Bästa body lotion som doftar gott

Bästa body lotion som doftar gott

Mikaela Höstfors

Är du också på jakt efter bästa body lotion som doftar gott? Då är detta stället för dig! Nedan går vi igenom många olika varianter och utser den som doftar allra bäst! Dessutom har vi satt ihop en köpguide för att underlätta i ditt letande.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Bästa body lotion som doftar gott

1. Sol de janeiro "Elasti"

2. Paco Rabanne lady million

3. Elizabeth Arden green tea

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Sol de Janeiro body lotion som doftar gott – bäst i test!

En rosa burk med body lotion som doftar gott tillverkad av Sol de Janeiro
Härlig doft av jasmin och dragonfrukt
Innehåller kollagen
Boostar hudens elasticitet

Den här body lotionen förvånar verkligen när man öppnar burken! Man slås av en gudomlig doft av blommor och det nästan exploderar upp i näsan.

Sol de Janeiro har dock inte bara fokuserat på att utveckla doften av lotionen – den har även helande egenskaper. Den innehåller bland annat ett naturligt alternativ till retinol – cacayolja. Det tillsammans med det växtbaserade kollagenet gör att huden får ett riktigt lyft efter användning.

Mest parfymliknande doft: Paco Rabanne lady million

En vit flaska med body lotion som doftar lady million från Paco Rabanne
Uppföljare på dess parfymserie “million”
Jasmin & apelsin som huvudnoter
Lätt återfuktande

Denna kroppslotionen är för dig som endast är ute efter doften. Den är utvecklad som en uppföljare i Paco Rabanne’s otroligt populära “million”-parfymserie. De har därför inte fokuserat på helande egenskaper hos lotionen, utan endast på doften. Men det kan vi säga att de definitivt har lyckats med! En otroligt stark doft du bara inte hittar hos andra body lotions, mer likt en parfym!

Bäst ingredienser: Elizabeth Arden “Green Tea”

En burk med body lotion som doftar grönt te från Elizabeth Arden
Doft av grönt te och honung
Effektivt fuktgivande
Avslappnande effekt på huden

För dig som vill mixa det bästa av båda världar är den här burken från Elizabeth Arden vår varmaste rekommendation. Varumärket har tidigare fått bra placeringar i vårt test av läpp-solskydd, vilket talar för dess goda kvalitet.

Den här kroppslotionen fungerar bra att använda över hela kroppen och ger en skönt avslappnande effekt när den ligger på huden. Dessutom kommer doften av det gröna teet fram otroligt när den sätts på, trots att den torkar in så snabbt.

Body lotion som doftar gott bäst i test

Så väljer du body lotion som doftar godast

Vi alla vet att det är viktigt att ta hand om vår hud. För många är en del av den rutinen att använda en body lotion som luktar gott. Med en mängd olika dofter och märken att välja mellan kan det dock vara svårt att hitta den perfekta lotionen för dig. Den här guiden kommer att hjälpa dig att välja den bästa doftande body lotionen som passar just dina behov.

Förstå din hud

Det första steget för att hitta den bästa body lotionen för dig är att förstå din hudtyp. Din hud kan vara torr, fet, kombinerad eller känslig. Varje hudtyp har sina egna behov, så det är viktigt att välja en lotion som passar din hudtyp. Här kan du läsa mer om hur du får reda på din hudtyp och vilken typ av hudvårdsprodukter som är bäst för dig.

  • Torr hud: Om du har torr hud, leta efter en body lotion som är mycket återfuktande och har ingredienser som aloe vera, sheasmör och hyaluronsyra.
  • Fet hud: Om du har fet hy är det bättre att välja en lättare lotion som inte kommer att täppa till porerna. Ingredienser som grönt te och aloe vera kan hjälpa till att balansera oljeproduktionen.
  • Kombinerad hud: Om du har kombinerad hud, kanske du behöver använda olika lotions för olika delar av kroppen.
  • Känslig hud: Om du har känslig hud, leta efter en lotion som är fri från dofter, färgämnen och andra potentiellt irriterande ämnen. Då ska du egentligen skippa en doftande body lotion helt och hållet.

Välj rätt doft

När det kommer till att välja den bästa body lotionen som doftar gott, är det mycket en fråga om vad du själv tycker. Några av de mest populära dofterna är blomster, frukt, trä och orientaliska.

  • Blommiga dofter brukar vara ljusa och feminina, med toner av rosor, liljor och pioner.
  • Fruktiga dofter är ofta söta och uppfriskande, med toner av äpplen, bär och citrusfrukter.
  • Träiga dofter är djupare och mer maskulina, med toner av trä, ceder och mysk.
  • Orientaliska dofter är exotiska och kryddiga, med toner av vanilj, rökelse och amber.

Kom ihåg att dofter kan ändras allt eftersom den torkar in, så det är en bra idé att prova en lotion i någon timme innan du köper en stor flaska.

Läs ingredienserna

Även om doften är viktig, är det otroligt viktigt att titta på vad din body lotion faktiskt innehåller. Välj en lotion med naturliga ingredienser och undvik produkter som innehåller parabener, ftalater och syntetiska dofter.

Slutsats

Att hitta den bästa doftande body lotionen kan ta lite tid och testande. Men när du väl har hittat den perfekta doften för dig, kommer du att kunna njuta av en härlig doft och mjuk, återfuktad hud varje dag! Vi rekommenderar att du testar alla möjliga dofter och märken innan du bestämmer dig för en favorit.

Body lotion som doftar gott test

Så gjordes vårt test av body lotions som luktar gott

Vårt test av body lotions som luktar gott började egentligen med att spana lite. Vi frågade runt bland kompisar, och tittade på en del YouTube-videos för att komma fram till vilka body lotions som verkligen var omtyckta.

Vi läste sedan om dessa lotioner med hjälp av kundrecensioner och produktbeskrivningar. Utifrån den information vi läst i de satte vi ihop egna recensioner om produkterna.

För att avsluta hela artikeln satte vi också ihop topplistan. Det gjordes helt enkelt för att rangordna produkterna från bäst till sämst.

Källor