Ögonkräm med SPF bäst i test

Ögonkräm med SPF bäst i test

Mikaela Höstfors

Letar du också efter ögonkräm med SPF bäst i test? Då har du kommit till rätt artikel! Nedan har vi letat fram den bästa ögonkrämen med solskyddsfaktor. Så vad väntar du på? Spana in topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår integritetspolicy för mer info

Ögonkräm med SPF bäst i test

1. Hello Sunday "The One for Your Eyes"

2. Eucerin "Hyaluron-filler"

3. Medik8 "Day eye protect"

Bäst i test

Bäst för äldre

Bäst premiumval

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Premium

Hello Sunday ögonkräm med SPF – bäst i test!

En ljusblå och rosa tub med ögonkräm som har SPF50 tillverkad av Hello Sunday som heter "The one for your eyes"
SPF50
Vårdar ögonområdet
Lätt formula som går in i huden snabbt
Tyvärr hittades inga priser...

Denna lilla tub creme tillverkad av hello sunday är den vi utser till ögonkräm med SPF bäst i test! Den har nämligen en solskyddsfaktor på SPF50! Förutom dess höga solskydd ger den också proteiner och peptider till ögonområdet vilket ger ett klarare och mer uppstramat utseende.

En fantastisk ögonkräm med solskyddsfaktor som dessutom är lätt tonad. Det gör den helt perfekt för sommarmånaderna, både på grund av sina bra återfuktning, men också det höga skyddet.

Bäst för äldre: Eucerin “Hyaluron-filler”

En silvrig tub med ögonkräm tillverkad av Eucerin som heter "hyaluron-filler"
SPF15
Återfuktar och motverkar ålderstecken
Passar alla hudtyper

Eucerin tar ofta bra placeringar i våra tester, bland annat vann de vår antirynkkräm bäst-i-test-lista, men även denna gång har de kommit med en riktigt bra produkt. Förutom att den har SPF15 har den också UVA- och UVB-skydd för att hålla huden på den säkra sidan mot solen.

Eucerin har även denna gång valt att gå för den lite äldre marknaden. De har därför tillverkat en ögonkräm med bra återfuktning, och som motverkar ålderstecken. Något vi tycker de gör riktigt bra, än en gång!

Bäst premiumval: Medik8 “Day Eye Protect”

En vit tub ögonkräm med solskyddsfaktor tillverkad av Medik8 som heter "day eye protect"
SPF30
Håller huden ren
Motverkar svullnad och påsar under ögonen
Dyr

Den här lite dyrare ögoncremen från Medik8 är riktigt vårdande för ögonområdet. Den har SPF30 och skyddar även mot luftföroreningar. Det som dock skiljer den mot andra på topplistan är att den motverkar svullnad och påsar under ögonen!

Det sin också skiljer den från konkurrenterna är att den innehåller moringa, ett extrakt som används för rengöring i vanliga fall. Det gör att huden inte bara känns ren – utan också hålls ren under hela dagen.

Vanliga frågor

Vad gör en ögonkräm med SPF?

En ögonkräm med SPF (solskyddsfaktor) skyddar den känsliga huden runt ögonen från skadliga UVA- och UVB-strålar. Detta kan bidra till att förhindra tidiga tecken på åldrande, som rynkor och pigmentfläckar.

Är det säkert att använda ögonkräm med SPF?

Ja, det är säkert att använda ögonkräm med SPF så länge produkten är utformad specifikt för användning runt ögonen. Se dock alltid till att den är oftalmologiskt testad för att säkerställa att den inte leder till irritation.

Behövs det en separat ögonkräm med SPF om jag redan använder ansiktskräm med SPF?

Ja, egentligen ska man inte använda ansiktskräm just för ögonområdet eftersom huden där är tunnare och mer känslig. Att använda en separat ögonkräm istället är en bättre idé!

Bästa ögonkrämen med solskyddsfaktor

Bästa ögonkräm med solskyddsfaktor – så väljer du rätt!

Solskyddsfaktor (SPF)

När det gäller ögonkräm generellt är SPF en kritisk faktor. Ögonkrämen ska ha en SPF på minst 15 för att ge tillräckligt skydd, men för de mest soliga dagarna rekommenderar vi en SPF på 30 eller högre. Detta skyddar huden från skadliga UVA och UVB-strålar som kan orsaka för tidig åldrande och ögonproblem.

Vårdande egenskaper

Förutom att skydda huden från solens strålar, ska en bra ögonkräm med SPF också ha vårdande egenskaper. Vissa krämer har till exempel återfuktande och uppstramande egenskaper, vilket är bra för att förebygga fina linjer och rynkor. Andra kan innehålla antioxidanter och vitaminer som skyddar huden, samtidigt som det främjar dess hälsa.

Kostnad per milliliter

Eftersom ögonkräm med SPF bör användas dagligen under sommarmånaderna, är kostnaden per milliliter också viktig att tänka på. Många högkvalitativa krämer kan verka dyra när man först tittar på de, men hur mycket använder man egentligen? Svaret är ungefär en halv milliliter för båda ögonen. Alltså räcker en sådan liten tub på 15 ml ungefär en månad vid daglig användning. Räkna då helt enkelt bara ut hur mycket varje milliliter kostar för att se vilken som faktiskt är billigast, inte bara har lägst prislapp.

Ytterligare tips

Det är också viktigt att välja en produkt som är specifikt anpassad för ögonområdet, eftersom huden där är tunnare och känsligare än resten av ansiktet. Därför bör ögonkrämen vara lätt, icke-fet och gå in i huden snabbt. Dessutom bör du leta efter produkter som är allergivänliga och oparfymerade för att minimera risken för irritation. Ögonen är ju extra känsliga!

Ögonkräm med SPF test

Ögonkräm med SPF test – så genomfördes det

Vi började vårt ögonkräm med SPF test genom att ta en titt på vad som fanns där ute. Ganska snabbt hittade vi några tuber som fått bra recensioner – de fick det bli!

Vi tog sedan hjälp av recensioner från andra kunder, och läste även en del beskrivningar från tillverkarna själva. Utifrån det vi läst satte vi sedan ihop våra egna recensioner om alla ögonkrämerna.

Källor