Baslack bäst i test

Baslack bäst i test – hitta bästa baslacken!

Johanna Skeppshage

Är du också på jakt efter baslack bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Nedan har vi letat fram den allra bästa baslacken. Dessutom hittar du en köpguide i slutet av artikeln för att underlätta ditt val ytterligare. Så vad väntar du på? Kolla in topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Baslack bäst i test

1. Nailster baslack

2. OPI base coat

3. Mavala baslack

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Nailster baslack – testvinnare!

En svart flaska baslack för naglarna från Nailster
Sitter otroligt bra
Lätt att sätta på
Slitstark yta

Den variant vi utser till baslack bäst i test är den här tillverkad av Nailster! De vinner ofta våra nageltester, och även denna gång har de kommit med en produkt i toppklass.

Dess förmåga att hålla ordentligt är det som egentligen utnämner den till testvinnare denna gång. Det känns som att ytan den skapar inte går att rubba! Stöter du till något, eller råkar riva i nageln kommer det inte vara något problem när du har den här base coaten på.

Sitter längst: OPI base coat

En genomskinlig flaska base coat nagellack med rosa innehåll från OPI
Blankt och snyggt resultat
Slitstark
Sitter länge

Den baslack som sitter allra längst är OPI’s base coat. På grund av dess väldigt lätta applicering blir det en baslack i världsklass!

Formulan skapar en snygg och blank yta på naglarna. Denna yta tål en del smällar innan det börjar synas visuellt, vilket verkligen uppskattas när den håller så länge. Rekommenderas varmt av oss på The Beauty Room!

Mest skyddande: Mavala base coat

En förpackning som innehåller skyddande baslack för naglarna tillverkad av Mavala
Förhindrar missfärgning
Lätt att sätta på
Gör att nagellacket fäster bättre

Mavala är kända över hela världen för sina kvalitetsprodukter för naglarna, och även den här passar in på den beskrivningen. Det är ett dubbelverkande underlack som både lyckas skydda ytan och göra att nagellacket fäster bättre. Det förlänger verkligen hållbarheten på manikyren med flera dagar!

Vanliga frågor

Vad gör ett baslack?

Ett baslack appliceras innan nagellacket med färg för att skydda nageln från missfärgningar och för att få färgen att sitta bättre. Det kan också förbättra hållbarheten av manikyren genom att förbättra lackens lim.

Är baslack nödvändigt att använda?

Användning av baslack är inte absolut nödvändigt, men det rekommenderas starkt för att förhindra missfärgning, öka hållbarheten och förbättra resultatet.

Hur applicerar man baslack?

Applicera baslack på rena och torra naglar. Starta från basen av nageln och dra penseln ut till spetsen. Låt sedan baslacken torka helt innan du lägger på färgen.

Kan man använda baslack som överlack?

Medan baslack och överlack kan verka lika, har de olika funktioner. Baslack är utformat för att skydda naglarna och ge bättre lim för färgen, medan överlack är utformat för att skydda färgen och ge en glansig finish. Det är inte rekommenderat att använda baslack som överlack.

Bästa baslacken

Bästa baslacken – så väljer du

När du är på jakt efter det perfekta baslacket, finns det flera faktorer som du bör ha i åtanke för att få det bästa resultat. Här är de allra viktigaste;

Hållbarhet

Såklart är det allra viktigaste dess hållbarhet. Du vill ju ha en produkt som förlänger livslängden på nagellacket. Hållbarheten beror på hur bra den klibbiga ytan är. Det är det som definierar hur bra färgen sedan kommer sitta på. Även torkningstiden spelar roll när det kommer till hållbarheten – ett baslack som torkar för långsamt kan göra att färgen skaver av eller flagnar snabbt. Här kan det också vara en bra idé att investera i en bra nageltork.

Fri från skadliga kemikalier

Det är viktigt att välja ett baslack som inte innehåller några skadliga kemikalier. Många nagelprodukter innehåller ämnen som formaldehyd, toluen och dibutylftalat (DBP), vilka kan vara skadliga när det används regelbundet. Många märken erbjuder nu “3-free”, “5-free”, eller till och med “7-free” lack, vilket innebär att de är fria från en uppsättning av de mest skadliga kemikalierna. Dessa är förstås att föredra.

Hur bra färgen sitter efteråt

Baslacken ska ju trots allt förbereda naglarna för att färgen ska sitta så bra som möjligt. Det betyder att det ska skapa en jämn, slät yta för färgen att sedan sitta på. Ett bra baslack ska också hjälpa till att förhindra att nagellacket flagnar eller skalar av. Kvaliteten på baslacken kan verkligen göra en skillnad i hur länge och hur bra färgen sedan sitter.

Resultat

Det sista, men kanske viktigaste, kriteriet att tänka på är resultatet. Ett bra baslack bör ge dig en slät, jämn yta för att applicera färgen på, men det ska också stärka och skydda naglarna. Vissa baslack innehåller även ingredienser som bidrar till nagelns hälsa, som vitamin E, keratin och kalcium. Det är såklart det allra bästa!

Baslack bäst i test

  • Bästa baslacken: Nailster gel base coat
  • Nr 2: OPI base coat
  • Nr 3: Mavala 002 protective base coat
Baslack test

Baslack test – så gjorde vi

Vi började vårt baslack test med att titta på utbudet. Här valde vi sedan ut en handfull base coats från välkända aktörer på nagellacks-marknaden.

Sedan tittade vi på recensioner och beskrivningar om produkterna. Utifrån den information vi hittat i de skrev vi sedan våra egna recensioner om baslacken.

För att avsluta artikeln satte vi till sist ihop själva baslack bäst i test listan också. Den skrevs efter att ha jämfört alla produkternas förmågor och hållbarhet.

Källor