Läppskrubb bäst i test

Läppskrubb bäst i test – hitta bästa läppskrubbet!

Mikaela Höstfors

Är du ute efter läppskrubb bäst i test? Vilken tur! I den här artikeln letar vi fram det bästa läppskrubbet för dina behov. Dessutom ger vi dig en kort köpguide i slutet av artikeln för att göra ditt val en gnutta lättare. Så vad väntar du på? Skrolla ner till topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Läppskrubb bäst i test

1. NCLA "sugar, sugar"

2. Burt's bees läppskrubb

3. Kocostar läppskrubb

Bäst i test

Bästa billiga

Bäst premiumval

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

NCLA “Sugar, sugar” läppskrubb – bäst i test!

En genomskinlig burk rosa lip scrub tillverkat av NCLA beauty
Naturliga ingredienser
Veganvänlig
Glider lätt över läpparna

Den produkt vi utser till läppskrubb bäst i test är den här varianten från NCLA Beauty. Det är en mild skrubb som effektivt får bort de torra flisorna på läpparna. Den exfolierar därefter huden och får läpparna att se bra ut igen.

Det som skiljer den här från andra produkter är att den glider så pass enkelt över läpparna! Det blir därför superenkelt att skrubba läpparna, samtidigt som formulan är skonsam nog för att inte irritationer ska uppstå på läpparna.

Dessutom har de använt sig av en blandning nektar och sheasmör vilket återfuktar läpparna på djupet. Det leder till ett långvarigt mjukt resultat på läpparna.

Bästa billiga: Burt’s Bees lip scrub

En brun burk med läppskrubb tillverkad av Burt's Bees
Billig
Håller länge
Innehåller återfuktande honung

Den här burken som innehåller ~7g läppskrubb är inte bara billig, utan håller också väldigt länge! Eftersom att den innehåller honungskristaller behöver man inte alls använda särskilt mycket för att få fantastiskt resultat.

Bivaxet som den också innehåller hjälper till att återfukta och vårda läpparna. Det leder till ett vackert och mjukt resultat!

Bäst premiumval: Kocostar läppskrubb

En rosa förpackning läppskrubb i form av ett par läppar tillverkad av den Koreanska tillverkaren Kocostar
Koreansk
Vegansk
Doft av persika

Last updated: 2024-04-23 15:23:14

Egentligen hade vi gärna sett den här läppskrubben från Kocostar som testvinnare, men den är lite för dyr. Med sin otroliga doft av persika är det en 2-in-1 behandling som återfuktar och skapar riktigt mjuka läppar!

Den har en fantastiskt krämig konsistens som lätt exfolierar samtidigt som oljan stänger in fukten. Eftersom den är vegansk har de valt att använda valnötsskal för att skrubba bort flagnor från läpparna. Något som fungerar riktigt bra!

Vanliga frågor

Hur gör man en läppskrubb hemma?

Ett hemgjort läppskrubb kan lätt göras med ingredienser från köket. Kombinera en tesked socker med en tesked honung och några droppar olivolja. Använd sedan blandningen för att varsamt skrubba läpparna och skölj bort med vatten.

Vad är fördelarna med läppskrubb?

Användning av läppskrubb kan hjälpa till att ta bort torra och döda hudceller från läpparnas yta. Det förbättrar läpparnas textur, ger dem en jämnare yta, förbättrar färgen och gör att de tar upp fukt från läppbalsam eller läppstift lättare.

Hur ofta ska man använda läppskrubb?

Det är oftast tillräckligt att använda läppskrubb en eller två gånger i veckan. Detta hjälper att hålla läpparna mjuka och jämna utan att över-exfoliera och skada huden.

Är läppskrubb säkert att använda?

Ja, läppskrubb är generellt sett säkert att använda om det görs varsamt och inte alltför ofta. Om du har mycket känsliga läppar bör du dock vara lite extra försiktig.

Bästa läppskrubbet

Så hittar man det bästa läppskrubbet

Naturliga ingredienser

När du letar efter det bästa läppskrubbet är det viktigt att först och främst fokusera på ingredienserna. Produkter som innehåller naturliga ingredienser tenderar att vara skonsammare mot huden och mindre troliga att orsaka irritation.

Förutom detta, vill du ha ingredienser som jobbar för att mjuka upp och återfukta läpparna. Detta kan innebära saker som kokosolja, sheasmör och vitamin E. Undvik också produkter som innehåller konstgjorda färger och dofter, eftersom dessa ibland leder till irritation.

Långvarigt resultat

En annan viktig sak att tänka på är hur långvarigt resultatet är. Även om de flesta lip scrubs inte är avsedda att ge långsiktiga resultat, vill du ändå att dina läppar ska kännas mjuka och återfuktade någon dag efter att du använt produkten. Det är därför viktigt att välja ett läppskrubb som ger näring till läpparna och återfuktar de, inte bara exfolierar.

Hur lätt det glider på läpparna?

Ett bra läppskrubb ska vara lätt att applicera och glida smidigt över läpparna. Om produkten är för grov kan den faktiskt skada dina läppar mer än hjälpa. Leta därför efter en variant med en fin, len konsistens som är lätt att applicera och massera in i läpparna.

Hur bra det tar bort flisor på läpparna?

Kanske det viktigaste kriteriet av alla – hur bra läppskrubben faktiskt tar bort flisor på läpparna. En effektiv läppskrubb ska kunna ta bort döda hudceller och torr hud, och lämna mjuka, släta läppar efter sig.

Läppskrubb bäst i test

  • Bästa läppskrubbet: NCLA Beauty “Sugar, sugar”
  • Nr 2: Burt’s Bees lip scrub
  • Nr 3: Kocostar peach läppskrubb

Till topplistan!

Läppskrubb test

Läppskrubb test – så gjorde vi

Vi inledde vårt läppskrubb test med att ta en titt på vilka tillverkare vi hade med i vårt handskrubb test. Tyvärr var det inga av de som tillverkade läppskrubb, men visst var det en bra tanke? Vi hittade till slut ändå några varianter som tidigare kunder tyckt varit bra – de fick det bli.

Med hjälp av kundrecensioner och att läsa produktbeskrivningar bildade vi oss en bild om hur produkterna faktiskt fungerade i riktigt livet. Med den informationen skrev vi sedan våra egna recensioner om alla lip scrubs.

Källor