Månadslinser bäst i test

Månadslinser bäst i test – hitta de bästa månadslinserna!

Susanne Blomsterqvist

Letar du också efter månadslinser bäst i test? Då är detta guiden för dig! Nedan letar vi fram de allra bästa månadslinserna för dig och dina behov. Dessutom har vi satt ihop en köpguide för att du lättare ska kunna göra ditt val i framtiden.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Månadslinser bäst i test

1. Biofinity coopervision

2. Freshlook colorblends

3. Truelens premium

Bäst i test

Bästa färgade

Bäst premiumval

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Biofinity månadslinser – bäst i test!

En vit förpackning med månadslinser från Biofinity
Låter ögonen andas
Kan användas dygnet runt
Billiga

De linser som vi utser till månadslinser bäst i test är dessa från CooperVision. På grund av dess högre andningsförmåga för ögonen kan de både användas som vanlig månadslins, eller dygnet runt!

Bästa färgade månadslinserna: Freshlook

En förpackning med färgade linser från Freshlook
Många färger
Ser naturliga ut

Bästa premiumlinserna: TrueLens

Truelens premium månadslinser i vit förpackning
Skonsamma mot ögonen
Mjuka
Högkvalitativa

Vanliga frågor

Hur länge kan man använda månadslinser?

Månadslinser är designade för att användas i upp till 30 dagar, men de bör såklart tas ut och rengöras varje kväll. Följ därför alltid det som står på bipackssedeln.

Hur sköter man sina månadslinser?

Du bör alltid tvätta händerna innan du tar i linserna, rengöra dem noggrant varje kväll med linsvätska och förvara dem i en ren linsbehållare med ny linsvätska.

Är månadslinser lämpliga för alla?

Månadslinser passar de flesta, men inte alla. Personer med specifika ögonproblem eller de som har behov av höga styrkor kan behöva specialanpassade linser.

Vad är fördelarna med månadslinser?

Månadslinser kan vara mer kostnadseffektiva än daglinser, eftersom du använder färre linser per månad. De kräver dock mer underhåll än daglinser. Jämfört med veckolinser ger månadslinser en längre användningstid, vilket kan vara bekvämt.

Bästa månadslinserna

Hur väljer man de bästa månadslinserna?

Att välja rätt månadslinser kan vara en utmaning, speciellt om det här är första gången du ska köpa. Det finns mycket att tänka på, allt från komfort och pris, till varumärke och kvalitet. Om du inte hittat något på vår topplista, kan du läsa våra tips nedan för att välja de allra bästa månadslinserna.

Välj utefter dina behov

Först och främst är det är viktigt att förstå vad du faktiskt behöver. Detta varierar enormt från person till person, med tanke på ögonens utformning, din livsstil och många andra faktorer. Vi kan tyvärr inte nämna alla behov, men här är de allra viktigaste;

  • Ditt synfel: Detta är den mest grundläggande faktorn att överväga. Är du närsynt (myop), långsynt (hyperop), har du astigmatism eller presbyopi?
  • Din livsstil: Har du en aktiv livsstil där linserna behöver hålla under träning? Eller spenderar du mycket tid framför datorskärmar och behöver linsmaterial som minskar torra och trötta ögon?
  • Din känslighet: Är dina ögon speciellt känsliga? Då kan du behöva linsmaterial och -lösningar som är extra skonsamma.

Material och komfort

När det kommer till linsmaterial finns det huvudsakligen två typer: mjuka och hårda linser. Mjuka linser är de mest populära för att de är så sköna. De tillverkas ofta av silikon-hydrogel, ett material som tillåter mer syre att nå hornhinnan, vilket ökar komforten och minskar risken för infektioner.

Hårda linser, å andra sidan, är gjorda av en fastare plast som kan erbjuda skarpare syn och används ofta av astigmatiker eller andra med mer komplexa synfel. Dessa är dock ofta mindre bekväma och tar längre tid att vänja sig vid.

Varumärke och kvalitet

Det finns många olika varumärken att välja mellan, alla med sina egna fördelar och nackdelar. Vissa varumärken är kända för sin höga kvalitet och komfort, medan andra är mer kostnadseffektiva. Det kan vara värt att utforska olika märken och jämföra recensioner online för att hitta det bästa för dig. Tänk också på att många linsmärken går under olika namn hos olika återförsäljare på nätet. Dubbelkolla därför produktbeskrivningen, där står det ofta om de går under annat namn.

Pris

Pris kan vara en stor faktor när det kommer till månadslinser. Priserna kan variera kraftigt, beroende på varumärke, material och typ av lins. Det är också viktigt att överväga kostnaden för linsvätska och andra eventuella produkter som behövs för att sköta linserna. Slå ut kostnaden på ett år, det blir faktiskt otroligt mycket i längden!

Kolla med optikern

Innan du gör ditt beslut, är det alltid bäst att fråga en professionell. Din optiker kan hjälpa dig att förstå dina unika behov och ge dig proffs-råd om vilken typ av lins som är bäst för dig. Detta inkluderar att ta hänsyn till ditt synfel, dina preferenser, din livsstil och din budget.

För dig som vill läsa mer om hur man väljer rätt linser rekommenderar vi Synsams artikel.

Månadslinser test

Så gjordes vårt test av månadslinser

Vi gjorde vårt test av månadslinser genom att titta på de mest populära varianterna på marknaden. Med hjälp av dess kundrecensioner och produktbeskrivningar skrev vi sedan våra egna recensioner om alla linserna.

Källor