Badskum bäst i test

Badskum bäst i test – 3 bästa badskum!

Matilda Niklasson

Badskum är ett kul sätt att mysa till det lite extra i badet. Dessutom kan det vara ett sätt att balansera hudens näringsvärden. Det är till exempel många badskums-varianter som fokuserar på kvinnokroppens naturliga pH-värde. I den här artikeln går vi igenom marknadens 3 bästa badskum och jämför deras skum, ingredienser, priser och effekter.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar. Läs mer om vår annonspolicy här!

Badskum bäst i test

Bäst i test: Rituals badskum

Rituals “The Ritual of Ayurveda” badskum
Prisvärt
Doftar lyxigt
Fantastiskt skum
Vårdande ingredienser
Något dyr

Det bästa badskummet vi testade var Rituals “The Ritual of Ayurveda”. Det får till ett otroligt skum, trots att man bara använder några droppar. Förutom det innehåller det näring för huden.

Namnet “The Ritual of Ayurveda” är en hint på var ingredienserna kommer från. Den innehåller indisk ros och sötmandelolja, vilket båda är ayurvediska ingredienser. Dessa jobbar tillsammans för att skapa en mjuk och len hud.

Enligt tillverkarna själva skapar badskummet även harmoni och lugn i kroppen på grund av sina ingredienser. 90% av ingredienserna är naturliga och återstående 10% är rena och labbframställda.

Doften är en annan positiv sida av “The Ritual of Ayurveda” och det känns verkligen lyxigt! Detta visar sig såklart på prislappen, men vi tycker absolut flaskan är värd pengarna.

Bästa vårdande badskum: DeoDoc bubble bath

DeoDoc “Gentle Bubble Bath”
Vårdande (vitamin E, olivolja och sheasmör)
Fluffigt skum
pH 5
Doft av persika och blommor
Dyr

Ett badskum som är utformat för kvinnor är den här produkten från DeoDoc! Den är specifikt utformad för det kvinnliga pH-värdet i fokus, och hjälper kroppen återställa det. Det innehåller dessutom vitamin E för att vårda huden. Lite likt deras intimdeodorant, som vi också recenserat.

Precis som Rituals badskum lämnade även detta huden helt silkeslen. Efter att jag klev upp ur skummet kändes huden otroligt len över hela kroppen! Enligt DeoDoc själva är detta på grund av shea butter och olivolja.

En väldigt härlig doft av persika och blommor trängde sig ut i hela badrummet under användning. Ännu ett plus från oss!

Det är inte bara vi på The Beauty Room som tycker om DeoDoc’s “Gentle Bubble Bath”, även recensionerna hos Lyko är överväldigande positiva. Här har den samlat på sig ett snittbetyg på 4.6/5 (!)

Vi ser egentligen bara prislappen som negativ, i skrivande stund kostade en flaska på 300 ml hela 249 kr. Den lämpar sig alltså inte för vardagsbadaren.

Bästa billiga badskummet: Gunry vanilj- & honungs-badskum

Gunry “Vanilla & Honey” bubble bath
Billig
Vegansk
Härlig doft
Fri från mikroplaster
Svår att få tag på

Last updated: 2024-04-23 16:41:10

Du som väljer badskum efter doften – välj det här! Under användning kom en otroligt skön doft ut i hela badrummet. En söt doft av vanilj och honung!

Tyvärr har den inte hudvård i åtanke, inga sådana ingredienser har använts. Däremot är alla ingredienserna veganska och fria från mikroplaster! Vi älskar det och hoppas att fler tillverkare ska följa deras fotspår.

Ett otroligt väldoftande badskum för dig som föredrar god doft över hudvårdande effekter. Dessutom är det riktigt prisvärt och kostade endast 29 kr i skrivande stund.

Vad är badskum?

Badskum är en produkt man lägger i badets vatten som skapar skum.

Hur mycket kostar badskum?

Ett badskum kostar 150kr-50kr för en flaska på 500ml. Här beror det faktiskt helt på vem tillverkaren är. Ju mer välkänd den är, desto dyrare är badskummet.

Vad kan man använda som badskum?

Förutom specifikt badskum kan man såklart få till de där bubblorna på annat sätt! Exempelvis kan du använda vanlig tvål eller hårschampo i vattnet. Då får du till bubblorna, men tänk på att huden lätt torkas ut när du ligger i dessa saker under en längre tid.

Bästa badskummet

Hur väljer man det bästa badskummet?

Ja, vad är egentligen det bästa badskummet? Svår fråga att svara på, eftersom alla letar efter olika saker i sitt badskum. Men vi har faktiskt några kriterier som kan följas för att hitta ett riktigt bra badskum. Här är några av de;

Vilka ingredienser har använts?

Vilka ingredienser som använts är viktigt för många där ute. Till exempel kan du se över om de är veganska, ett stort plus för många. Du kan också titta på om du är allergisk mot några ingredienser, en katastrof!

Är ingredienserna helande?

Många badskum där ute är tillverkade med hudvård i åtanke. Till exempel kan de innehålla vitaminer, ha rätt pH-värde, eller oljor. Se till att skummet innehåller återfuktande ingredienser, det är absolut viktigast. Då slipper du smörja in kroppen efter användning. Du kan dessutom ligga i badet hur länge som helst utan att torka ut huden.

Går ingredienserna att använda på just din hud?

Precis som med andra produkter som sätts mot huden är det viktigt även med badskum att din hud tål det! Om du till exempel använder paraffinbad eller andra “hårdare” hudvårdsrutiner kan det vara bra att använda ett badskum med mer skonsamma ingredienser.

Vad doftar den?

Många där ute tycker att doften på badskummet är viktigt, det inkluderar oss på kontoret! Om du har möjlighet rekommenderar vi att du går till en butik med massor av produkter. Lukta på de och bestäm sedan vilken du tycker om bäst. Om du inte kan det kan du helt enkelt bara titta på vad de doftar på nätet. Det stämmer alltid med verkligheten, men bara för att det låter som att det doftar gott, betyder det inte att den faktiskt gör det i verkligheten.

Badskum test

Hur gjorde vi vårt test av badskum?

Testet av badskum började med att hitta en flaska i varje kategori. En som hade hudvård i åtanke, en som doftade gott, och en med både och! Vi hittade tre modeller från olika tillverkare som snabbt klickades hem, nu var det dags att testa de!

Såklart testades alla produkter för sig i form av ett långt en timmes bad. Just en timme valdes för att se om skummet skulle torka ut huden över en längre period. Lyckligtvis var så inte fallet med någon av badskummen. I detta steg recenserade vi också alla produkterna.

För att summera testet satte vi ihop en topplista över de testade produkterna också. Det gjordes efter att vi bland annat jämfört dess doft, ingredienser och vårdande förmågor.

Källor