Collagen kräm bäst i test

Collagen kräm bäst i test – hitta bästa collagen-krämen!

Mikaela Höstfors

Är du också på jakt efter collagen kräm bäst i test? Då har du kommit till rätt ställe! Nedan visar vi dig den bästa collagen-krämen för dig och din hud. Så vad väntar du på? Skrolla ner och kolla in topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Collagen kräm bäst i test

1. Doctor babor

2. It's skin collagen

3. Elemis pro-collagen

Bäst i test

Bästa billiga

Bästa kollagen nattkräm

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

Doctor babor collagen kräm – bäst i test!

En silvrig förpackning innehållande en collagen kräm från Doctor Babor
Effektiv
Riktigt bra återfuktning
Fyller ut huden inifrån

Doctor Babor är kända för sin otroligt höga kvalitet när det kommer till hudvård, och den här lever verkligen upp till ryktet. En collagenkräm som verkligen fyller ut huden inifrån och får linjer och rynkor att synas mindre nästan direkt!

Dagkrämen har en högteknologisk tripeptid på ingredienslistan, vilket stärker strukturen av kollagen och elastin. Det leder till en bättre elasticitet i huden, vilket i sin tur leder till att rynkorna minskar. Dessutom har den maximalt återfuktande egenskaper med hjälp av sin hyaluronsyra och marina kollagen. Resultatet är en fantastisk hy som återfått sin spänstighet!

Bästa billiga collagen kräm: It’s skin

En beige burk med collagen cream tillverkad av It's skin
Bra återfuktning
Åtstramande
Billig

Den här collagen-krämen är för dig som inte vill spendera så mycket. Trots den låga prislappen innehåller den riktigt bra havskollagen som verkligen återfuktar på djupet. Den hjälper till att stödja den naturliga kollagenfunktionen och åtstramar på så sätt huden i ansiktet. Dessutom främjar ingredienserna att huden förnyas och återhämtar sig.

Formulan gör att huden känns riktigt lätt mot huden och torkar in på bara några sekunder. Dess återfuktande ingredienser får till och med huden att återställa sin naturliga fuktbalans, vilket gör att huden ser ungdomlig ut igen.

Bästa kollagen nattkräm: Elemis

En genomskinlig burk med silvrigt lock som innehåller collagen nattkräm tillverkad av Elemis
Nattkräm
Bra slätande effekt
Kliniskt bevisad

En collagen-nattkräm som hjälper huden att se ung ut är den här tillverkad av Elemis! Den ökar hudens spänst och elasticitet på ett riktigt effektivt sätt under natten. Dessutom slätar den ut huden och får på så sätt rynkorna att bli mindre djupa.

Den har en kliniskt bevisar effekt att gynna hudens återbyggnadsprocess och att öka syrenivåerna i huden. Med den här vaknar man verkligen till en ny – mer fast hy!

Vanliga frågor

Vad gör kollagenkräm?

Kollagenkräm hjälper till att återfukta huden, samt öka elasticitet och fyllighet. Den är till för att bidra till en yngre hy och minskande av ålderstecken, som rynkor och fina linjer.

Hur använder man kollagenkräm?

Kollagenkräm bör appliceras på ren, torr hud. Smörj in krämen med lätta cirkelrörelser, vanligtvis en gång eller två gånger om dagen, beroende på vad som står på produkten.

Kan kollagenkräm absorberas genom huden?

Många forskningsstudier har visat att kollagen-molekyler är för stora för att tränga igenom huden. De kan dock bidra till att hålla huden återfuktad vilket i sin tur kan förbättra hudens utseende.

Är kollagenkräm säker att använda?

Kollagenkräm är generellt sett säker för de flesta. Dock kan vissa människor uppleva mindre hudirritation. Om sådana symptom uppstår bör användningen såklart upphöra.

Bästa collagen-krämen

Bästa collagen-krämen – så hittar du den

Vill du att din hud ska se ung och frisk ut? Då är det hög tid att lägga till kollagenkräm i din hudvårdsrutin. Men hur väljer man den bästa kollagenkrämen? Det finns en djungel av produkter där ute, så det kan vara svårt att veta var man ska börja. Nedan hittar du de främsta kriterierna som gör att du kan skilja på en bra kollagenkräm och en dålig.

1. Koncentration av kollagen

Det allra första kriteriet att titta på när du väljer en kollagenkräm är koncentrationen av kollagen. Kollagen är en nyckelingrediens för att hålla huden fast och smidig, men dess koncentration i en produkt kan variera enormt.

När det gäller koncentrationen av kollagen i hudvårdsprodukter finns det ingen “gyllene regel” som gäller för alla. Detta beror delvis på att all hud är unik och kan reagera annorlunda på olika koncentrationer kollagen. Dessutom kan kollagenets effektivitet variera beroende på produktens andra ingredienser och dess formula som helhet.

Vanligtvis kan man säga att en kollagenkräm med en koncentration av kollagen på omkring 2% till 10% ger märkbara resultat. Men för de med känslig hud eller de som använder det för första gången, kan det vara klokt att börja med produkter med lägre koncentration kollagen för att se hur huden reagerar, och sedan gradvis gå upp till högre koncentrationer om huden nu tillåter det.

2. Ytterligare fördelar

En annan viktig kriterier när du väljer kollagenkräm är att undersöka om produkten erbjuder andra fördelar utöver kollagenet. Många kollagenkrämer innehåller till exempel också hyaluronsyra, som kan hjälpa till att hålla huden återfuktad, eller antioxidanter som kan skydda huden mot fria radikaler.

3. Effektivitet

Det kanske viktigaste kriteriet är förstås hur effektiv produkten är. Detta kan vara svårt att bedöma innan du har provat produkten själv, men det finns några saker du kan titta på för att få en uppfattning.

För det första, kolla recensioner från andra kunder. Finns det många positiva recensioner? Är det tydligt att dessa recensioner är äkta och inte manipulerade?

För det andra, kolla innehållsförteckningen. Har produkten en hög koncentration aktiva ingredienser, som retinol och kollagen? Om svaret är ja, är chansen större att produkten kommer att vara effektiv.

Kollagenkräm bäst i test

  • Bästa collagen-krämen: Babor lifting cellular
  • Nr 2: It’s skin collagen nutrition cream
  • Nr 3: Elemis pro-collagen nattkräm

Till topplistan

Kollagenkräm test

Kollagenkräm test – så gjordes det

För att få ihop vårt kollagenkräm test behövde vi förstås hitta några passande produkter. Det var faktiskt ganska svårt, men till slut hade vi fått ihop en lista på högpresterande sådana. Med hjälp av dess produktbeskrivningar och recensioner från tidigare kunder hade vi snabbt bildat oss en bild om hur produkterna faktiskt fungerade. Utifrån den information vi hittat där satte vi sedan ihop våra egna recensioner om alla krämerna.

Källor