Fotskrubb bäst i test

Fotskrubb bäst i test – hitta bästa fotskrubben!

Eva Östhammar

Letar även du efter fotskrubb bäst i test? Då har du hittat till rätt sajt! Nedan går vi över den allra bästa fotskrubben, men också flera olika alternativ. Dessutom hittar du en kort köpguide i slutet av artikeln! Vad väntar du på då? Skrolla ner till topplistan och hitta din nya favorit!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Fotskrubb bäst i test

1. Bare feet

2. Scholl

3. Footmender all in one

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

Bare Feet fotskrubb – testvinnare!

En vit burk exfolierande fotskrubb från Bare Feet
Återfuktar & fräschar upp
Kokosnötskal & aprikoskärnor
Exfolierande

Den burk som vi tycker är mest värdig av titeln som fotskrubb bäst i test är den här tillverkad av Bare Feet. Den har enligt oss överlägset bäst egenskaper som verkligen får till silkeslena fötter.

Med sitt innehåll på kokosnötskal och aprikoskärnor lyckas den få bort den torra huden på fötterna riktigt effektivt. Detta kombinerat med honung och ingefära gör att fötterna blir riktigt fräscha efter varje användning!

Bästa billiga fotskrubben: Scholl

En tub med exfolierande fotskrubbsmedel tillverkad av Scholl
Exfolierande
Naturliga stenar
Dermatologiskt testad

Last updated: 2024-04-23 15:57:45

Scholl har såklart tagit priser i några av våra tidigare tester av fotprodukter, de är trots allt en av de ledande tillverkarna av just produkter för fötterna. Bland annat har de vunnit vår fotsalt bäst i test lista!

Även den här gången har de utvecklat en riktig pangprodukt! Den har en kliniskt bevisad effekt att ta bort hård och grov hud från fötterna. Partiklarna i skrubben är gjorda på naturlig pimpsten vilket bidrar till en effektiv peeling.

Bäst premiumval: Footmender “All in one”

En gul förpackning all in one fotskrubb från Foot Mender
All fotvård i en och samma produkt!
Reducerar bakterier
Effektiv mot förhårdnader och liktorn
Tyvärr hittades inga priser...

Denna är egentligen kanske inte klassad som en “fotskrubb”, men den innehåller det också. Det är en fotkräm som fungerar för allt från hälsprickor till liktornar och torra fötter på en och samma gång!

Deras formula är en trippelverkande variant som exfolierar, motverkar bakterier och mjukgör. Det gör att produkten kan ersätta fotsockor, fotfil, paraffinbad och kräm! Om man tänker så kanske den inte ens räknas som särskilt dyr? Vi rekommenderar den i alla fall varmt!

Vanliga frågor

Hur använder man en fotskrubb korrekt?

För att använda en fotskrubb, börja med att blöta fötterna i varmt vatten i 10-15 minuter. Applicera sedan skrubben på både fötterna och massera i cirkulära rörelser, speciellt på de hårdare områdena som hälar och tår. Skölj bort skrubben och torka fötterna.

Hur ofta bör man använda fotskrubb?

Fotskrubb bör användas en till två gånger i veckan beroende på hudens känslighet och hur torra eller förhårdnade dina fötter är. För mycket skrubbande kan dock irritera huden, så det är viktigt att hitta en balans (det gäller för hela kroppen, inklusive ansikts- och handskrubb).

Kan man göra egen fotskrubb?

Ja, det går absolut att göra egen fotskrubb. En enkel hemmagjord fotskrubb kan till exempel innehålla socker eller havssalt för exfolieringen och oliv- eller kokosolja för att mjuka upp huden. Tillsätt sedan andra oljor för doft och ytterligare hudvårdande fördelar.

Bästa fotskrubben

Så väljer du den bästa fotskrubben

Ingredienser – Naturlighet och effektivitet

Först och främst ska du titta på listan av ingredienser. De bästa fotskrubbarna innehåller naturliga ingredienser, eftersom dessa oftast är skonsamma mot huden och erbjuder hälsofördelar. Exempel på sådana ingredienser inkluderar havssalt, socker, eteriska oljor och naturliga oljor som kokos- eller jojobaolja.

Effektiva ingredienser är bland annat:

  • Salicylsyra: Kan hjälpa till att exfoliera och mjukgöra hård hud.
  • Tea tree olja: Känd för sina antibakteriella och svampdödande egenskaper, tea tree olja hjälper till att bekämpa fot- och nagelsvamp.

Konsistens & textur

Nästa aspekt att tänka på är produktens konsistens och textur. En bra fotskrubb bör vara tillräckligt grov för att effektivt avlägsna döda hudceller, men tillräckligt mjuk för att inte skada huden. Vissa föredrar en krämig produkt, medan andra föredrar en med mer korn. Det är helt enkelt bara att prova dig fram och hitta vad som fungerar bäst för dig.

Prisvärdhet

Trots att du kanske lockas att välja en billig fotskrubb, är det viktigt att tänka på kvaliteten. En dyrare produkt kan ibland vara mer prisvärd om det innebär bättre resultat, mer högkvalitativa ingredienser och längre varaktighet. Men, det betyder inte att det inte finns prisvärda alternativ av hög kvalitet! (Scholl är ett bra exempel)

Hudtyp

Beroende på din hudtyp kan vissa produkter fungera bättre än andra. Om du har mycket torr hud, rekommenderar vi en extra-återfuktande variant. Om du har känslig hud, kan mildare produkter vara mer passande.

Fotskrubb bäst i test

  • Bästa fotskrubben: Bare Feet exfoliating foot scrub
  • Nr 2: Scholl exfolierande fotskrubb
  • Nr 3: Footmender All-in-one
Fotskrubb test

Så gjordes vårt fotskrubb test

Vi började vårt fotskrubb test med att kolla med folket på kontoret – vad är den bästa fotskrubben egentligen? Många hade åsikter, och därför valde vi att välja ut en handfull av de som var mest omtyckta. Sedan tittade vi närmre på dess recensioner på nätet, och även en del texter som deras tillverkare själva hade skrivit. Med hjälp av den informationen satte vi ihop våra egna recensioner.

Källor