Hårturban bäst i test

Hårturban bäst i test – hitta bästa hårturbanen!

Petra Ljunghov

Är du ute efter hårturban bäst i test? Då har du kommit till rätt sajt! Nedan hjälper vi nämligen dig hitta den absolut bästa hårturbanen för att ditt hår ska hållas på plats. Längst ned i artikeln besvarar vi också alla de där frågorna du kan tänkas ha.

En ordentlig hårturban hjälper till att torka håret skonsamt efter duschen eller badet. Det många inte vet är att håret är extra omtåligt när det blött, det är just därför det kräver lite extra omvårdnad.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Hårturban bäst i test

1. Hairlust hårturban

2. Slip hårturban i silke

3. Senses by Nature

Senses by Nature hårturban i bambu

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

Prisklass: Medel

Utgått

Hairlust hårturban – bäst i test!

Hairlust hårturban
Hairlust hårturban

Den absolut bästa hårturbanen vi testade var den här från Hairlust. Den är tillverkad i 70%/30% bambufiber respektive bomull. En blend som känns otrolig mot huden och håret. För den miljömedvetna är detta såklart också ett plus för dig.

Bambuhanddukar är markant mjukare än andra material, och det var just därför denna utses till bäst i test. Vi testade också turbanens absorberingsförmåga och vi blev positivt överraskade! Trots den lilla storleken lyckades den suga upp vattnet utan att bli dyngsur.

Det faktum att den är i just bambu gör den också mer andningsbar, som fick håret att torka ännu snabbare!

Slip pure silk

En svart hårturban tillverkad av silke

Den dyraste modellen på vår topplista är den här från Slip. Trots att den inte är tillverkad i bambu får den ändå högt betyg i vårt test. Den absorberade nämligen upp vattnet riktigt snabbt!

Det som skiljer den här från andra modeller är att den är stor nog att inte dra i håret. Det gör att håret inte skadas under torkningsprocessen.

Själva materialet är silke, vilket känns skönt både mot hårbotten och håret. Det märks överlag att Slip lagt tanke i designen här och allt känns välplanerat.

Senses by Nature hårturban i bambu

Senses by Nature hårturban i bambu
Senses by Nature hårturban i bambu

En annan riktigt trevlig modell i bambu är den här från Senses by Nature. Vi tycker egentligen den presterar lika bra som den från Hairlust, men vi hade önskat att den var lite större. Om man har väldigt långt hår är det nämligen svårt att få plats med allt.

Väldigt praktisk att använda överlag, trots att den inte har en elastisk snodd som knäppning. Materialet i bambu gör att håret också torkade riktigt snabbt.

Till den här prislappen kan man bara inte klaga på dess kvaliteter, en riktigt bra hårturban!

*Utgått

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en hårturban?

En hårturban kostar mellan 100kr och 200kr. Tänk på att prisskillnaden ofta beror på hur stor turbanen är. Alltså kanske du måste ha en dyrare variant om du har väldigt långt hår.

Behöver man verkligen en hårturban?

Nja, man kan ju sätta upp det i en handduk också. Men det är inte alls lika skönt, och håret känns klumpigt under torkningsprocessen. Dessutom är en hårturban faktiskt utformad för att absorbera vattnet på ett annat sätt än vanliga handdukar – det går alltså snabbare.

Kan man inte bara sätta upp det med en vanliga handduk?

Jo! Det är ett gammalt knep som många där ute använder än idag. Skillnaden är att en hårturban torkar håret på betydligt kortare tid än en vanlig handduk.

Ger turbanen någon annan styling i håret?

Hårturbaner är kända för att platta till, eller förstöra den frisyr du önskar. Om du inte vill att det ska hända kan du antingen använda en mini plattång efter, eller helt enkelt inte låta det torka helt när turbanen är på.

Bästa hårturbanen

Hur hittar man den bästa hårturbanen?

Vi tyckte till och med det var svårt att hitta den bästa hårturbanen, så hur ska du göra det? Jo, vi ska förklara. Det finns nämligen några kriterier som är extra viktiga när det kommer till hårturbaner. Här är de;

Vilket material är den?

Bambu är det absolut bästa materialet, både i komfort och absorberingsförmåga. Det känns lätt i håret, och är väldigt skönt att ha mot huden. Dessutom är det extra passande för krulligt hår, det är därför så många använder bambu-örngott!

Det material som tar en andra plats är mikrofiber. Precis som att det används för dammtrasor är det även mycket bra på att suga upp vatten i håret. Tyvärr känns det dock inte lika skönt mot huden, men det är absolut inte obekvämt.

Kolla också in vår frisörsax bäst i test lista!

Hur snabbt absorberar den vattnet?

Hur snabbt en specifik hårturban absorberar vattnet är förstås väldigt svårt att sätta fingret på om man inte testat den själv. Här rekommenderar vi att du tittar på vad föregående kunder haft att säga. De nämner ofta om det tog extra lång tid att torka. Om den presterat bra kommer de nog inte nämna det alls, och istället bara ge den ett högt betyg. Det var det vi märkte när vi läste kundrecensioner i alla fall.

Hur stor är den?

För dig med extra långt hår behöver du också en extra stor hårturban. Titta på dimensionerna och försök avgöra om den skulle rymma allt ditt hår. Här kan du också titta om den har någon slags elastisk stängning (som liknar en hårsnodd), då får du plats med betydligt mer hår.

Hur stor den är avgör också hur snabbt håret torkar. Desto större den är, desto mer material kan suga upp vattnet.

Hårturban test

Hur gjorde vi vårt hårturban test?

Vi började vårt hårturban test med att titta på marknadens mest populära produkter. Vi beställde sedan hem tre av de modeller som fått mest positivitet av sina kunder.

Dessa tre modeller testades sedan här på kontoret i Tisdags. Vi testade främst dess materialval, absorberingsförmåga och hur sköna de var att ha på sig. Det sattes sedan betyg på var och en, samt skrevs en recension.

För att avsluta testet satte vi ihop en bäst-i-test-lista. Den skrevs efter att vi rangordnat de olika turbanerna. Bland annat jämförde vi deras material, effektivitet och storlek.

Källor