Kylbalsam bäst i test

Kylbalsam bäst i test – hitta bästa kylbalsamet!

Mikaela Höstfors

Letar du också efter kylbalsam bäst i test? Då har du hittat till rätt ställe! Nedan letar vi nämligen fram det allra bästa kylbalsamet utefter dina behov. Dessutom har vi satt ihop en kort köpguide i slutet av artikeln för att underlätta ditt val lite till. Så vad väntar du på? Skrolla ner till topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Kylbalsam bäst i test

1. Hudosil kylbalsam

2. ACO lindrande kylbalsam

Bäst i test

Lättast att använda

Hudosil kylbalsam – bäst i test!

En vit och blå tub med kylbalsam tillverkad av Hudosil
Oparfymerad
Känns svalkande
Börjar verka direkt

Last updated: 2024-04-15 17:03:10

Den här oparfymerade tuben tillverkad av Hudosil är den som tar priset som kylbalsam bäst i test. Med sin kylande och otroligt skönt svalkande effekt mot huden är den helt enkelt skönast. Den börjar verka direkt och man känner den härligt kylande effekten direkt.

Det som är så bra med den är att den är otroligt skonsam mot huden. Samtidigt som den har en bra kylande förmåga, irriterar den inte huden. Detta eftersom Hudosil valt att inte använda konserveringsmedel, och heller inte parfymera den. Den har en tydligt doft av mentol, men ingen tillagd parfymering vilket gör den lämplig för alla hudtyper – inklusive känslig. Vi på The Beauty Room rekommenderar den mycket varmt!

Lättast att använda: ACO lindrande kylbalsam

En vit och röd flaska lindrande kylbalsam tillverkad av ACO
Lätt att applicera
Skön svalkande effekt
Vårdar & skyddar

Last updated: 2024-04-15 17:03:15

ACO är kända för sina ansiktskrämer, men de är bra på annan hudvård också! Ett exempel på en bra produkt de utvecklat är det här lindrande kylbalsamet. Det appliceras snabbt och enkelt på huden och lindrar sveda eller rodnad på huden nästan direkt. Dessutom innehåller den calamine vilket ger en otroligt skön svalkande effekt mot huden.

Det som skiljer den från andra kylbalsam är att den också vårdar och skyddar huden. Det gör den genom att kyla ner hudområdet med hjälp av sin calamine. Ett otroligt effektivt kylbalsam som fungerar perfekt som komplement till after sun.

Vanliga frågor

Vad gör kylbalsam?

Kylbalsam är en topikal produkt som används för att ge lindring till rodnader eller svullnader på huden. Den ger en kylande känsla när den läggs på huden, vilket kan bidra till att minska sveda och rodnad.

Hur fungerar kylbalsam?

Kylbalsam innehåller oftast mentol, en ingrediens som stimulerar hudens kylreceptorer och skapar en kylande känsla. Denna känsla distraherar kroppens smärtsignaler vilket ofta leder till minskat obehag på hudområdet.

Bästa kylbalsamet

Bästa kylbalsamet – så gör du rätt val

1. Hur snabbt det går in i huden

Vem har tid att vänta på att ett kylbalsam ska absorberas helt innan man kan fortsätta med sina dagliga rutiner? Hur snabbt det går in i huden är därför en viktig faktor att titta på. Välj ett balsam som absorberas snabbt och inte lämnar huden fet eller kladdig efter användning. Faktum är att den snabba absorptionen av kylbalsam också påverkar dess effektivitet!

2. Om det faktiskt vårdar huden eller bara känns skönt

Kom ihåg, syftet med ett kylbalsam är inte bara att ge en kylande känsla utan också att vårda din hud. Du vill ha ett kylbalsam som aktivt hjälper till att läka och återfukta huden. Sådana produkter innehåller ofta ingredienser som aloe vera, tea tree olja eller kokosolja.

3. Om det är oparfymerat

Oparfymerade kylbalsam är ett utmärkt val för dig med känslig hy, men även för andra hudtyper. Det gör också att den där rodnaden eller insektsbettet du ska använda det på inte känns irriterad efter användning. Ett oparfymerat kylbalsam är helt enkelt ett säkrare val för alla hudtyper.

4. Hur mycket det kostar

Sist men inte minst, kostnaden. Priset på kylbalsam kan variera mycket, och det är viktigt att jämföra priset per milliliter, inte bara den faktiska prislappen. Tänk på att dyrare inte alltid innebär bättre när det gäller hudvård, och många prisvärda alternativ kan erbjuda lika bra, om inte bättre, resultat.

Så här jämför du hur mycket du faktiskt får för pengarna;

Pris per milliliter = pris / antal milliliter

ProduktPrisAntal milliliterPris per milliter
Alternativ A54 kr100 ml0,54 kr
Alternativ B72 kr125 ml~0,58 kr
Alternativ C99 kr225 ml0,44 kr
Ett räkne-exempel på hur man får fram hur mycket ett kylbalsam kostar per milliliter

I ovanstående exempel blir alltså det dyraste kylbalsamet faktiskt det billigaste i längden! Det är såklart också viktigt att tänka på att beroende på hur fett ett kylbalsam är kommer samma mängd balsam hålla olika länge. Men att jämföra priset per milliliter ger dig fortfarande en bättre bild än att bara jämföra det faktiska priset.

Kylbalsam test

Kylbalsam test – så gjorde vi

För vårt kylbalsam test behövde vi först och främst hitta de bästa produkterna att ha med. Det var faktiskt svårare än förväntat den här gången; det finns inte särskilt mycket valmöjligheter där ute! Till slut hittade vi dock två stycken som fått bra kundrecensioner – de blev det.

Vi tog sedan hjälp av kunders recensioner och även beskrivningar från tillverkarna själva. Utifrån det vi läst i de texterna satte vi helt enkelt ihop våra egna recensioner om kylbalsamen.

Källor