Anti frizz schampo bäst i test

Anti-frizz schampo bäst i test

Petra Ljunghov

Är du också på jakt efter anti-frizz schampo bäst i test? Vilken tur att du hittade hit då! Nedan letar vi fram det allra bästa anti-frizz schampot utefter din hårtyp och behov. Så vad väntar du på? Skrolla ner till topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Anti-frizz schampo bäst i test

1. Revlon Eksperience schampo

2. Redken "Frizz Dismiss"

3. Wella "Nutricurls"

Bäst i test

Mest mångsidiga

Bästa billiga

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Våra andra artiklar om schampo:

Revlon anti-frizz schampo – bäst i test!

En orange flaska anti-frizz schampo tillverkad av Revlon som kallas "Eksperience"
Minskar krusigt och frissigt hår
Ger fukt till håret
Motverkar statisk elektricitet

På första plats i vårt test kommer Revlon Professional Eksperience. Detta mjukgörande schampo ger dig kontroll över håret och minskar statisk elektricitet.

Produkten har en god doft och tynger inte ner håret, men behåller fukten hela dagen vilket motverkar frissighet. Den är koncentrerad vilket gör att den räcker länge. Mycket bra produkt!

Mest mångsidiga: Redken “Frizz Dismiss”

En röd flaska "Frizz dismiss"-schampo tillverkat av Redken
Skonsam
Framhäver glans
Hållbar

Denna prisvärda hårvårdsprodukt mot frizz gör håret lent och lätt att kamma. Schampot rengör håret varsamt med sin unika formula som innehåller babassuolja. Det passar även bra på lockigt, färgat och permanentat hår och minskar risken för att ditt hår tovar sig. Med en god doft håller den håret återfuktat och enkelt att styla. Redken fokuserar på hållbarhet och har förpackningar av återvinningsbar plast.

Bästa billiga: Wella “Nutricurls”

En vit flaska schampo tillverkat av Wella som kallas "Nutricurls"
Passar lockigt hår
Närande formula
Fuktgivande

En annan av våra favoriter är detta anti-frizz schampo för lockigt hår. Det har närande egenskaper tack vare ingredienserna jojobaolja, kameliafröolja och vetekliextrakt. Den micellära teknologin skyddar ditt hår från frissighet och rengör håret utan att torka ut det. Schampot har en mild doft av blommor och skapar definition i dina lockar. Håret rengörs skonsamt vid användning och alla orenheter avlägsnas försiktigt. Resultatet blir mjuka och smidiga hårslingor.

Vanliga frågor

Hur fungerar anti-frizz schampo?

Anti-frizz schampo fungerar genom att ge näring till hårstråna och återfukta dem. Det innehåller ofta ingredienser som silikoner och oljor som slätar ut håret och skapar en barriär för att förhindra att luftfuktigheten orsakar friss.

Är anti-frizz schampo bra för alla hårtyper?

Anti-frizz schampo kan fungera för alla hårtyper, men det är särskilt effektivt på tjockt, lockigt eller vågigt hår som har en tendens att bli frissigt. För de med tunt hår kan det ibland vara för tungt och platta ned håret.

Hur ofta ska man använda anti-frizz schampo?

Du kan använda anti-frizz schampo varje gång du tvättar håret om du regelbundet upplever frizz. Men om ditt hår är mycket torrt, kanske du vill kombinera det med ett extra fuktgivande schampo för att håret torkar ut.

Bästa anti-frizz schampot

Bästa anti-frizz schampo – så väljer du rätt!

Hur bra motverkar det frizz?

När du väljer ett anti-frizz schampo är det viktigt att få reda på hur effektivt det faktiskt är mot frizz. Bra anti-frizz schampon borde kunna reducera frizz effektivt utan att tynga ner håret. Det ska även behålla effekten hela dagen och fungera bra oavsett väder.

Men hur får man reda på det utan att faktiskt ha testat produkten? Läs kundrecensioner såklart! Ofta tar det någon vecka innan man ser schampots faktiska effektivitet – därför är det bra att kanske inte lyssna på alla recensioner. Du får ta de med en nypa salt helt enkelt!

Andra egenskaper

Förutom att bekämpa frizz, bör schampot även erbjuda andra fördelar för ditt hår. Återfuktande egenskaper är särskilt viktiga, eftersom torrt hår är det som gör att frissighet uppstår från första början. Ett bra anti-frizz schampo bör därför ha starkt återfuktande egenskaper för att hålla håret mjukt och lent.

Andra fördelar att leta efter är näringsgivande ingredienser som vitaminer och naturliga oljor. Det kan förbättra hårets övergripande hälsa och utseende. Ibland kan dessa ingredienser till och med agera lite som en glansspray och återfå den där naturligt vackra glansen i håret.

Anpassning till din hårtyp

En annan viktig faktor att tänka på när du väljer ett anti-frizz schampo är vad du har för typ av hår. Olika hårtyper har olika behov, så det är viktigt att välja ett schampo som är designat för att passa just din hårtyp.

  • Lockigt hår tenderar att vara torrare och därför ha grövre frissighet. Ett återfuktande anti-frizz schampo med näringsgivande oljor är därför bäst för denna hårtyp.
  • Rakt hår har en tendens att bli oljigt snabbt, och kan därför dra nytta av ett lättare anti-frizz schampo som inte tynger ner håret.
  • Tunt hår behöver ofta ett volymgivande anti-frizz schampo för att inte bli platt och livlöst.
  • Grovt hår kan ha en tjockare kutikula och kan därför kräva ett starkare anti-frizz schampo som lyckas tränga igenom och mjuka upp hårets yta.

Anti-frizz schampo bäst i test

  • Bästa anti-frizz schampot: Revlon “Eksperience”
  • Nr 2: Redken “Frizz dismiss”
  • Nr 3: Wella “Nutricurls”

Till topplistan!

Anti-frizz schampo test

Så gjordes vårt anti-frizz schampo test

För att skriva ihop vårt anti-frizz schampo test började vi med att titta på vad som var mest populärt där ute. Vi hittade ganska snabbt en handfull flaskor som fått ypperliga recensioner av kunderna – de fick det bli.

Vi läste sedan ungefär ett hundratal kundrecensioner och produktbeskrivningar. Utifrån informationen vi läst där skrev vi sedan våra egna recensioner om alla varianterna. Här vägde vi också dess positiva och negativa sidor mot varandra för att komma fram till vilken som faktiskt var bäst.

Källor