Läppolja bäst i test

Läppolja bäst i test – hitta bästa läppoljan!

Susanne Blomsterqvist

Ute efter läppolja bäst i test? Då är detta artikeln som passar dig! Nedan hittar du recensioner på allra bästa läppoljorna. Dessutom har vi besvarat lite vanliga frågor kring läppoljor längst ned.

En läppolja är som en slags blandning mellan läppglans och läppbalsam. Den ger den där fukten som du vill ha från läppbalsamet, men samtidigt glansen! Det finns också varianter som förstärker läpparnas nyans, men det är inte läppoljans huvudsakliga funktion.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Läppolja bäst i test

1. Dashl Juicy Af läppolja

2. Nyx läppolja

3. Coola läppolja

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

Dashl Juicy Af läppolja – bäst i test!

Dashl Juicy Af läppolja
Dashl Juicy Af läppolja

Denna otroligt hypade produkt kommer från Dashl. Vi kan säga så här – den lever upp till hypen! En vegansk läppolja som fungerar för att återfukta, prima, och glänsa.

Dashl’s läppolja ger verkligen otroliga resultat! Vi testade den transparenta versionen, men den finns också i olika toner. Efter användning blir läpparna genast återfuktade och mjukare.

Det som skiljer den här från sina konkurrenter är att läpparna ser fylligare ut efter användning! Den slätar till och glänser upp läpparna på bara en sekund!

Last updated: 2024-04-15 18:19:50

Nyx läppolja

Nyx läppolja
Nyx läppolja

För dig som vill vakta plånboken lite är detta ett riktigt bra alternativ. Tyvärr finns den inte i genomskinlig, så det är röd-rosa nyanser som gäller. Om du verkligen vill att tonerna ska synas rekommenderar vi Nyx egna lip primer, de fungerar otroligt bra tillsammans!

Oljan lyckas återfukta läpparna precis som önskat. Dock tycker en del att den glänser lite väl mycket på ljusare hudton, så ha det i åtanke.

Dessutom har den en trevlig doft av vanilj och körsbär som luktar i hela necessären!

Coola läppolja

Coola läppolja
Coola läppolja

Den här förpackningen får oss att tänka på solskyddsfaktor, vilket det också är! Det är en ekologisk läppolja som skyddar läpparna mot solen, alltså passar den bäst på sommarhalvåret.

Mycket goda resultat upplevs med den här läppoljan också, vilket är anledningen till att den inkluderats i så många skönhetsboxar. Den ger en fyllig look till läpparna, samtidigt som den glänser i solljus. Den höll också längre än de andra modellerna, vilket vi tippar är på grund av solskyddsfaktorn.

Om du vill ha en läppolja för sommarhalvåret som håller länge är detta produkten för dig!

Last updated: 2024-04-15 18:20:18

Vanliga frågor

Hur mycket kostar läppolja?

En läppolja kostar 70-200kr, lite beroende på vilket märke du vill ha. Precis som med nästan alla skönhetsprodukter skiljer sig priset enormt från märke till märke. Det kostar också lite mer om du vill ha solskyddsfaktor i den.

Vad används läppolja till?

Läppolja används som ett läppglans och läppbalsam i ett. Alltså återfuktar det inte bara, utan det ger också en glans till läpparna. En del läppoljor kan också göra att läpparna ser fylligare ut.

Bästa läppoljan

Hur hittar man den bästa läppoljan?

Att hitta den bästa läppoljan kan vara en knepig uppgift. Utan att ha testat de ser de ju hyfsat likadana ut om man bara tittar på förpackningen. Det gör att man istället måste ha andra kriterier att gå på. Här är några av de kriterier vi tycker är extra viktiga att titta på;

Har den solskyddsfaktor?

Om du tänkte använda läppoljan under sommarhalvåret kan det vara en god idé att köpa en med solskyddsfaktor. Läpparna bränns faktiskt i solen, utan att man tänker på det. Inte nog med det; solen torkar ut läpparna också! Då är det viktigt att ha en återfuktande läppolja som dessutom skyddar mot solstrålarna.

Hur länge håller den?

Hur länge den håller på kan du förstås inte veta utan att ha testat den. I det fallet tipsar vi om att titta på produktrecensionerna! De allra flesta recensioner skriver hur länge läppoljan satt på innan de behövde lägga på ett nytt lager.

Med hur länge den håller menar vi också att du ska titta på hur mycket innehåll du får för pengarna. Ju mer innehåll, desto längre kommer den hålla!

Passar nyansen dig?

Vi rekommenderar ärligt talat att du tar en genomskinlig variant. Dessa presterade bäst i våra tester, och de sitter också på lite längre. När det är nyanserade produkter brukar de ofta torka in snabbare för att dina läppar ska få den färgen. Det gör dock i det här fallet att mycket av dess återfuktande förmåga går till spillo.

Är du äldre? Kolla in vårt test av mascara för äldre för den perfekta sminkningen!

Läppolja test

Hur gjorde vi vårt test av läppoljor?

Vi började vårt test av läppoljor med att hitta de bästa varianterna utifrån populäritet. Vi valde ut både produkter med nyans, utan nyans, med solskyddsfaktor och utan solskyddsfaktor. Detta egentligen för att vi ville ha en så bred bild som möjligt över vad som fanns på marknaden. Dock var det bara tre stycken som presterade bra nog för att vi skulle vilja ha med de på topplistan.

Själva recension-skrivandet bestod först av att titta på kundrecensioner och produktbeskrivningar. Där hittades väldigt bra info om hur produkterna presterat. Utifrån den informationen satte vi ihop våra egna recensioner.

Baserat på looken, hållbarheten och priset rangordnade vi sedan oljorna från bäst till sämst i topplistan.

Källor