Ansiktstrimmer bäst i test

Ansiktstrimmer bäst i test – hitta bästa ansiktstrimmern!

Mikaela Höstfors

Letar du också efter ansiktstrimmer bäst i test? Då har du hittat till helt rätt ställe! I den här artikeln går vi igenom de absolut bästa ansiktstrimmers. Dessutom besvarar vi alla de vanligaste frågorna i slutet av artikeln.

En ansiktstrimmer är ett bra komplement att ha i badrumsskåpet för den lilla extra touchen efter duschen. Bebishåret i ansiktet går bara inte att undvika, men med en ansiktstrimmer är det busenkelt att få bort. Här är våra varmaste rekommendationer när det kommer till ansiktstrimmers!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Ansiktstrimmer bäst i test

1. Finishing Touch ansiktstrimmer

2. Braun hårborttagare

3. Philips ansiktstrimmer

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Finishing Touch ansiktstrimmer – bäst i test!

Finishing Touch ansiktstrimmer
Finishing Touch ansiktstrimmer

Den mest populära modellen på marknaden just nu är den här från Finishing Touch. Det råder ingen tvekan om att det är den bästa vi testat än så länge! Otroligt snabb och precis för den ultimata hårborttagnings-processen.

På grund av huvudets materialval (guldpläterat), är det hypoallergent och kan tvättas rent ordentligt. Vi märkte heller inte att den reagerade speciellt mot huden, snarare var den skonsam.

Utformningen gör också att den får bort hårstrån med precision. Det får verkligen bort hela istället för att det ska vara smådelar kvar (nästan som en hårborttagningskräm). En riktigt bra ansiktstrimmer helt enkelt!

Tyvärr hittades inga priser...

Braun hårborttagare

Braun hårborttagare
Braun hårborttagare

Braun är inte bara välkända för deras gamla klockor, de gör även grymma trimmers! Den här hårborttagaren lyckades få bort håret på riktigt, de där små fjunen syns inte ens efteråt!

Dessutom går den riktigt snabbt att använda. Det tar bara någon minut så är allt hår på ansiktet borta! Detta tror vi är på grund av den runda designen.

Precis som Finishing Touch-trimmern så har även denna en inbyggd liten ficklampa så att du ska se alla de där små fjunen!

Last updated: 2024-04-23 14:53:32

Philips ansiktstrimmer

Philips ansiktstrimmer
Philips ansiktstrimmer

Philips är bland annat kända för sina ladyshavers, men även den här trimmern är otroligt bra utformad! Designen är väluttänkt och plockar därför bort håret på en otroligt djup nivå.

Det som gör att den hamnar längst ned på topplistan är endast dess storlek. Man vill kunna ha med sig den i handväskan, det kan man i och för sig, men den är lika stor som en eltandborste. Det som dock skiljer den här från övriga modeller är det faktum att den dubblar som en kroppstrimmer!

Dessutom medföljer en extra rengöringsborste för enkel borstning efter användning. En riktigt bra ansiktstrimmer som tyvärr är lite för stor för handväskan.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en ansiktstrimmer?

En ansiktstrimmer kostar ungefär 400kr. Sedan finns det såklart modeller för det dubbla, men det är inte särskilt vanligt. Du kan säkert också hitta vissa modeller rabatterade ned till ungefär halva priset.

Hur bra rakar trimmern egentligen?

En ansiktstrimmer är utformad för att ta de allra minsta hårstrån. Därför skär de av håret extremt precist, nästan hela vägen ned till huden. Det är inte som en vanlig rakhyvel som rakar några millimeter upp från huden.

Vad ska man göra innan man trimmar ansiktet?

Först och främst ska du rengöra ansiktet ordentligt. Efter det ska du öppna upp porerna med hjälp av het ånga (ansiktsångare rekommenderas) eller hett vatten. Först efter det kan du börja trimma!

Bästa ansiktstrimmern

Hur hittar man den bästa ansiktstrimmern?

Den bästa ansiktstrimmern är absolut svår att finna, men det går! Om du inte hittat någon modell som passar dina behov i vår topplista kommer här en kort köpguide. Här är de allra viktigaste kriterierna att titta på inför ditt köp;

Hur precis är den?

Enligt oss är det allra viktigaste hur precis ansiktstrimmern i fråga är. Detta ses bäst i hur den är utformad. Ser den ut som en vanlig rakhyvel eller är den specialdesignad? De som ser ut som rakhyvlar presterar ganska dåligt i jämförelse med specialdesignade.

Titta på kundrecensionerna, de bifogar ofta för- och efterbilder. Då får man en hyfsat bra överblick över hur just den trimmern presterar.

Hur mycket kostar den?

Se till att trimmern kostar omkring 400kr. Mer än så tycker vi faktiskt inte man ska betala för en trimmer. Det finns en drös modeller i den prisklassen, både bra och dåliga. Därför borde man nöja sig någonstans kring 400kr och istället fokusera på andra kriterier.

Hur stor är den?

Man vill ju kunna rymma ansiktstrimmern i handväskan. Därför är det viktigt att den inte är större än cirka 10cm. Det innebär inte bara att den får plats i handväskan, utan också att den inte tar särskilt stor plats i badrumsskåpet. Vi vet att nästan alla badrumsskåp där ute är fullproppade och verkligen inte har plats med en stor trimmer!

Kom ihåg att smörja in dig efteråt!

Efter användning av en ansiktstrimmer är huden ofta lite lätt irriterad. Då kan exempelvis aloe vera gel eller en återfuktande hudkräm vara till hjälp. Om det inte används efter rakningen kommer huden torka ihop och en rad hudproblem uppstår som följd.

Ansiktstrimmer test

Hur gjorde vi vårt ansiktstrimmer test?

Vi började vårt ansiktstrimmer test med att hitta några passande modeller för topplistan. Det gjordes ganska snabbt genom att se vilka som fått bäst kundrecensioner. Dessa trimmers beställdes sedan hem för att testas på allvar.

Själva testandet bestod främst av att använda de och sedan jämföra deras förmågor. Några av de kriterier vi bedömde var storlek, hur precis den var och såklart dess användbarhet. Utifrån det vi såg i testerna skrev vi recensionerna.

För att avsluta testet satte vi ihop vår topplista också. Den skrevs efter att vi jämfört de olika modellerna utefter dess förmåga. Några av de kriterier som jämfördes var de som nämndes ovan (användbarhet, storlek och hur precis den var). När de jämförts var det ganska lätt att rangordna de från bäst till sämst.

Källor