Ekologisk hudvård bäst i test

Ekologisk hudvård bäst i test 2023 – bästa ekologiska hudvården!

Mikaela Höstfors

Är du också på jakt efter ekologisk hudvård bäst i test? Då är denna guiden för dig! Vi går över den allra bästa ekologiska hudvården för att du ska få vackert resultat – utan att planeten ska känna av det. I slutet av artikeln besvarar vi också en del vanliga frågor, och ger dig lite tips inför köpet.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Ekologisk hudvård bäst i test

1. Welada ansiktskräm

2. Clarins toner

3. Loelles ansiktsoljor

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

Bästa ekologiska ansiktskrämen: Welada

En soothing ansiktskräm från Welada med rosa förpackning

Om det är ekologisk ansiktskräm du söker så är den här från Welada vår varmaste rekommendation. Den är speciellt utformad för känslig hy, vilket gör att den fungerar på alla hudtyper! Efter applicering får du ett skönt lager kräm som både agerar lugnande och återfuktande.

Den är främst baserad på ekologisk mandel- och plommonkärnsolja, vilket ger huden ett naturligt skydd samtidigt som den återfuktar. Dess formula har en tunn konsistens vilket gör den lättanvänd både på dag och natt!

Bästa ekologiska toner: Clarins

En orange flaska toning lotion från Clarins

Clarins har tidigare presterat mycket bra, och vi har bland annat utsett deras produkter till bästa mascaran för äldre. De sviker inte heller denna gång, och har tagit fram en riktigt bra toner som passar alla olika hudtyper. Detta är främst för att det är så skonsamt mot huden; det innehåller nämligen ingen alkohol! Istället har man valt att använda olika växtextrakt för att arbeta på djupet i huden.

Ansiktsvattnet har en väldigt lätt konsistens vilket ger en smidig applicering, och dessutom riktigt fräsch känsla efteråt! Till skillnad från andra toners återfuktar den huden, vilket leder till otroligt fint resultat!

Bästa ekologiska ansiktsoljan: Loelle “oil family”

Fyra små flaskor med ansiktoljor från Loelle

Detta är nog det mest prisvärda valet på vår topplista. Här får du fyra olika oljor (roseship, almond, jojoba & argan) i små förpackningar men som räcker länge. På grund av pipetten på toppen kommer du aldrig mer lägga på för mycket!

Detta är Loelles mest populära oljor, och därför finns de såklart också att köpa i större storlekar. Ett perfekt sätt att testa på ekologiska ansiktsoljor utan att det ska behöva kosta skjortan!

Det som skiljer Loelle från andra tillverkare är att de skickar med en hudvårdsrutin med produkterna. Det gör att du får till perfekt resultat, trots att du faktiskt inte visste hur de skulle användas när du beställde de.

Bästa ekologiska ansiktsmask: Ecooking

En grå flaska ekologisk ansiktsmask från Ecooking

Last updated: 2024-04-23 16:51:43

För dig som letar efter den bästa ekologiska ansiktsmasken slutar ditt letande här! Ecooking har kommit med en otroligt bra parfymfri ansiktsmask som dessutom är vegansk. Den ger torr hy en ordentlig återfuktning och motverkar på så sätt också smuts.

Fylld till toppen med fuktgivande ingredienser vilket gör att huden blir mjuk och len igen efter användning. Några av ingredienserna är hyaluronsyra, aloe vera gel och vitaminer. Var och en har sin uppgift, och tillsammans ger de hyn ett fantastiskt resultat.

Bästa ekologiska fröoljan: The Ordinary “Borage seed oil”

En liten flaska ekologisk fröolja från The Ordinary
Tyvärr hittades inga priser...

The Ordinary är kända för sina fröoljor och serum, som alla kommer till riktigt billig prislapp! Ännu en gång har de släppt en produkt med riktigt bra ingredienser – nämligen den här ekologiska fröoljan!

En bra addition för din dagliga hudvård som passar alla hudtyper. Formulan är 100% ekologisk, kallpressad gurkörtsolja som är tagen från en hållbar källa. När den läggs på huden agerar den lugnande och näringsgivande. Den hjälper också till att upprätthålla en hälsosam hud och passar därför extra bra för dig med torr eller irriterad hud.

Vanliga frågor

Är ekologiskt alltid bättre?

När det kommer till hudvårdsprodukter finns det ingen egentlig skillnad mellan de med ekologiska, och icke-ekologiska ingredienser, sett till resultatet det ger. Så varför inte köpa ekologiskt?

Är ekologisk hudvård dyrare?

Egentligen inte. Om man tittar på exempelvis The Ordinary – som håller otroligt låga priser, behöver ekologisk hudvård inte vara dyrare. Det finns däremot några få tillverkare som utnyttjar sin ekologiska stämpel för att ta dyrare priser.

Bästa ekologiska hudvården

Så hittar du den bästa ekologiska hudvården

Att välja ut den bästa ekologiska hudvården är inte så lätt, marknaden har blivit så otroligt bred med åren! Här kommer våra varmaste tips inför ditt val av ekologiska hudvårdsprodukter.

Är det en stor prisskillnad?

Vi tycker inte att ekologiska produkter ska behöva kosta skjortan. En del tillverkare lever dock på sin ekologiska stämpel, och tar avsevärt högre priser för sina ekologiska produkter. Undvik dessa! Det är faktiskt inte dyrare att tillverka produkterna av ekologiska ingredienser längre.

Intresserad av andra hudvårdskategorier? Kolla in vår koreansk hudvård bäst i test!

Ekologisk hudvård test

Så gjordes vårt test av ekologisk hudvård

Vi inledde vårt test av ekologiska hudvårdsprodukter med att titta på vad som fanns där ute. Herregud vilken djungel! Det finns tusentals produkter som är stämplade som ekologiska från massor av olika tillverkare. Till slut valde vi ut några populära varianter, alla gjorda för olika ändamål.

Vi tittade vidare på dessa modellers beskrivningar och vad tidigare kunder hade för åsikter. Utifrån det vi läst kunde vi sedan få ihop våra egna recensioner om produkterna.

För att knyta ihop artikeln skrev vi också ihop en ekologisk hudvård bäst i test lista. Den skrevs efter att alla modeller recenserats och jämförts. Vi jämförde bland annat pris, förmågor och ändamål, och rangordnade de därefter.

Källor