Hårmist bäst i test

Hårmist bäst i test – hitta bästa hårmisten!

Petra Ljunghov

Är du också på jakt efter hårmist bäst i test? Då har du kommit till rätt artikel! Nedan letar vi fram den allra bästa hårmisten utefter just dina behov. Dessutom har vi satt ihop en kort köpguide i slutet av artikeln. Så vad väntar du på? Hitta din favorit på topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Hårmist bäst i test

1. Coola hårmist med SPF

2. John Masters leave-in conditioning mist

3. Four Reasons "Repair mist"

Bäst i test

Bästa vårdande

Bästa billiga hårmisten

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

COOLA hårmist – bäst i test!

En ljusblå liten flaska hårmist med solskyddsfaktor tillverkad av COOLA
Vattenfast
SPF30
Både för hår och hårbotten

Den vi tycker platsar titulerad som hårmist bäst i test är Coolas variant med solskydd! Det är en ekologisk mist både för håret och hårbotten. Den sprayas smidigt och kladdar inte alls i håret.

Dessutom är den lämplig för färgat hår, eftersom den innehåller flera färgskyddande ingredienser. Det gör att hårfärgen inte går ur, trots riktigt stark sol. En riktigt toppen-mist för sommarmånaderna helt enkelt!

Bästa vårdande: John Masters Organics

En brun flaska med hårmist tillverkad av John Masters Organics som kallas "leave-in-mist"
Får håret att kännas nytvättat
Skyddar från sol och föroreningar
Härlig doft

Last updated: 2024-04-23 14:32:24

Detta är enligt oss den hårmisten med bäst vårdande egenskaper. Den är skapad på ingredienser som motverkar skador från sol och föroreningar. Den har också samma egenskaper som balsam, och får håret att kännas otroligt rent.

Det vi också tycker om med John Master Organics hårmist är att den ger så sjukt mjukt hår! Den får verkligen otvättat hår att kännas nytvättat med bara några få sprays. Som pricken över i:et har den till och med en härlig örtig doft av te.

Bästa billiga hårmisten: Four Reasons “Repair”

En beige flaska hårmist tillverkad av Four Reasons som heter "repair mist"
Billig
Effektivt skydd
Vårdar och reparerar

Även detta är en leave-in hårmist som agerar vårdande för håret. Trots den riktigt låga prislappen får man till ett riktigt reparerande resultat med den. Den agerar inte bara som en anti-frizz, utan motverkar också torrhet och skador på håret.

Det vi gillar lite extra med den är att den får håret att bli lättare att borsta igenom – även tjockare hår. Vi på The Beauty Room rekommenderar den varmt!

Vanliga frågor

Vad är hårmist?

Hårmist är en produkt som används för att fräscha upp och få håret att lukta gott. Det är lättare än en hårspray och innehåller oftast ingredienser som återfuktar och skyddar håret, samtidigt som det ger en lätt och ihärdig doft.

Hur använder man hair mist?

Spraya produkten jämnt över hela ditt torra hår från en armlängds avstånd. Fokusera på mitten till ändarna av håret snarare än rötterna, för att undvika att göra håret oljigt.

Bästa hårmisten

Så väljer du den bästa hårmisten

1. Vårdande egenskaper

Alla hårmists är inte skapade på samma sätt. En kvalitetsprodukt kommer att erbjuda mer än bara en snabb uppfriskning. Den kommer att också ge näring och skydd till håret. Se därför till att titta på ingredienslistan. Produkter som innehåller naturliga oljor som argan- eller jojobaolja kan hjälpa till att återfukta och stärka ditt hår, medan antioxidanter som vitamin E kan skydda det från skador orsakade av fria radikaler.

2. Doft

Doften kan vara en avgörande faktor för många. Vissa personer föredrar en subtil, fräsch doft, medan andra gillar en som påminner om en faktisk parfym. Vi rekommenderar dock att skippa de tyngre dofterna eftersom de ofta tar över, du kan ha en parfym på övriga delar av kroppen istället. Dessutom kan tunga parfymer i hårbotten bli irriterande och klia.

3. Mjukgörande förmåga

En bra hårmist ska få håret att kännas mjukt och lätt att borsta igenom. Produkter med mjukgörande ingredienser som aloe vera eller glycerin förbättrar hårets konsistens och förebygga tovor och frizz.

4. Glans

En bra hårmist ska också ge glans till håret, ungefär som en glansspray. Hårmist med silikonbaserade ingredienser eller naturliga oljor kan hjälpa till att få fram hårets naturliga lyster och göra det glänsande och friskt. Observera dock att för mycket silikon kan tynga ner håret, så leta efter en hair mist med balanserade mängder av dessa ingredienser.

5. Användarvänlighet

En bra hårmist ska såklart vara lätt att använda, och den ska sprida sig jämnt i hela håret. Detta garanterar att alla hårstrån får del av mistens egenskaper. Titta därför på hur den sprider ut sig: en fin och jämn spray garanterar att produkten fördelas jämnt. Produkter i sprayflaska eller med pump är de vi tycker gör det lättast att sprida ut misten i håret.

Hårmist test

Så gjordes vårt hårmist test

Vi påbörjade vårt hårmist test med att titta på vad som faktiskt fanns där ute. Ganska snabbt hade vi hittat några varianter som fått riktigt bra betyg från sina kunder. Vi läste då mer ingående om de med hjälp av recensioner och deras beskrivningar. Med informationen vi läst kunde vi sedan sammansätta våra egna recensioner om alla mists.

Källor