Hårsnoddar bäst i test

Hårsnoddar bäst i test – läs INNAN ditt köp!

Petra Ljunghov

På jakt efter hårsnoddar bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Nedan hittar du de allra bästa hårsnoddarna för att du ska slippa att de går sönder hela tiden.

Hårsnoddar är en sådan där grej som alla köper, men som det inte läggs någon tanke i. Vi tycker det är otroligt snett, att bara slita och slänga. Köp istället ett par högkvalitativa hårsnoddar så slipper du slänga de var och varannan vecka.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Hårsnoddar bäst i test

1. Dark fat

2. Lenoites mulberry

3. Klassiska hårsnoddar

By Lyko klassiska hårsnoddar

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

Utgått

Dark fat hårsnoddar – bäst i test!

Fyra stycken ribbade hårsnoddar ovanpå varandra

Ett par riktigt bra hårsnoddar ska enligt oss vara någon centimeter tjocka. Det är precis vad dessa från Lyko är!

Vi testade de i krulligt, vågigt och helrakt hår. De presterade bra i alla och lyckades hålla ihop håret på ett mycket bra sätt. De verkar vara populära av en anledning.

På grund av sin kraftigare design får de en betydligt längre livslängd. Det gör också att de hålls på plats ordentligt trots att de inte greppar allt för tight.

Lenoites silkes-hårsnoddar

Lenoites silkes-hårsnoddar
Lenoites silkes-hårsnoddar

För dig med lite större budget är de här hårsnoddarna fantastiska! Det är så kallade “scrunchies” i 100%-igt mullbärssilke. En utformning i silke betyder otrolig komfort!

Förutom dess otroligt fina färger håller de faktiskt håret på plats också.

Till skillnad från vanliga hårsnoddar får silkes-scrunchies ditt hår att inte brytas av när du sätter upp det. Silket får också håret att inte ta någon skada trots användning under längre perioder.

By Lyko klassiska hårsnoddar

By Lyko klassiska hårsnoddar
By Lyko klassiska hårsnoddar

Detta är Lykos klassiska hårsnoddar, men de har faktiskt lagt lite extra tanke i designen. De är precis lagom, oavsett hårtjocklek och längd. De har lagom storlek, samtidigt som de tänjs ut lagom mycket!

De är även otroligt slitstarka till skillnad från de klassiska hårsnoddarna som säljs på mataffärer. Det som också skiljer de från lågprisvarianterna är att de inte har några metall-clips! Något vi såg som ett stort plus, och som gör att de inte sliter på håret. Det tillåter också dig att använda de tillsammans med en hårturban utan problem.

Att de inte har metall-clips kan dock också vara ett problem. En av de gick sönder efter första användningen på grund av sitt dåliga fäste. De övriga höll dock utan problem under de två testveckorna.

*Utgått

Vanliga frågor

Hur mycket kostar bra hårsnoddar?

Bra hårsnoddar är svåra att sätta en prislapp på, det beror egentligen bara på designen. De som fått bäst-i-test av oss kostade 25kr för ett 8-pack. De som fick sämst betyg kostade 20kr för 12 stycken.

Ska man köpa bredare hårsnoddar?

Ja! Trots att du kanske inte har jättelångt hår rekommenderar vi bredare hårsnoddar till alla där ute. De håller längre, håller ihop håret bättre, och sliter inte så mycket på det. Breda hårsnoddar till folket!

Bästa hårsnoddarna

Hur hittar man de bästa hårsnoddarna?

Hårsnoddar är en sådan där pryl som ingen lägger någon faktisk tanke i. Vi tycker att det är helt fel och tycker det är onödigt med slit-och-släng tänket. Här är några av de saker du ska leta efter för att få de bästa hårsnoddarna.

Hur är de utformade?

Det allra viktigaste att titta på är hur hårsnoddarna är utformade. Till exempel kan du titta på bredden – du vill ha lite bredare hårsnoddar än klassikerna på en millimeter. En annan sak att titta på är vad för material som sitter på utsidan av snodden. Du vill ha ett så skonsamt material som möjligt, som inte kniper fast något hår. Många av de billigare modellerna lyckas riva av håret i processen av att ta av snodden i och med att den kniper fast hårstrån någonstans.

Vill du leka frisörsalong hemma? Kolla in vår urtunningssax bäst i test lista!

Metall-clip eller inte?

Det finns både för- och nackdelar med att ha metall-clips på snoddarna. Fördelen är att dessa håller betydligt längre, det är den absolut bästa fastsättnings-metoden just nu. De håller ju till och med i duschen! Å andra sidan lyckas det alltid fastna ett hårstrå eller två mellan metallen. Då blir de inte bara jobbiga att ta av och på, utan kommer också riva med sig några hårstrån varje gång…

Du får ta ställning till det själv, men vi rekommenderar att du hellre väljer de utan metall-clips. Ditt hår kommer tacka dig!

Passar de din frisyr?

Det är såklart viktigt att hårsnoddarna passar för just din frisyr! Om du till exempel använder plattång, stylar det och sedan sätter i snoddarna kan smalare varianter passa dig. Om du å andra sidan har stort krull kommer stora scrunchies vara betydligt mer passande.

Hårsnoddar test

Hur gjorde vi vårt test av hårsnoddar?

Vi började vårt test av hårsnoddar med att försöka hitta några varianter som skiljer sig från de på mataffärerna. Vi försökte hitta några lite bredare, några scrunchies och några som liknade de klassiska snoddarna. Redan samma dag som vi började leta kom vi fram till tre modeller som var värda att testa. Dessa klickades hem för att testas!

Alla hårsnoddar testades under en två-veckors period för att veta hur hållbara de var. Vi alla känner nog till problemet av hårsnoddar som går sönder… Under testperioden framgick det också ganska klart vilka produkter som presterade bäst.

Efter testveckorna skrev vi recensioner om hårsnoddarna. För att avsluta testet satte vi även ihop en topplista genom att jämföra de. Några av de saker som jämfördes var hållbarhet, utformning och användbarhet.

Källor