GA.MA plattång bäst i test

3 Bästa GA.MA plattängerna – vilken GA.MA plattång är bäst i test?

Petra Ljunghov

Ga.Ma är ett välkänt varumärke som bland annat tillverkar plattänger. Men vilken Ga.Ma plattång är bäst i test egentligen? Vi går i denna artikel igenom de 3 bästa Ga.Ma plattängerna och jämför deras pris, storlek, stylingresultat och visar vilken modell som passar bäst för olika ändamål.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Ga.Ma plattång bäst i test

Bäst i test: Ga.Ma ‘CP1’ plattång

GA.MA CP1 plattång
GA.MA CP1 plattång
Varm på 10 sekunder
Billig
Roterbar sladd
Passar även kort hår
Endast 2 meter sladd

GA.MA’s CP1 plattång är deras kändaste, men också den vi utser till bäst i test. Den får till perfekt rakt hår utan onödiga komplikationer och dessutom till billig prislapp. Den kombinerar snabb uppvärmning och konstant temperatur för att ge ett vackert resultat.

Det främsta hos GA.MA’s CP1 och även det som gjort att den blivit så populär är den otroligt bra uppvärmningstiden. På bara 2 sekunder börjar den värmas upp, och inom 10 sekunder når den sin temperatur på 200°C (!) För priset är det otroligt bra, och vi på The Beauty Room har inte hittat en fullstor plattång som värmts upp så pass snabbt.

GA.MA CP1 har keramik-belagda värmeplattor, vilket gör att håret behåller sin naturliga fukt. Det är en av de viktigaste kriterierna vi på The Beauty Room tittar på när vi ska avgöra om en plattång är bra eller dålig. Jonisering innebär att hårstråna klibbar ihop sig i grupp istället för att spreta åt alla håll, på så sätt blir håret inte frissigt.

Bästa breda: GA.MA ‘P21 Xwide PTC’

GA.MA P21.XWIDE.PTC plattång
GA.MA P21.XWIDE.PTC plattång
Automatisk avstängning
Värmeinställning ner till 150°C (bra för tunt hår)
Justerbar värme 150-220°C
Extra breda plattor
Känns något klumpig

Last updated: 2024-04-15 15:55:49

GA.MA’s ‘P21 Xwide PTC’ plattång är framtagen för längre hår i och med sina breda plattor. De extra breda plattorna gör det inte bara lättare att hantera större delar av håret på en gång, utan gör det också mer skonsamt. Plattorna i sig är belagda med turmalin, ett material känt för att glida smidigt genom håret – vilket den gör också.

Det vi på The Beauty Room tycker om allra mest hos P21:an är dock hur justerbar temperaturen är. Man kan ställa in mellan 150 och 220°C, den lägre lämpar sig extra bra för tunt hår.

Det vi inte gillar är dock att den känns lite klumpig. Det billiga priset gör nog att GA.MA inte kunnat lägga resurser på att slimma ner designen. Den 3 meter långa sladden gör också att den känns lite mer osmidig, men det är ändå en bra idé.

Bästa lilla: Ga.Ma plattång ‘P21 CP1 Mini”

GA.MA P21.CP1TO.MINI plattång
GA.MA P21.CP1TO.MINI plattång
Får plats i necessären
Jämn värmefördelning
Lite längre plattor
Billig
Kan inte ställa in värmen

Detta är GA.MA’s svar på att få ner en plattång i necessären, och vi tycker om den otroligt mycket. En liten plattång som verkligen lämpar sig på resan, med hyfsat långa plattor ändå. Plattorna i sig är lite bredare än på andra rese-plattänger, vilket gör att håret inte blir så torrt.

För tunnare hår passar den dock inte eftersom man inte kan höja eller sänka temperaturen, den håller konstant 210°C. Visserligen en bra temperatur, men det gör att den inte lämpar sig lika bra på kort hår.

Bästa GA.MA plattången

Hur väljer man den bästa plattången från Ga.Ma?

Att välja den bästa plattången från Ga.Ma görs genom att titta på följande kriterier;

  1. Plattornas material
  2. Temperaturinställningar
  3. Plattornas bredd
  4. Jonisk teknik
  5. Automatisk avstängning
  6. Att sladden kan rotera 360°

Hur bra är Ga.Ma’s plattänger?

Ga.Ma får ganska blandade recensioner på Amazon men samtidigt är det inte ett jättepopulärt märke, och därför hittade vi bara 36 recensioner på Amazon. Å andra sidan rapporterar en användare om att de verkligen älskar den naturliga glansen de fått i håret efter 5 års användning. Andra säger att det är en bra liten plattång i den billiga prisklassen.

Var kan man köpa en Ga.Ma plattång?

De flesta stora återförsäljare av verktyg för hårstyling såsom Lyko och NordicFeel erbjuder Ga.Ma plattänger. Även de största elektronik-handlarna som CDON och Elgiganten har plattänger från Ga.Ma i sitt sortiment.

Erbjuder Ga.Ma garanti på sina plattänger?

Ja, Ga.Ma erbjuder 1 års garanti på deras plattänger.

Vad skiljer Ga.Ma plattänger från andra?

Plattänger från GA.MA skiljer sig genom sin historiska innovation och otroliga engagemang för hårets hälsa. Till exempel är deras modell “G-style Oxy Active IHT Classic” en plattång som används av professionella för att platta håret. IHT i produktnamnet står för deras patenterade “Instant Heat Technology” vilket är en av deras främsta uppfinningar. Några andra funktioner som GA.MA plattånger har är;

  • Jonisk teknologi
  • Anti-bakteriella
  • Behåller färgen i färgat hår

De fokuserar dessutom på att göra plattänger för olika hårtyper, det spelar ingen roll om man har lockigt, vågigt eller rakt!

Hur skiljer sig Ga.Ma’s plattänger i pris och värde?

GA.MA’s plattänger är billiga plattänger och kostar mellan 300kr och 900kr. Det gör att de anses vara prisvärda och i budget-kategorin.

Hur bra är Ga.Ma plattänger jämfört med andra märken?

GA.MA är ett varumärke som anses vara mycket prisvärda. Deras USP är att hålla ett lågt pris, samtidigt som de har de lite dyrare funktionerna såsom jonisk teknologi och snabb uppvärmning.

GA.MA plattång test

GA.MA plattång test: så gjorde vi

Vi på The Beauty Room tittade först och främst på vilka modeller som var mest populära. Sedan tittade vi på dess recensioner från andra kunder, och läste även alla modellernas beskrivningar. Utifrån det vi läste skrev vi sedan ihop våra egna recensioner om alla GA.MA plattänger.

Källor