Läppstift för torra läppar bäst i test

Läppstift för torra läppar bäst i test – 3 bästa återfuktande!

Susanne Blomsterqvist

Läppstift för torra läppar, eller återfuktande läppstift som det egentligen är, fungerar bra för att mjukgöra och ge fukt till flagnande läppar. I den här artikeln går vi igenom de 3 bästa återfuktande läppstiften för torra läppar och jämför deras hållbarhet, priser, ingredienser och egenskaper.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar.

Läppstift för torra läppar bäst i test

Bäst i test: LH Cosmetics ‘Fantastick’ läppstift för torra läppar

LH Cosmetics “Fantastick” läppstift
Bra återfuktning
Drygt
Håller länge på läpparna
Fin shimmer
Lite dyrt

Last updated: 2024-04-23 05:43:04

Det bästa läppstiftet för torra läppar är LH Cosmetics “Fantastick” med en solskyddsfaktor på SPF15. Det som gör det så lämpligt för torra läppar är dess djupa återfuktning, parfymfria formula och en fantastisk glow.

Det som urskiljer LH Cosmetics “Fantastick” är att den kan användas både som läppstift och krämrouge! Alltså får man en riktigt mångsidig produkt som dessutom är väldigt dryg.

Vi på The Beauty Room uppskattar även Linda Hallbergs fantastiska tänk på miljön. Just den här är vegansk och ingredienserna är utformade för extra återfuktning. På torra läppar blir det alltså väldigt lätt att stryka på utan att det flagnar.

Hos Lyko.se har LH Cosmetics “Fantastick” fått fantastiska recensioner och samlat på sig ett genomsnittligt betyg på 4.8/5. Här nämner kunder att det är bland det bästa de testat, att det inte kladdar och att det håller länge.

Bästa klassiska: Max Factor ‘Colour Elixir’ läppstift

Max Factor “Colour Elixir” läppstift
Lyxiga nyanser
Återfuktar på djupet
Högpigmenterad
Vårdande och mjukgörande
Doftar lite kemikaliskt

Det bästa klassiska läppstiftet för torra läppar är Max Factors “Colour Elixir”. Det finns i 20 olika nyanser, och nästan alla har en klassisk känsla till sig. Samtliga nyanser är högpigmenterade och täcker läpparna ordentligt.

Läppstiftet agerar mjukgörande – vilket är anledningen till att det passar så bra för torra läppar. Det innehåller nämligen 60% koncentrat som vårdar och mjukgör läpparna med hjälp av bland annat vitamin E och antioxidanter. Resultatet blir mjuka, lena och återfuktade läppar i upp till 24 timmar efter användning!

Det enda vi ser som negativt med “Colour Elixir” från Max Factor är doften. Den luktar lite väl starkt och kemikaliskt.

Bästa billiga läppstift för torra läppar: Essence ‘Hydrating Nude’

Essence “Hydrating Nude” läppstift
Riktigt billigt
Näringsgivande och återfuktande ingredienser
Utan alkohol och silikon
Fina hudnära nyanser
Försvinner snabbt

Essence “Hydrating Nude” är det bästa billiga läppstiftet för torra läppar. Det finns i flera hudnära nyanser och passar perfekt som vardags-läppstift. Det i kombination med det fantastiska priset (i skrivande stund 32 kr!), gör det verkligen till en perfekt all-rounder.

Stiftet i sig är bra och innehåller bland annat sheasmör och ricinolja för att ge näring till läpparna. Detta är ingredienser vi absolut inte förväntat oss av ett så pass billigt läppstift – en positiv överraskning! Det innehåller heller inte alkohol eller silikon vilket ger det ytterligare ett plus i kanten.

Stiftets utformning är klassisk, med en lite plastig förpackning och enkel skruvanordning. Absolut inget att klaga på dock för det priset. Det enda vi ser som negativt med det är hållbarheten, det försvinner hyfsat snabbt och är absolut inte “puss-säkert” som många matta läppstift är.

Bästa läppstiftet för torra läppar

Hur väljer man det bästa läppstiftet för torra läppar?

Att välja det bästa läppstiftet för torra läppar är faktiskt inte så lätt som man kan tro. Det som ser riktigt bra ut på vissa läppar, kommer inte nödvändigtvis se bra ut på dina. Nedan har vi därför satt ihop en lista över kriterier som är viktiga när man köper läppstift för torra läppar, den inkluderar återfuktning, mjuk formula och fasthet.

  • Återfuktning: Att ha torra läppar kan ofta leda till obehag och ibland till och med smärta. För att mildra detta är det viktigt att läppstiftet du väljer faktiskt återfuktar dina läppar och inte bara ger dem en tillfällig lösning. Ett återfuktande läppstift innehåller ofta ingredienser som sheasmör, vitamin E och aloe, som har välkända fuktgivande egenskaper som hjälper läpparna att behålla sin mjukhet och elasticitet över tiden.
  • Mjuk formula: När läpparna är torra kan det bli svårt att applicera läppstift jämnt, vilket kan resultera i en ojämn och flammig look. Därför är det viktigt att välja ett stift med en mjuk och smidig formula som glider lätt över läpparna, kanske ett flytande läppstift är en bra idé?
  • Fasthet: När du väljer ett läppstift för torra läppar är det viktigt att se till att det sitter ordentligt. Du vill inte bara ha en formula som känns bra på dina torra läppar, utan också håller sig på plats!
Läppstift för torra läppar test

Så gjorde Beauty Room sitt test av läppstift för torra läppar

För att vi på The Beauty Room skulle kunna utföra vårt test av läppstift för torra läppar började vi först och främst med att titta på vilka som fanns på marknaden. Ganska snabbt hade vi letat fram några passande varianter i diverse prisklasser. Vi gick då igenom deras recensioner, UGC-bilder och beskrivningar. Utifrån det vi läst och sett satte vi sedan ihop våra egna recensioner om läppstiften.

Källor