Fotsalt bäst i test

Fotsalt bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Eva Östhammar

Letar du efter fotsalt bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Vi hjälper dig hitta det allra bästa fotsaltet för mjuka och lena fötter.

Fotsalt ska vara lugnande både för själen och dina fötter. Men det finns otroligt många produkter att välja på och det kan vara svårt att välja vilket salt som passar dig bäst. Dessutom kan de olika produkterna vara av olika kvalitet och även dess egenskaper kan skilja sig åt. Därför har vi skapat detta bäst i test där vi redovisar de fem bästa fotsalterna på marknaden just nu enligt våra bedömningar. Vi har tagit med fotsalt med olika dofter från skilda märken och känner oss säkra på att du ska kunna hitta din favorit i denna lista.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar, läs vår annonspolicy här!

Fotsalt bäst i test

1. Meraki ekologisk fotsalt

2. Scholl fotbad

3. Baby Foot fotsalt

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Meraki fotsalt – testvinnare!

En vit burk med ekologiskt fotsalt från Meraki

Vinnaren av vårt test är det populära fotsaltet från Meraki. Unikt med deras fotsalt är att det innehåller ett speciellt havssalt som kallas “Calm Cedar”. Fotsaltet är skapat för att lugna trötta fötter och samtidigt göra dem så där härligt mjuka. Dessutom innehåller fotsaltet eukalyptus som verkar uppiggande både för sinnet och dina fötter.

Den fräscha doften blir komplett med hintar av lime och mint som utgör ytterligare väl utvalda ingredienser i saltet. Som om det inte vore nog så är fotsaltet även certifierat av av ECOCERT Natural och innehåller därmed minst 99% naturliga ingredienser!

Mest uppiggande: Scholl fotbad

En flaska rosa fotsalt från Scholl

Det uppiggande fotsaltet från Scholl har en självklar plats i vårt test. Det är ett oroligt prisvärt fotsalt som innehåller helt naturliga kristaller. Samtidigt som det verkar avslappnande för dina fötter rengörs dem på djupet av saltkristallerna.

Dessutom hjälper fotsaltet fötterna att hålla sig fräscha även efter badet genom att motverka dålig lukt. Kombinationen av mint och apelsin ger fotsalet en mycket frisk doft. Tidigare kunder är särskilt nöjda med den uppfriskande doften och den härliga konsistensen. Fotsaltets praktiska flaska gör det till och med enkelt att dosera!

Mest rengörande: Baby Foot fotsalt

Baby Foot fotsalt

Märket som utlovar babylena fötter finns självklart med på vår lista. Fotsaltet från Baby Foot är inte som alla andra då det innehåller den effektiva ingrediensen papainenzym. Det är en särskild enzym som kommer från papayafrukten och arbetar aktivt för att rengöra dina fötter samtidigt som de blir så där härligt mjuka.

Fotsaltet har en fräsch doft av citrusfrukter och som även mjukgör dina fötter. Saltet är utformat för att ge dig en energigivande stund och vårda fötterna efter deras hårt arbete. En fördel är även att Baby Foot har fler produkter i samma serie för att komplettera med!

Mest djupverkande: RÅ “Villvind”

En svart burk fotsalt med magnesium från RÅ

Det unika fotsaltet från RÅ innehåller magnesiumsalt som har flera välgörande funktioner. Samtidigt som magnesiumet tas upp av huden sägs det även hjälpa till att driva ut gifter ur kroppen. Anledningen är att magnesium är essentiellt för cellernas arbete för att avlägsna gifter från kroppen.

Utöver detta innehåller fotsaltet tre djupverkande ingredienser från skogen. Tillsammans arbetar essenserna av gran, rosmarin och lavendel för att stimulera och rengöra dina trötta fötter. Sammantaget är fotsaltet Villvind från RÅ ett bra val om du vill ha ut lite mer av ditt fotbad och gillar skogens härliga dofter!

*Utgått

Bäst antiseptiska: CuraFoot

CuraFoot antiseptiskt fotbad

Det antiseptiska fotbadet från Curafoot är ungefär som en fotmask, speciellt tillverkat för dig som lider av vårtor och nagelsvamp. Det är en medicinsk produkt som är CE-märkt, vilket betyder att den har bevisad effekt. Effekten påbörjas när saltet kommer i kontakt med vatten då aktivt syre bildas. Detta skapar en miljö som stoppar tillväxt av mikroorganismer på bakterier och svamp, men även virus.

Produkten är säker och kan användas av hela familjen. Den fungerar dessutom utmärkt i förebyggande syfte mot svamp och vårtor. Förutom det kan saltet också användas för att motverka fotsvett och skapa goda förutsättningar för läkning av dina sprickor i hälarna!

Vanliga frågor

Bästa fotsaltet

Hur mycket kostar fotsalt?

Priset på fotsalt beror helt på dina behov och preferenser. Vissa fotsalt av exklusiva märken kan kosta flera hundra kronor, men det går även att hitta ett bra fotsalt för under hundringen.

Måste man ha ett elektriskt fotbad också?

Nej, du måste inte ha ett elektroniskt fotbad. Fotsaltet har effekt ändå och skillnaden är bara att du får massage med det elektroniska fotbadet som kan hjälpa blodcirkulationen.

Kan man använda det i paraffinbadet?

Det har nyligen kommit fram att vissa använder fotsalt i sina paraffinmaskiner, vilket är ett stort nej. Det förstör maskinen!

Hur bra fungerar fotsalt egentligen?

Fotsalt är något som atleter använt i många år på grund av dess grymma effekter på skadade fötter. För dig som vill ta reda på lite mer information innan du börjar använda fotsalt rekommenderar vi denna video;

Hur hittar man det bästa fotsaltet?

Det kan vara svårt att hitta det bästa fotsaltet men du bör i första hand se över dessa punkter.

  • Identifiera dina behov – Om du har särskilda krav på ditt fotsalt som exempelvis behandling av hälsprickor eller andra hudproblem bör du söka efter ett fotsalt som är skapat specifikt för ändamålet. Vill du bara mysa? Då kanske det passar bättre med ett schyst badskum i badkaret.
  • Doften – Själva doften är en viktig del av fotbadet så se till att välja ett fotsalt med en doft som faller dig i smaken.
  • Ta hjälp av tidigare kunder – Det bästa sättet att ta reda på hur bra en produkt är innan ett köp är att kolla på recensioner och ta tidigare kunders bedömningar med i beräkningarna.
Fotsalt test

Hur gjorde vi vårt fotsalt test?

Vi har baserat vårt fotsalt test helt på tidigare kunders recensioner och produktbeskrivningar. Vi anser att det är ett utmärkt sätt att bedöma produkter då vi kan jämföra de olika egenskaperna samtidigt som väger in rekommendationer. Tidigare kunder är en fantastisk tillgång då de kan välja att antingen rekommendera eller inte rekommendera en produkt baserat på deras upplevelse. Därför har vi lagt särskilt stor vikt vid både positiva och negativa recensioner när vi valt produkter till vårt fotsalt test.

Källor