Mini locktång bäst i test

Mini locktång bäst i test – hitta bästa mini-locktången!

Petra Ljunghov

Letar du också efter mini locktång bäst i test? Då har du letat fatt i rätt artikel! Nedan hittar vi den bästa mini-locktången utefter dina behov. Dessutom har vi satt ihop en kort köpguide för att sparka dig i rätt riktning – den hittar du i slutet av artikeln.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy.

Mini locktång bäst i test

1. ghd V Gold mini locktång

2. Cera Curly

Bäst i test

Bästa billiga

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

ghd “V gold” mini locktång – bäst i test!

En svart mini locktång tillverkad av ghd som kallas "V gold"
2,7 m sladd
Ger fin glans
Skonsam mot håret

Den modell med klart bäst funktionalitet är den här från ghd. Det är dess funktioner som också gör att vi utser den till mini locktång bäst i test! Med sin lyxiga byggkvalitet och proffsiga resultat finns det verkligen inte mycket att klaga på.

Dess lilla storlek gör den perfekt för både kortare och längre hår. Det som vi tycker utmärker den är att den fungerar bra även för luggen. Keramikplattorna är dessutom i skimrande guld som gör att håret behålls intakt trots den höga värmen.

Enligt oss en riktigt bra mini locktång som får till en fantastisk glans i håret utan att behöva glansspray.

Bästa billiga: Cera Curly

En svart rund mini locktång tillverkad av Cera som kallas "Curly"
Låsfunktion som gör den lättanvänd med en hand
3 m sladd
30 värmeinställningar
Svår att använda på kort hår

Last updated: 2024-04-23 14:27:47

Den här lilla locktången tillverkad av Cera har ett fjäderlås som gör den riktigt lätt att stoppa ner i väskan. Dessutom gör låsfunktionen att den kan användas med en hand utan problem.

Den har hela 30 värmeinställningar och värms upp på bara 20 sekunder! Trots det lyckas den hålla toppen kall så att inte håret skadas under längre stylingsessioner. En locktång som gör det riktigt lätt att få till en rad olika frisyrer.

Det enda som drar tillbaka dess betyg är att den har svårt att locka kortare hår. Den kommer inte riktigt åt, och får inte till de lockar man vill ha.

Vanliga frågor

Vad är fördelarna med en mini locktång?

En mini locktång är oftast mer kompakt och lättare än standardstorlekar, vilket gör den perfekt för resor. Dessutom kan de skapa mindre och mer definierade lockar, vilket är svårt att åstadkomma med stora locktänger.

Kan man använda mini locktång på kort hår?

Ja, en mini locktång kan användas på kort hår. De är särskilt användbara för kortare frisyrer eftersom de tillåter större precision och kan skapa mer definierade lockar än stora modeller.

Hur rengör man en mini locktång?

Se till att den är helt avstängd och kall. Använd en mjuk, torr trasa för att torka av eventuella kvarblivande hårprodukter. För svårare fläckar, doppa trasan i varmt vatten och mild tvål, vrid ur och torka av tången. Se till att tången är helt torr innan du använder den igen!

Bästa mini-locktången

Bästa mini-locktången: så väljer du rätt

Sladdlängd

Sladdlängden är en viktig kriterie för alla tänger egentligen, men extra viktigt för en mini-variant. På resan, när du inte vet var nästa eluttag kommer att sitta, är det fördelaktigt att ha en locktång med en lång sladd. Det ger dig den frihet du behöver för att styla håret på dina villkor.

Rekommendation: Välj en locktång med en sladdlängd på minst 2 meter. Detta ger dig tillräckligt med flexibilitet för att kunna röra dig när du stylar håret, oavsett var eluttaget är.

Värmeinställningar

Antalet värmeinställningar på din mini locktång är också viktigt. Fler värmeinställningar ger dig mer kontroll över hur mycket värme, och du kan på så sätt få till olika frisyrer. Olika hårtyper behöver dessutom olika temperaturer för att få till den perfekta locken.

Rekommendation: Välj en mini locktång med minst tre värmeinställningar. Det ger dig flexibilitet att anpassa värmen efter just ditt hår och den styling du är ute efter.

Uppvärmningstid

Uppvärmningstiden är särskilt viktig när du är på resa och behöver styla håret snabbt. En locktång som värms upp snabbt kan vinna dig en kvart extra i duschen!

Rekommendation: Välj en mini locktång som värms upp på max 60 sekunder.

Skonsamhet mot håret

Din mini locktång ska vara skonsam mot håret. En skonsam locktång minimerar värmeskador och förhindrar att ditt hår blir torrt och frissigt. Ett sätt att garantera detta är att leta efter en locktång med speciella beläggningar på värmeplattorna, de vanligaste är keramik eller turmalin, som bidrar till att fördela värmen jämnt och minska frizz.

Rekommendation: Välj en mini locktång med keramisk- eller turmalin-belagda värmeplattor för att skydda ditt hår från onödig skada.

Mini-locktång test

Mini-locktång test: så gjorde vi

För att göra vårt mini-locktång test behövde vi först och främst få fram några lämpliga produkter. Vi valde helt enkelt ut de som fått bäst betyg från kunderna, och läste på mer om de.

Med hjälp av den information vi hittat i dess betyg från kunde och beskrivningar hos e-handlare kunde vi förstå lite bättre hur de fungerade i verkligheten. Det var utifrån den informationen vi sedan skrev våra egna recensioner om mini locktängerna.

Källor