Schampokaka bäst i test

Schampokaka bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Petra Ljunghov

Letar du också efter schampokaka bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Nedan hittar du en rad olika varianter i olika prisklasser och med olika egenskaper.

Schampokakor istället för flytande schampo är den nya trenden som vunnit mångas hjärtan. Du använder helt enkelt en hård tvål som är speciellt framtagen för att rengöra och ge näring till håret. En schampokaka är vanligtvis mycket dryg vilket gör den snäll både mot plånboken och miljön.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår integritetspolicy för mer info

Schampokaka bäst i test

1. Garnier Respons

2. Foamie

3. Yves Rocher glansgivande

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Våra andra artiklar om schampo:

Garnier ”Respons” schampokaka – bäst i test!

En schampokaka från Garnier i sin förpackning

Vinnaren av vårt test är schampokakan från det välkända varumärket Garnier. Den innehåller avokadoolja och sheasmör som bidrar med näring till håret. Torrt hår blir starkare och får en fantastisk lyster tack vare den vårdande formulan. Du får ett mjukt hår som är lätt att reda ut och glänser av styrka.

Formulan är veganvänlig och snäll mot miljön då ingredienserna är 94% växtbaserade och 96% biologiskt nedbrytbara. Den innehåller dessutom inga konserveringsmedel eller silikon!

Bäst doft: Foamie shampoo bar

En rosa shampoo bar från Foamie
Tyvärr hittades inga priser...

Denna schampobar från Foamie med hibiskusextrakt är något utöver det vanliga. Den doftar ljuvligt av blommor och har en vacker rosa färg som tillsammans med sin ergonomiska design ger ett lyxigt utseende. Särskilt praktiskt är snöret som gör att du enkelt kan hänga upp schampokakan på en krok i badrummet.

Produkten har pH 5,5 vilket är optimalt för både hår och hårbotten. Naturliga ingredienser vårdar håret på djupet och förbättrar dess hälsa. Schampokakan passar sig särskilt väl för torrt och skadat hår som behöver extra omvårdnad. Produkten är dessutom 100% vegansk! Vad mer kan man önska sig?

Bäst glans: Yves Rocher glansgivande schampokaka

En beige glansgivande schampokaka från Yves Rocher
Tyvärr hittades inga priser...

Med denna glansgivande schampokaka från Yves Rocher kommer både hår och kropp att se ut som riktig body glow efter användning! Den är skapad särskilt för att ge håret en intensiv lyster som vårdar. Ditt hår blir lika mjukt som glänsande och inte ens balsam behövs. Produkten bidrar med 0% plastavfall och består av 99% biologiskt nedbrytbara ingredienser. Det är dessutom helt fri från sulfater och förpackningen kommer från återvunnet material. Tidigare kunder vittnar om en schampokaka som gett deras torra och livlösa hår nytt liv!

Mildast: Nurme shampoo bar

En shampokaka med avokadoolja från Nurme
Tyvärr hittades inga priser...

Det prisvärda varumärket Nurme tillverkar schampokakor med naturliga ingredienser som är snälla mot miljön. Denna schampokaka är mild och handgjord med välgörande avokadoolja. Produkten är skapad helt utan kemiska färgämnen och är dessutom 100% vegansk och “cruelty free”.

Den fuktgivande avokadooljan ger matt hår en ny glans och tillför det slitna håret nytt liv. Resultatet blir ett glänsande hår som ser tjockare ut. Schampokakan innehåller dessutom pachouli som främjar en mer välmående hårbotten. Naturliga eteriska oljor ger dessutom tvålen en fantastisk doft som sitter i länge!

För fett hår: Yves Rocher skonsam schampokaka

En blå låda med schampokaka från Yves Rocher
Tyvärr hittades inga priser...

Denna skonsamma schampokaka passar alla hårtyper men kan med fördel användas på hår som lätt blir fett och behöver en vårdande tvätt. Produkten är helt sulfatfri och innehåller 99% biologiskt nedbrytbara ingredienser. Särskilt miljövänliga egenskaper är att den inte bidrar till något plastavfall och förpackningen är skapad av återvunnet material!

En stor fördel med den här kakan är att den ger ett rikligt lödder precis som en bra fast tvål. Du får ett lent och smidigt hår som håller sig fräscht länge!

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en schampokaka?

Det finns schampokakor i flera olika prisklasser. Vanligtvis kan du hitta en bra tvål från runt en hundralapp och uppåt.

Varför är schampokakor bättre än vanligt schampo?

Schampokakor är mycket prisvärda då de ofta håller längre än ett vanligt schampo. De är dessutom mildare mot håret och mer miljövänliga.

Bästa schampokakan

Hur hittar man den bästa schampokakan?

För att du ska hitta den bästa schampokakan bör du tänka på följande.

  • Hårtyp – Precis som med vanliga schampon kan schampokakor vara ämnade för olika typer av hår. Har du exempelvis torrt hår bär du välja en tvål med särskilt vårdande egenskaper.
  • Varumärke – Välj en schampokaka från ett märke som stämmer överens med dina önskemål. Det finns tvålar som passar veganer och andra som är miljövänliga på annat sätt.
  • Ingredienser – Om du vill ha en tvål som vårdar håret inifrån och ut är det bäst att välja en utan sulfater. Du bör också undvika silikon och konserveringsmedel.

Psst! Kolla in vår hårsnoddar bäst i test lista också!

Schampokaka test

Hur gick vårt schampokaka test till?

Vi har varit mycket noggranna vid valet av produkter till detta test. Genom att jämföra produktbeskrivningar och de olika ingredienserna har vi kommit fram till schampokakor som har vad kunder vanligtvis efterfrågar.

Vi har dessutom vägt in tidigare kunders bedömningar i vårt test vilket gör vår lista särskilt tillförlitlig. Produkter med bra recensioner har vunnit sin plats på listan och vår rekommendation. Detta gör att du kan känna dig säker på att produkterna vi listat verkligen håller vad de lovar enligt verkliga kunder.

Slutligen jämförde vi även modellerna med de produkter vi hade med i vårt färgbomb test, eftersom de visade på ett bra sätt hur håret påverkas av produkter.

Källor