Ekologiskt serum bäst i test

Ekologiskt serum bäst i test – hitta bästa ekologiska serumet!

Mikaela Höstfors

Är även du på jakt efter ekologiskt serum bäst i test? Då har du hittat rätt ställe! Nedan hittar du en vägledning till det bästa ekologiska serumet utefter just dina behov. Dessutom har vi satt ihop en lista på tips inför ditt val som du hittar i slutet av artikeln. Så vad väntar du på? Gå igenom topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Ekologiskt serum bäst i test

Våra andra artiklar om ekologiska produkter:

Bäst i test: c/o GERD “Lingonberry” ekologiskt serum

En orange flaska med vit etikett som innehåller ett lingon-serum för ansiktet tillverkat av märket "c/o GERD"
Högkoncentrerat
Behandlar obalans
Snabba resultat
Verkar intensivt
Kräver komplettering

c/o GERD Lingonberry Serum står ut som vår testvinnare när det kommer till att vårda obalanserad hud. Det högkoncentrerade serumet innehåller framstående ingredienser som lingonfröolja och ringblomma. Dessa bidrar till att snabbt och effektivt ge huden det den behöver. Tillfälliga rodnader eller utslag plockar serumet bort utan problem, då det kan användas som en intensivbehandling.

Ett tips för att optimera hudvårdsrutinen är att kombinera serumet med Lingonberry Clear Cream och/eller Lingonberry Clear Skin Oil. Dessa kompletterande produkter förstärker serumets effekter och bidrar till en än mer balanserad hud.

c/o GERD’s ekologiska serum på lingon är verkligen en av våra favoriter när det gäller obalanserad hud. Med sina kraftfulla ingredienser och möjligheten att kombinera med andra produkter i samma serie, kan man förvänta sig synliga och hållbara resultat. Vi på The Beauty Room älskar den verkligen!

Bästa ekologiska vitamin C serum: KORA Organics

En röd flaska med topp av roseguld tillverkat av KORA Organics som innehåller ett ekologiskt vitamin-C serum
Minskar fina linjer
Jämnar ut hudtonen
Stärker hudens elasticitet
Skydd mot yttre påverkan
Dyrt

KORA ORGANICS Vitamin-C Serum kommer i en potent formula som ger strålande lyster och jämn hudton. Med ett pH-värde på 3,8 tar serumet sikte på att ge huden essentiella näringsämnen och en daglig dos av C-vitamin.

En av styrkorna i denna produkt är just C-vitaminet. Vi hittar också ingredienser som kakaduplommon, acerola körsbär, zest från apelsin och citron, samt Noni tillsammans med 12% Ascorbyl Glucoside. Ascorbyl Glucoside visar sig vara en av de mest stabila formerna av C-vitamin, och dess förmåga att snabbt absorberas i huden syns verkligen. Detta kompletteras med natriumhyaluronat, som går djupt in i huden för att återfukta effektivt, något vi på TheBeautyRoom.se verkligen uppskattar.

Ett kraftfullt tillskott till hudvårdsrutinen helt enkelt!

Bästa ekologiska nattserum: Marina Miracle

En svart 5 ml flaska med argan nattserum tillverkat av märket "Marina Miracle" med tillhörande grön och vit förpackning
Djupverkande näring
Exfolierar effektivt
Anti-age-egenskaper
Anti-age-egenskaper
Används endast på natten

Marina “Miracle Argan” nattserum är verkligen en nattvakt för huden. Genom sin djupt näringsrika sammansättning får huden den omsorg den behöver medan du sover. Serumet är berikat med anti-age-oljan argan, vilken är känd för sina föryngrande egenskaper. Att de också valt att använda naturliga fruktsyror från apelsin, ananas och citron ger serumet exfolierande egenskaper, vilket vi tycker att många andra ekologiska serum saknar.

För att komplettera dess mäktiga effekt kommer aprikoskärnolja, mandelolja och nattljusfröolja. Dessa oljor jobbar hand i hand för att återfukta, ge näring på djupet och jämna ut hudens textur. Vi på The Beauty Room tycker därför den passar perfekt med blandad eller oren hud.

Marina Miracle Argan Night Serum levererar verkligen på sitt löfte om näring och lyster. Den tar hand om både ålderstecknen och orenheterna. För dig med blandad hud verkar detta vara den perfekta ekologiska nattserumet. Ett tips: Kombinera gärna med en dagkräm för att få ut det mesta av din hudvårdsrutin.

Bästa ekologiska kroppsserum: REN AHA-syra

En orange tub med kroppsserum tillverkat på AHA-syra gjord av märket "REN Clean skincare"
Effektiv exfoliering
Djup återfuktning
Stor tub
Stärker hudens barriär
Dyr

REN’s AHA-syra serum ger ordentlig lyster till hela kroppen. Med AHA-syror går serumet ett steg längre och erbjuder inte bara djup återfuktning, utan också en effektiv exfoliering. Det resulterar i en hud som känns som reklamerna säger – silkeslen.

En särskild utmärkande egenskap är tillsatsen av probiotiskt extrakt. Denna komponent stärker hudens barriär, och får huden att hålla inne fukten. Efter regelbunden användning tycker vi på The Beauty Room att man får en lyster som håller i sig!

Om du vill ha en produkt som går förbi gränserna av grundläggande återfuktning och verkligen tar hand om din hud på ett djupare plan, är REN’s ekologiska kropps-serum ett bra val. Det kombinerar effekten av AHA-syror med fördelarna från probiotika, vilket ger en frisk och strålande hud!

Bästa ekologiska serumet

Bästa ekologiska serumet: så väljer du rätt

Jämför priset

Istället för att bara jämföra prislapparna med varandra rekommenderar vi på TheBeautyRoom.se att du tittar på priset per milliliter. Så här gör du:

Pris per milliliter = pris / antal milliliter

ProduktPrisAntal milliliterPris per milliter
Alternativ A309 kr15 ml20,6 kr
Alternativ B519 kr30 ml17,3 kr
Alternativ C129 kr5 ml25,8 kr
Ett exempel på hur man räknar ut priset per milliliter på ekologiska serum

Innehållsförteckningen

För ett serum att verkligen klassificeras som ekologiskt, bör dess ingredienser vara av enbart naturligt ursprung och helst fria från kemikalier och syntetiska tillsatser. Titta därför på innehållsförteckningen noga för att se vilka ingredienser som är i serumet. Helst bör ingredienserna ha ekologiska certifieringar, vilket garanterar att de odlas utan användning av syntetiska bekämpningsmedel, GMO eller andra skadliga tillsatser.

Serumets funktion

Det är inte bara viktigt att ett serum är ekologiskt, utan det bör också uppfylla de behoven just din hud behöver. Vissa serum är mer återfuktande, medan andra fokuserar på att minska fina linjer eller pigmentfläckar.

Hållbar förpackning

Det är inte bara ingredienslistan som räknas för att det ska räknas som ekologisk hudvård på riktigt, det är också en bra idé att även titta på förpackningen. En bra förpackning ska vara tillverkad av återvunnet material eller vara biologiskt nedbrytbar.

Ekologiskt serum test

Ekologiskt serum test: så gjordes det

För att göra vårt test av ekologiska serum började vi först och främst med att välja ut lite passande varianter. Här utgick vi främst från det tidigare kunder tyckt om produkterna. Vi läste sedan både kunders recensioner och produktbeskrivningar. Utifrån den information vi hittat i de texterna skrev vi sedan våra egna recensioner.

Källor