Ögonkräm med retinol bäst i test

Ögonkräm med retinol bäst i test – hitta bästa retinol-ögonkrämen!

Mikaela Höstfors

Är du också ute efter ögonkräm med retinol bäst i test? Då har du hittat till rätt sajt! Vi hjälper dig hitta den allra bästa retinol-ögonkrämen med hjälp av våra produktrecensioner här nedanför. Så vad väntar du på? Skrolla ner och hitta din favorit redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Ögonkräm med retinol bäst i test

1. Lumene Nordic Bloom

2. Dermalogica Age Reversal Eye Complex

3. L'Oreal Paris revitalift

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

Våra andra artiklar om retinol:

Lumene ögonkräm med retinol – bäst i test!

En vit tub från Lumene som innehåller en ögonkräm med retinol
Billig
Vegansk
Kliniskt testad

Den tub som vi tycker förtjänar titeln “ögonkräm med retinol bäst i test” är den här från Lumene. En otroligt effektiv kräm som återfuktar på djupet, och får huden att se fastare ut vilket gör rynkorna mindre synliga. Dessutom får den svullnader och mörka ringar under ögonen att se bättre ut.

Formulan är riktigt lätt, vilket gör att den inte stör efter applicering. Det gör också att ögonkrämen inte börjar rinna ned i ögonen när du svettas extra mycket på ögonlocken!

Dessutom innehåller den veganska ingredienser och är kliniskt testad. Vad mer kan man önska sig egentligen?

Bäst premiumval: Dermalogica Age Reversal Eye Complex

En vit tub från Dermalogica som innehåller en ögonkräm för att se yngre ut
Mycket effektiv
Vegansk
Innehåller aktiva peptider
Dyr

Dermalogica har bland annat varit med i vårt halskräm test och även där lyckades de komma på en riktigt bra placering. De kan verkligen det här med anti-aging produkter, och den här tuben är inget undantag!

Den har en kraftfull effekt som används på natten och innehåller rikliga mängder retinol. Dessutom har de inkluderat aktiva peptider som hjälper till att lyfta upp linjer, pigmentförändringar och rynkor. Dess återfuktande egenskaper gör också att torr hud på ögonlocken motverkas långsiktigt.

Bästa billiga ögonkrämen med retinol: Revitalift

En vit burk med revitalift ögonkräm tillverkad av Loreal Paris
Billig
Bra återfuktning
Uppfriskande

L’Oreal Paris Revitalift-serie har tidigare figurerat i vår retinol-nattkräm bäst i test lista, och även den här burken är i toppklass. Det är ett lite billigare alternativ, men de har ändå inte tummat på kvaliteten.

L’Oreal är kända för sina anti-age-produkter och vi tycker att de alltid gör ett riktigt bra jobb. Den här har en fräsch formula som innehåller Fibrelastyl och Retinol, för att göra huden mer elastisk. Det ger ett nytt liv till hyn och den agerar dessutom extra effektivt i kombination med återfuktande hudkrämer under dagen.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en retinol-ögonkräm?

En retinol-ögonkräm kostar mellan 200kr och 800kr. Helt beroende på vilken som är tillverkaren.

Bästa retinol-ögonkrämen

Så hittar du den bästa ögonkrämen med retinol

Att hitta den bästa ögonkrämen med retinol är ingen lätt uppgift. När det kommer till anti-aging-tillverkare är det väldigt svårt att veta vilka som är bra på riktigt, och vilka som bara är bra på att skriva produktbeskrivningar. Här är de viktigaste kriterierna att tänka på;

Styrka

Retinolprodukter varierar i styrka. Om du är ny till retinol, kan du börja med en produkt som innehåller en låg procenthalt. Det är viktigt att din hud får tid att vänja sig vid retinol, eftersom det är kraftfullt och ibland kan leda till irritation i början. Genom att starta lågt och långsamt öka procenten retinol över tid, kan din hud anpassa sig till det på ett mer kontrollerat sätt.

Innehåll

Ett annat viktigt tips är att noggrant titta på ingredienserna. Se till att retinol är högt upp i ingredienslistan, vilket indikerar en högre koncentration. Dessutom bör du leta efter en kräm som innehåller andra fördelaktiga ingredienser som kompletterar retinol, såsom antioxidanter eller peptider, vilket kan hjälpa till att bekämpa fria radikaler och minska inflammering.

Förpackning

Retinol är känsligt för ljus och luft, eftersom det bryter ner det. Därför bör du leta efter ögonkrämer med retinol som säljs i mörka, icke-genomskinliga förpackningar, helst med en pump på toppen. Den typen av förpackning kommer att skydda retinolen från att brytas ner, vilket får krämen att hålla sin potens.

Återfuktning

Eftersom retinol kan vara uttorkande för huden, är det också viktigt att välja en ögonkräm som innehåller återfuktande ingredienser. Hyaluronsyra är ett utmärkt komplement till retinol eftersom det har förmågan att dra till sig och behålla fukt, vilket kan hjälpa till att motverka eventuell torrhet som uppstår av retinolen.

Retinol ögonkräm test

Så gjordes vårt retinol-ögonkräm test

Vi började vårt retinol-ögonkräm test med att ta en titt på vilka produktserier som presterat bra i våra tidigare retinol tester. Vi valde att först ta en titt på de, eftersom chansen är stor att samma tillverkare även har bra ögonkrämer. Vi valde ut en handfull ögonkrämer som fått bra betyg från sina kunder och läste på mer ingående om de.

Med hjälp av recensionerna och dess produktbeskrivningar satte vi sedan ihop egna recensioner om alla produkter. Här höll vi lite extra koll för att få fram dess främsta för- och nackdelar.

För att till slut avsluta artikeln satte vi ihop retinol-ögonkräm bäst i test listan. På den rankade vi produkterna från bäst till sämst baserat på förmåga kontra prislapp.

Källor