lätta att använda och smidiga att jobba med.

Vad tycker folk om hårfönar från ghd?

Generellt sett får ghd’s produkter överlag väldigt höga betyg. Inte bara deras hårfönar är mycket omtyckta på marknaden, de har även riktigt höga snittbetyg på deras plattänger.

ghd hårfön test

Hur gjorde vi vårt ghd hårfön test?

I vårt test av ghd hårfönar började vi med att utgå från de modeller vi testat vid andra tillfällen. Förutom de valde vi även ut en handfull ur deras sortiment som fått höga betyg från kunder. Vi läste därefter igenom deras beskrivningar från ghd själva, men också en hel del produktrecensioner. Utifrån det satte vi ihop våra egna recensioner.

Källor