Cera plattång bäst i test

Cera plattång bäst i test – 3 bästa Cera plattänger!

Petra Ljunghov

Cera tillverkar bra plattänger i lättviktiga utformningar och med bra funktioner. I den här artikeln utforskar vi de 3 bästa Cera plattängerna och utser sedan en modell till bäst i test. Vi tittar på och jämför saker som egenskaper, funktioner, för vilken hårtyp de passar, beläggning och värmeinställningar.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Cera plattång bäst i test

Bäst i test: Cera Compact plattång

Cera Compact plattång
Väger lite (180g)
Smidig genom håret
Rörliga plattor
140-220°C
Automatisk avstängning tar för lång tid (60 minuter)

Vi utser Ceras “Compact” plattång till bäst i test, perfekt när man är på resande fot. Trots sin vikt på 180 g och längd på endast 23 cm får man ändå ut riktigt kraftfull prestanda. Den kan nämligen justeras från 140 till 220°C och passar därför alla hårtyper.

Plattorna i sig är turmalin-belagda, vilket gör det lättare att dra plattången genom håret. Det vi på The Beauty Room gillar lite extra är dock den längre roterbara sladden på 2,5 meter, något man sällan ser på mini plattänger.

Det vi inte tycker om är dock att den automatiska avstängningen är i princip helt onödig. Den stängs av efter 60 minuter? Då har den ju hunnit bränna något.

Vikten och dess lilla storlek är Cera “Compact” plattångens största fördel, priset var i skrivande stund endast 499 kr och man kan ofta hitta den på rea.

Bäst premiumval: Cera Infrared plattång

Cera Infrared plattång
Modern design
Ger fin glans
Inraröd teknik
160-230°C
Dyr

Last updated: 2024-04-23 06:17:43

Cera’s Infraröda plattång erbjuder IR-teknologi, vilket innebär att håret värms upp inifrån och ut. Denna infraröda teknik är skonsam mot håret och gör så att naturlig fukt stannar i håret och man får riktigt fin glans i håret.

Plattorna är rörliga, släta och tillverkade av krom titanium. Detta medför att det går snabbt att platta till håret samtidigt som det går åt mindre värme jämfört med andra material. Temperaturen är justerbar, 160 – 230 °C, vilket gör att Cera’s “Infrared Straightener” passar alla hårtyper. Konstigt nog är den dock mindre justerbar än den billigare modellen (?)

Vi tycker att den revolutionerande IR-teknologin är en stor fördel för den här modellen eftersom den ger en otroligt skonsam behandling av håret.

Bäst för långt hår: Cera Wide Straightener

Cera Wide plattång
Knapparna är lätta att använda
Gör det lätt att dela upp håret i sektioner
Extra breda plattor
130-230°C
Passar inte tunt/kort hår

Cera’s breda plattång är speciellt framtagen och designad för att jobba med tjockt hår. Temperaturen kan justeras mellan 130 – 230 °C och det finns en knapp för val av maximal temperatur.

Vi på thebeautyroom.se uppskattar dock allra mest de breda och rörliga plattorna (37 x 89 mm). Plattornas bredd gör det möjligt att behandla stora sektioner av håret, vilket är nödvändigt för tjockare hår. Uppvärmningen är keramisk och plattorna har en turmalin-beläggning.

Ett annat plus med Cera’s “Wide” plattång är den avancerade jon-teknologin. Teknologin innebär att negativa joner bildas när produkten värms upp, vilket ger en stärkande effekt på håret inifrån. Samtidigt har de negativa jonerna också en anti-statisk effekt som medför att håret blir glansigt och får en riktigt fin lyster.

Varför den får en tredje plats är dock för att den egentligen bara lämpar sig för tjockt och/eller långt hår. Denna är helt oanvändbar på kort hår.

Bästa Cera plattången

Hur väljer man den bästa Cera plattången?

Den bästa plattången från Cera väljs genom att jämföra olika modellers pris, egenskaper, om den har automatisk avstängning eller inte, dess värmeinställningar och hur skonsam den är mot håret.

Hur bra är plattänger från Cera?

Ceras plattänger betraktas som prisvärda budgetfavoriter av marknaden. Kvaliteten är hög, till ett försvarbart pris och de erbjuder ett stort utbud.

Vad tycker andra om Ceras plattänger?

Ceras plattänger är överlag omtyckta av marknaden och omnämns ofta i tester. Konsumenter beskriver Ceras plattänger som en budgetfavorit med tanke på både pris och kvalitet.

Var köper man en Cera plattång?

Cera plattänger finns att köpa hos en rad ehandlare, bland annat Nordic Feel, parfymonline, shopalike, Lyko, Stylingagenten, Eleven och Cdon. De finns också i en rad butiker.

Erbjuder Cera garanti på plattänger?

Nej Cera erbjuder inte garanti på sina plattänger. En del återförsäljare gör dock det.

Hur skiljer sig Ceras plattänger från andra?

Ceras plattänger skiljer sig från andra sett till pris i förhållande till kvalitet och material, med tanke på hållbarhet och hur skonsam deras modeller är mot håret. Det handlar också om uppvärmningstid, funktionalitet, sladdtyp, tillbehör och garantitid.

Hur bra är Ceras plattänger i pris och värde?

Ceras plattänger är enligt mängder av positiva recensioner riktigt bra i pris och värde. Ceras plattänger beskrivs som både högkvalitativa och prisvärda. Ett prisvärt alternativ enligt många kundrecensioner hos ehandlare.

Hur jämför sig Ceras plattänger mot andra märken?

Hur Ceras plattänger jämför sig mot andra märken visar att de placerar sig i ett mittensegment. Ceras plattänger tillhör inte de billigaste, men heller inte de dyraste. Däremot har de satsat på hög kvalitet till bra priser.

Cera plattång test

Hur gjorde vi vårt test av plattänger från Cera?

Vi inledde vårt test av plattänger från Cera genom att ta en titt på vilka olika modeller de faktiskt hade att erbjuda. Ganska snabbt hittade vi en handfull som fått utomordentligt bra betyg från sina kunder och vi tittade därför förstås närmre på de. Vi jämförde därefter deras beläggningar, prislappar och funktionalitet.

Källor