Medik8 bäst i test

Medik8 bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Mikaela Höstfors

Är du ute efter Medik8 bäst i test? Då ska vi visa dig de allra bästa produkterna! Nedan har vi satt ihop en topplista över de Medik8 produkter vi tycker presterar allra bäst.

Medik8 har tagit världen med storm och är ett väl respekterat märke inom hudvårdsbranschen. Med sitt egna forskarteam har de totalt över 40 års samlad erfarenhet, vilket gett fantastiska resultat! Varumärket är baserat i England och specialiserar sig på hudvårdsprodukter av hög kvalitet som dessutom i många fall är handgjorda. Ingredienserna är noggrant utvalda och sammansatta för att passa olika behov. Genom att erbjuda sina kunder skräddarsydda produkter är det särskilt enkelt att skapa sin egen hudvårdsrutin med deras produkter. Miljön är också viktig för varumärket och de är noggranna med att all forskning, samt utveckling sker med respekt av naturen.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om vår annonspolicy här!

Medik8 bäst i test

1. C-tetra serum

2. Advanced Night Restore

3. Retinol-serum

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Medik8 C-tetra serum – testvinnare!

En brun flaska serum från Medik8

Vinnaren av vår bäst i test lista är det populära C-tetra serumet som även går att använda likt en ansiktsolja. Serumets aktiva ingrediens är C-vitamin som är särskilt bra för att ta bort pigmentfläckar och jämna ut huden. Samtidigt fungerar den läkande och är bra mot åldrande hud då den ökar kollagenproduktionen.

Vitaminen i serumet tillför även huden antioxidanter som hjälper till att skydda huden både mot solskador. Serumet innehåller dessutom en mjukgörande jojoba-olja och kan användas på alla hudtyper!

Bäst nattkräm: Medik8 “Night restore”

En vit burk nattkräm från Medik8

Advanced Night Restore är den ultimata nattkrämen som låter din hud repareras och återupplivas under skönhetssömnen. Krämen innehåller exklusiva ingredienser som har som uppgift att öka hudens fasthet och reducera ålderstecken. Med sitt speciella ceramidkomplex hålls huden återfuktad och skyddar huden samtidigt som cellaktiviteten regleras.

Dessutom innehåller krämen ett antioxidantiskt skydd som är viktigt för att skydda huden från fria radikaler. Resultatet blir en ökad lyster och en hud som ser yngre ut. “Skavlan” är ytterligare en föryngrande ingrediens i krämen som dessutom finns naturligt i hudens lipidbarriär. Huden återfuktas på djupet och får ett bra skydd mot yttre påfrestningar helt enkelt!

Bäst med retinol: “Retinol Intense”

En brun flaska retinol-serum från Medik8

Om du är en av alla som är helt sålda på retinol i hudprodukter kommer du att gilla detta retinol-serum. Retinol som även kallas A-vitamin har en bevisad effekt på att förebygga och bekämpa rynkor. Serumet innehåller 0,3% all-trans-retinol som aktivt förbättrar hudens struktur.

Förutom att minimera rynkor kan serumet minska porernas storlek och motverka hudutslag. Dessutom kan produkten minska pigmentfläckar och ojämn hudton. Hos andra produkter som innehåller retinol finns alltid en risk att huden blir irriterad om den inte är van sedan innan. Därför innehåller detta serum en time-release-teknologi som gör att ämnet frisätts i långsam takt så att huden ska hinna vänja sig. Serumet är därför både mer säkert och effektivare än andra på marknaden!

Bäst rengöringskräm: “Cream cleanse”

Medik8 Cream Cleanse

Alla hudvårdsrutiner behöver en bra rengöringskräm. Cream cleanse är med sin milda AHA-syra (inte att förväxlas med BHA) både skonsam och exfolierande. Vanligen har AHA-syror ett rykte av att kunna irritera huden och därför har Medik8 valt att skapa denna rengöringskräm med hjälp av mandelsyra. Med denna milda syra avlägsnas döda hudceller så att ny fräsch hud kan titta fram utan att att du behöver oroa dig för någon svidande känsla.

Krämen innehåller dessutom organisk sötapelsin-olja som har både lugnande och antiinflammatoriska egenskaper. Rengöringskrämen är även helt fri från tvål och sulfater vilket gör den ännu mer skonsam!

Bäst ögonkräm: “EyeLift”

En vit tub ögonkräm från Medik8

Denna ögonkräm har tagit sina kunder med storm och kunder vittnar om en föryngrande effekt de knappt trodde var möjlig! Krämen innehåller nämligen en unik formula som stimulerar kollagenproduktionen och gör huden fastare. För att skydda den känsliga huden under ögonen innehåller krämen även en ingrediens som Medik8 kallar “regu”-age som stärker och skyddar huden genom att förbättra cirkulationen i de små kapillärerna.

En kombination av fyra aktiva ämnen har även som uppgift att göra eventuella mörka ringar ljusare. Samtidigt gör två olika peptid-matrikiner att huden runt ögonen blir både spänstigare och fastare. Denna ögonkräm är helt enkelt ett måste för den som vill ha en yngre hud med färre ålderstecken!

Vanliga frågor

Bästa Medik8 produkterna

Hur dyra är Medik8’s produkter?

Medik8’s produkter varierar i pris och kan kosta från någon hundralapp upp till dryga tusenlappen.

Varför är Medik8 så populärt?

Medik8 är så populärt för att deras produkter helt enkelt ger resultat. Deras sammansättningar av olika komplex i produkterna är mycket exklusiva och unika på marknaden.

Vad tycker andra om Medik8?

Medik8 är överlag ett väldigt omtyckt och har växt i popularitet de senaste åren. Du har säkert sett deras produkter pratas om av olika YouTubers, här är en av de;

Att välja den bästa hudvårdsprodukten från Medik8

När du ska välja hudvårdsprodukter från Medik8 kan det underlätta att följa dessa råd.

  • Hudvård efter hudtyp – Viktigast av allt är att du väljer hudvård som är anpassad efter din hudtyp då resultat annars kan utebli helt.
  • Förväntade resultat – Olika produkter är anpassade för speciella problemområden så först behöver du identifiera vad du vill förändra med din hud. Välj därefter produkter som är inriktade på just det.
  • Börja lagom – Ett misstag många gör är att gå på hårt direkt med mängder av olika produkter innehållande aktiva ingredienser. Välj gärna att blanda aktiva produkter och lugnande produkter.

Vill du läsa om andra varumärken? Kolla in vår the ordinary bäst i test lista!

Medik8 test

Hur recenserade och jämförde vi Medik8 produkterna?

Vi har skapat denna lista med hjälp av recensioner från tidigare kunder och produktbeskrivningar. Genom att jämför de olika beskrivningarna kunde vi få en uppfattning om vilka produkter som motsvarade vad kunder vanligtvis söker när det handlar hudvård. Det var självklart för oss att även ta i bejakelse vad tidigare kunder skrivit om produkterna. På så sätt kunde vi göra en rättvis bedömning av de olika produkterna och ta med dem som fått mest positiv respons. Det gör även att vi känner oss trygga med att rekommendera dessa produkter vidare.

Källor