Hårspray för lockigt hår bäst i test

Hårspray för lockar bäst i test – 3 produkter testade!

Petra Ljunghov

En hårspray för lockar är ett bra sätt att få lockarna att hålla, vare sig de är naturliga och behöver mer glans, eller om de är tillgjorda med en locktång. Vi utforskar i den här artikeln de 3 bästa hårsprayerna för lockar och jämför deras glansgivande egenskaper, värmeskydd, ingredienser och priser. Vi ser också till att ge svar på vilken hårspray för lockigt hår som är bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Hårspray för lockar bäst i test

Bäst i test: ghd Wetline ‘Curly Even After’

ghd Wetline “Curly Even After”
Fantastisk hållbarhet
Behåller lockarnas naturliga stuns
Känns lätt i håret
4.5/5 i snittbetyg
Lite dyr

Ghd’s “Curly Even After” i wetline-serien är den bästa hårsprayen för lockar. Den har en otrolig förmåga att ge stadga till lockarna, samtidigt som de rör sig naturligt och inte tyngs ned. Visserligen är den något dyrare än andra hårsprayer – men vi tycker det är värt det.

Den lätta och osynliga känslan är det vi på The Beauty Room gillar allra mest. Den passar egentligen alla hårtyper, men vi tycker den gör sig bäst i lockigt och krulligt hår. Den får lockarna att hålla ordentligt, trots att de håller sin naturliga “stuns”. När den väl är applicerad märker man knappt att man har produkt i håret och den har en fantastisk hållbarhet.

Sprayen innehåller också ett värmeskydd, vilket är deras egenutvecklade. Det gör sig perfekt i kombination med en ghd plattång!

En undersökning med 117 kvinnor i september 2020 visar att 8/10 höll med om den överlägsna stadgan. Av dessa kvinnor, var det flertalet som noterade en märkbar förbättring jämfört med deras vanliga stylingprodukt.

Enligt recensioner vi hittade på Lyko är den även bra för hår som lockats med tång. Spray gör att lockarna håller mycket längre.

Bästa billiga hårspray för lockar: Björn Axén ‘Megafix’

Björn Axén “Megafix” hårspray
Billig
Naturlig glans
Riktigt bra fixering
Vitamin B5 och silkprotein
Stark doft

Björn Axéns “Megafix” hårspray imponerar på oss med sina egenskaper. Det är en billigare hårspray, men som ofta faktiskt är ganska dyr när man köper den i butik. Egentligen är den lämplig för alla typer av hårstyling, men vi tycker den har helt rätt egenskaper för lockarna.

Björn Axéns “Megafix” har extra stark fixering. Det innebär att även komplicerade frisyrer håller sig på plats, och vi tror det är anledningen till att den fungerar så bra i lockigt hår. Glansigheten är även ett stort plus så många kundrecensioner vittnar om.

Vi gillar att de fokuserat på att vårda håret, något som många stylingprodukter förbiser. Den innehåller både vitamin B5 och silkprotein för att stärka och förbättra hårets hälsa.

Bäst premiumval: Kevin Muprhy ‘Anti Gravity Spray’

Kevin Murphy Anti Gravity Spray
Bra glans
Fungerar riktigt bra i stora lockar
Bra volym
Vårdande ingredienser
Dyr

Kevin Murphy’s hårprodukter uppskattas otroligt av sina kunder, och vi förstår verkligen hypen. På YouTube hittas enormt mycket videos som vittnar om hur bra deras “Anti Gravity Spray” är. Med den får man en fantastisk volym, och den räknas absolut in i kategorin volymspray.

Trots den bra volymen känns den viktlös i håret och sprayen ger en fantastisk glans.

Det som skiljer Kevin Murphy’s Anti Gravity Spray från andra på marknaden är att den är aerosolfri. Alltså finns det inget tryck i flaskan. Det gör att appliceringen blir något långsammare, men det gör också att man kan fördela hårsprayen med fingrarna direkt efteråt.

Tillverkaren har verkligen inte sparat in på något här, den har till och med vårdande ingredienser! På ingredienslistan hittas Manuka-honung och vitaminberikat grapefruktextrakt som vårdar håret samtidigt som det får till en lite bättre glansighet.

I snittbetyg på Lyko.se har Kevin Murphy’s “ANTI.GRAVITY.SPRAY” fått 4.5/5 baserat på 46 omdömen. Här nämner kunder att den inte ger jättemycket textur, och istället behåller den mjuka känslan som håret har naturligt.

Bästa hårsprayen för lockar

Hur väljer man den bästa hårsprayen för lockigt hår?

Den bästa hårsprayen för lockigt hår är inte nödvändigtvis den bästa hårsprayen i allmänhet. För lockar krävs andra finesser och egenskaper för att få just den hårtypen att se bra ut. Nedan är en lista på kriterier som är viktiga när man köper hårspray för lockar, dessa inkluderar att den inte tynger ned håret, ger glans, bekämpar frizz, har värmeskydd och naturliga ingredienser.

  • Tynger inte ned håret. En av de viktigaste sakerna för att få till ett bra hårsprays-resultat i lockigt hår är att det inte tyngs ned. Lockigt hår har naturlig volym och spänst, en hårspray som är för tung kan därför platta till och ta bort lockarnas naturliga rörelse.
  • Ger glans. Hår med lockar tenderar att se torrt ut, vilket gör att det ofta förlorar sin glans. Se därför till att hitta en spray som återfuktar håret och/eller ger mer glansighet. Det är dock viktigt att hårsprayen inte gör håret oljigt!
  • Bekämpar frizz. Att ha en anti-frizz hårspray är perfekt för lockigt hår. När man borstar och drar ut lockarna för att vårda håret uppstår ofta en del frissighet.
  • Värmeskydd. Om du använder en hårfön efter hårsprayen är det viktigt att den innehåller värmeskydd. Eftersom de allra flesta använder plattången eller hårfönen innan de applicerar hårspray kan detta dock vara onödigt.
  • Naturliga ingredienser. Enligt Fraser Bell, doktor på Practical Dermatology slits lockigt hår mer än rakt. Det gör att en hårspray med naturliga ingredienser lämpar sig bättre. Detta eftersom naturliga ingredienser vårdar håret bättre än konstgjorda.

Vad skiljer hårspray för lockar och traditionella hårsprayer?

Hårspray för lockar låter lockarna röra sig naturligt och tynger inte ned håret på samma sätt som traditionella hårsprayer. Dessa speciellt utformade sprayer ger ofta sämre hållbarhet än traditionella eftersom de inte är lika tunga i håret.

Fungerar hårspray i lockigt hår?

Ja! Men många hårsprayer tynger ned håret, vilket gör att lockarna kan plattas till. Därför behöver man nästan alltid köpa en hårspray speciellt utformad för lockar.

Hårspray för lockigt hår test

Så gjorde vi vårt hårspray för lockar test

För vårt hårspray för lockar test behövde vi först och främst titta på vilka märken som erbjöd sprayer specialdesignade för lockigt hår. Ganska snabbt hittade vi några från märken vi känner till sedan tidigare, tyvärr var de flesta dyra. Därför fick vi välja bort några produkter vi tycker platsar på topplistan – för att göra plats för det billigare alternativet från Björn Axén. Hur som helst läste vi kunders betyg, åsikter och även tillverkarnas egna beskrivningar av produkterna. Utifrån det vi läst satte vi ihop våra egna recensioner därefter.

Källor