Curl mousse bäst i test

Curl mousse bäst i test – 3 bästa curl mousses!

Petra Ljunghov

Curl mousse gör att lockigt hår ser mer definierat ut, adderar glans och i vissa fall vårdar lockarna. I den här artikeln utforskar vi de 3 bästa curl mousses vi hittat på marknaden och jämför priser, effektivitet, ingredienser och kundbetyg. Vi ger också svar på vilken curl mousse som är bäst i test!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Curl mousse bäst i test

Bäst i test: Hairlust ‘Curl Crush’ mousse

Hairlust “Curl crush” mousse
Bra definiering
99,3% naturliga ingredienser
4.4/5 i snittbetyg
Återfuktande
Dålig pump på flaskan

Last updated: 2024-04-23 05:54:36

Hairlust är en av våra favorittilverkare när det kommer till hårprodukter. Nu utser vi deras “Curl Crush” till curl mousse bäst i test! Detta på grund av sitt genomsnittliga betyg på 4.4/5 baserat på över 8000 recensioner, 99.3% naturliga ingredienser och definierade lockar efter användning.

Hairlust fokuserar alltid på naturliga ingredienser och deras curl mousse är både vegansk och ekologisk. Den är dessutom tillverkad av återvunnen förpackning och producerad här i Skandinavien! Det bästa hållbarhetstänket vi sett från ett varumärke på länge.

Curl Crush lever verkligen upp till sitt namn. Den ger ordentlig volym, nytt liv och bra hållbarhet utan att lämna friss efter sig. Det är antagligen tack vare återfuktningen som lockarna ser så naturligt fina ut.

Curl moussen är dessutom godkänd för den trendande “Curly Girl”-metoden. Detta är en metod som innebär användande av produkter utan sulfater, silikoner, mineraloljor och alkohol. För dig som inte vet det är dessa ingredienser kända för att skada håret och ofta lämna ett frizz efter sig.

Hairlust curl crush har som tidigare nämnt över 8000 recensioner på Trustpilot, där har de ett genomsnittligt betyg på 4.4/5. Kunder nämner hur hårets kvalitet förbättrats och att det passar känsligt hår.

Bäst premiumval: Moroccanoil ‘Curl Control’ mousse

Moroccanoil “Curl Control” mousse
Kapslar in fukten i lockarna
Långvarigt resultat
Fin glans
Inga klibbiga rester
Dyr

Moroccanoil är ett märke vi känner till väl, och de har bland annat varit med i vårt hår-glansspray test. Just deras curl mousse är lite dyrare än genomsnittet, en flaska på 150 ml kostade hela 319 kr! Det betyder dock inte att den är dålig för det. Många recensioner vi hittade på Lyko.se nämner till exempel att den är dryg.

Det som urskiljer den från konkurrenternas produkter är att kapslar in fukten i lockarna. Samtidigt definierar den upp lockarna och resultatet blir verkligen fantastiskt! Den får bort frisset snabbt, och resultatet håller hela dagen.

Glansigheten är ytterligare en aspekt av Moroccanoils “Curl Control” vi på The Beauty Room uppskattar. Den ger en naturlig glans utan att lämna klibbiga rester efter sig.

Bästa billiga curl mousse: John Frieda ‘Curl reviver’

John Frieda “Curl reviver” mousse
Skyddar mot UV
Frizz-reducerande
Ger naturlig glans
Lätt att jobba in i håret
Lite dålig stadga

Den bästa billiga curl moussen kommer från John Frieda och heter “Curl Reviver”. I skrivande stund kostade hela 200 ml endast 110 kr (!) Detta är en av de lägsta prisen vi sett på marknaden, och den är nästan trippelt så billig som till exempel Moroccanoil.

Förutom just priset finns det även andra aspekter vi på The Beauty Room tycker om med den. Den tillför ordentligt glans som ändå ser naturlig ut i lockarna. Samtidigt har den en mild men god doft.

Vi gillar också att den är så lätt att arbeta in i håret. Om man råkar arbeta in för mycket nämner andra kunder att det går att lösa upp med vanlig hårolja – och resultatet blir då fantastiskt. Lockarna får en len touch och en naturlig glans som ser bra ut hela dagen lång.

Det som drar tillbaka betyget här och gör att den hamnar på en tredjeplats är att den har lite sämre stadga än konkurrenterna.

Bästa curl moussen

Hur väljer man den bästa curl moussen?

Att välja den bästa curl moussen är ingen lätt uppgift, den ena produkten kanske fungerar bra på en viss hårtyp, medan den bara frizzar till håret på en annan. Nedan är en lista över kriterier som är viktiga när man väljer curl mousse, den inkluderar frizz-reducerande, glans, volym, återfuktning och hållbarhet.

  • Frizz-reducerande. Det är viktigt att curl moussen har anti-frizz egenskaper. Detta eftersom lockigt hår ofta är mer frissigt.
  • Glans. Den bästa curl moussen ska ge fin och naturlig glans till ditt hår. Lockar drar till sig mycket ljus på grund av deras form, vilket gör att glansiga lockar ser ännu mer glansiga ut!
  • Volym. Att få in ordentlig volym i lockarna är något man bara inte kan tacka nej till. Eftersom lockigt hår ofta är tyngre än rakt är det viktigt att curl moussen lyfter håret från rötterna.
  • Återfuktning. Lockigt hår tenderar att bli torrare än rakt. Därför vill du ha en återfuktande curl mousse. Dessa produkter skyddar dessutom hårstråna från att bli torra under dagen.
  • Hållbarhet. Se till att curl moussen håller hela dagen. En mousse som går ur håret lämnar ofta ett frissigt utséende efteråt.

Vad är curl mousse?

Curl mousse är en stylingprodukt för håret som är speciellt framtagen för att definiera och hålla lockarna uppe utan att tynga ner dem.

Vad är skillnaden mellan curl mousse och curl cream?

Skillnaden mellan curl mousse och curl cream är att moussen ger lättare, luftigare hållbarhet och volym, medan curl cream ger mer intensiv återfuktning och kan tynga ner lockarna mer, vilket passar tjockare och torrare hårtyper.

Curl mousse test

Hur gjordes vårt curl mousse test?

För att utföra vårt curl mousse test började vi först och främst med att titta på vilka produkter det fanns på marknaden. Vi valde sedan ut en handfull av de med bäst betyg och tog en närmre titt på specifikt de. Utifrån det vi läst i beskrivningarna och kunders omdömen skrev vi sedan våra egna recensioner.

Källor