Blackhead mask bäst i test

Blackhead mask bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Mikaela Höstfors

Letar du efter blackhead mask bäst i test? Då har du hittat till rätt ställe! I den här guiden går vi igenom djungeln av blackhead masker och vad som skiljer de åt.

Pormaskar som även kallas blackheads, är mycket vanligt hos människor i alla åldrar. Anledningen är att huden producerar talg vars uppgift är att skydda och återfukta huden. Att ta bort dessa pormaskar med en vanlig rengöringsprodukt är svårt då de sitter så pass djupt. En blackhead mask däremot; innehåller ämnen som löser upp och verkar mer effektivt! Denna bäst i test lista hjälper dig välja den bästa blackhead masken för dig!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar till olika webbshoppar. Läs om vår annonspolicy här!

Blackhead mask bäst i test

1. Dermalogica fizz mask

2. Cosrx blackhead mask

3. Neutrogena blackhead skrubb

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Dermalogica blackhead mask – testvinnare!

Dermalogica fizz mask

Vinnaren av vårt bäst i test är den bubblande masken från Dermalogica med flera unika egenskaper. Den arbetar effektivt för att lösa upp pormaskar och andra orenheter genom att förvandlas till en mousse vid applicering. Med svavel i formulan renas din hud på ett milt sätt samtidigt som den verkar för att balansera.

Den feta huden rengörs effektivt med hjälp av kaolinlera som är naturligt absorberande. För att huden ska få en intensiv återfuktning har man även tillsatt äpple-extrakt i masken. Bubblorna som bildas när masken läggs på ansiktet ger en sval och fräsch känsla. Med denna mask får din hud en effektiv rengöring samtidigt som talgproduktionen fixas!

Bästa koreanska: CosRx blackhead liquid

En vit flaska mask mot pormaskar från Cosrx

BHA Blackhead Power Liquid från det koreanska märket CosRx har tidigare figurerat i vårt test av koreansk hudvård, och de platsar även här! Du får en renare hy tack vare den effektiva ingrediensen BHA som är känd för att lösa upp fett, smuts och talg som sitter i porerna. Ämnet är dessutom antiinflammatoriskt vilket gör att det lämpar sig mycket bra för behandling av aknedrabbad hud. Många väljer även att använda BHA för att jämna ut fläckar som orsakats av solen.

Denna produkt har många nöjda kunder som vittnar om minskade porer och en hud som fått en helt ny lyster!

Bäst skrubb: Neutrogena

Neutrogena blackhead skrubb

Last updated: 2024-04-23 17:22:24

Denna ansiktsskrubb från Neutrogena är riktigt bra mot tilltäppta porer. Huden rengörs på djupet och reglerar nivåerna av sebum vilket motverkar framtida pormaskar. Korn från naturlig cellulosa rengör huden skonsamt samtidigt som orenheter tas bort effektivt.

Salicylsyran i skrubben hjälper till att reglera hudens talgproduktion och har en utjämnande effekt. Om du letar efter en produkt som ger resultat är detta ett bra val då den till och med är kliniskt bevisad! Inte nog med det; den är så pass mild att den kan användas dagligen.

Bäst multifunktion: Yves Rocher 3-i-1

En vit flaska ansiktspeeling från Yves Rocher
Tyvärr hittades inga priser...

Om du har ont om plats i badrumsskåpet är denna multifunktionella variant från Yves Rocher något för dig. Du får en 3 i 1 ansiktspeeling som rengör, skrubbar och eliminerar pormaskar på samma gång! Den ekologiska pepparmyntan fräschar upp huden samtidigt som den rengör. Yves Rocher har egna forskare som valt ut just pepparmyntan till denna produkt för sina goda egenskaper. De odlar den dessutom själva på sina marker i La Gacilly i Bretagne – så du kan vara säker på att du får en produkt med ingredienser av hög kvalitet!

För dig som använder en ansiktstrimmer eller epilator är detta det skonsammaste alternativet att använda efteråt.

Garnier charcoal peel-off

Garnier charcoal mask

Denna ansiktsmask från Garnier är tack vare aktivt kol en fantastisk produkt för oren och fet hud. Kolen är av naturligt ursprung och verkar genom att absorbera överflödig olja i huden som annars leder till pormaskar och glansig hy.

Även smuts sugs upp av kolet och lämnar efter sig en renare hud. Produkten innehåller dessutom salicylsyra som hjälper till att ytterligare motverka den orena huden. Masken är av typen “peel-off” vilket innebär att den dras av ansiktet när den torkat samtidigt som pormaskar och döda hudceller följer med själva masken.

Vanliga frågor

Bästa masken mot pormaskar

Hur mycket kostar en blackhead mask?

Hur mycket du får betala för en blackhead mask beror på vilken typ av produkt det är och i vilken storlek den säljs. Men normalt kostar en blackhead mask mellan 100-400kr.

Hur bra fungerar de egentligen?

De är oftast mycket effektiva på att avlägsna orenheter och överflödig olja i huden. Du ser vanligen ett omedelbart resultat med en mattare hy och på akne ser du ofta effekt efter några få användningar. Kolla in den här videon för bättre förståelse;

Hur hittar man den bästa blackhead masken?

Det finns många olika masker mot blackheads och för att du ska välja den bästa bör du tänka på detta.

  • Typ av mask – Är du en person som gillar att lägga tid på din hud kanske en daglig mask kan vara rätt för dig. Men det finns även masker som används en gång i veckan vilket kan passa bättre för dig som har mindre tid över för hudvård.
  • Effekt – Vilken mask som är bäst för dig beror på vad din hud behöver förutom att ta bort pormaskar. Vissa masker är även skapade specifikt för att behandla akne medan andra är mildare.

Tänk på att det är viktigt att låta huden dra ihop sig efteråt. Det kan exempelvis göras med hjälp av hudkräm eller en bra aloe vera gel.

Blackhead mask test

Hur gick vårt test av blackhead masker till?

Vårt test av blackhead masker är baserat på produktbeskrivningar som vi använt för att göra en jämförelse. Genom att analysera de olika ingredienserna har vi valt ut masker med eftertraktade egenskaper. För att säkerställa trovärdigheten har vi tagit reda på vad tidigare kunder har för åsikter om produkterna. De ansiktsmasker som fått positiv respons och nöjda kunder har sedan blivit kandidater till vår lista. Vi har sedan valt ut de fem bästa som vi med trygghet rekommenderar.

Källor