Plattång med ånga bäst i test

Plattång med ånga bäst i test – 3 bästa ång-plattängerna!

Petra Ljunghov

En plattång med ånga är betydligt mer skonsamt mot håret än en traditionell. Detta eftersom att den dels ofta håller lägre temperatur, men också för att den inte “bränner” håret på samma sätt, och istället använder ånga för att bevara fukten i håret. På så sätt blir resultatet inte lika frissigt. I den här artikeln utforskar vi de 3 bästa ång-plattängerna på marknaden och jämför deras kvalitet, resultat, pris och funktioner. Vi visar också vilken plattång med ånga som är bäst i test.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar

Plattång med ånga bäst i test

Bäst i test: L’Oreal steampod 3.0 plattång med ånga

L’Oreal Steampod 3.0
Lätt och enkel att hantera
Stora värmeplattor
Bra för att både locka och platta håret
Jämnt resultat
Lite dyrare

L’Oréal’s Steampod 3.0 överträffar förväntningarna med sin innovativa design och överlägsna prestanda och vi utser den därför till plattång med ånga bäst i test. I jämförelse med att använda traditionella plattänger erbjuder den en rad sköna funktioner och enligt de själva orsakadar den 91% mindre skador på håret jämfört med Steampod 3.0 utan ånga.

När det gäller utformning uppskattar vi den nya ergonomiska formen som den kommer i. Verktyget är både tunnare och lättare än sin föregångare, Steampod 2.0. Detta förbättrar egentligen hela användarupplevelsen, och plattången går igenom håret riktigt smidigt. Den nya roterande sladden är också ett riktigt plus vi saknade på föregående modell.

Resultaten med steampoden är otroliga och ser riktigt naturliga ut. Den fungerar både bra för att platta håret, men även bra för att locka håret. Något som lyfter den över sina konkurrenter egentligen, då många har svårt med det.

Visst, den är lite dyrare än vad man kanske vill att en plattång ska vara – men vi älskar verkligen användarbarheten! Det är inte bara vi som gillar den dock, den har ett genomsnittligt betyg på 4.8/5 hos Bangerhead.se! Här nämner recensenterna att den fungerar riktigt bra på frissigt, slitet hår och glider lätt över håret.

Bästa ång-plattång med runda plattor: ghd Gold Styler

ghd Gold Styler
Rundade värmeplattor
185°C vilket är skonsamt
Värms upp snabbt (cirka 25 sekunder)
Lång sladd (2,7 meter)
Går inte att justera temperaturen

Last updated: 2024-04-23 06:17:39

Ghd är ett av The Beauty Rooms favoritmärken när det kommer till plattänger, och detta är en modell vi recenserat förut. Den har en så kallad “Dual Zone”-teknologi, vilket är två värmesensorer som säkerställer att värmen är optimal från roten av håret till toppen.

Denna är något billigare än L’Oreal’s Steampod men värms endast upp till 185°C, något vi tycker är lite. Trots det får den till fantastiskt resultat, och i det fallet är det egentligen bara bättre att den endast har denna lägre temperatur. Enligt ghd själva är detta den optimala temperaturen för resultat utan att skada håret.

Det vi gillar allra mest med den är dock de rundade värmeplattorna. Det gör att den glider mycket smidigare genom håret, och fungerar extra bra på helt lockigt hår som annars har svårt att plattas.

Vi gillar också att den har en extra lång sladd (2,7 meter) samt en 2-årig garanti! Ghd tänker verkligen på sina kunder, och står bakom sin kvalitet. Det högre priset tycker vi därför är värt det.

Bästa billiga plattången med ånga: InnovaGoods

InnovaGoods plattång med ånga
Billig
Lång sladd (1,8 m)
Justerbar temperatur (120-200°C)
Värms upp på ~30 sekunder
Inte jätteeffektiv på långt och tjockt hår

Den bästa billiga plattången med ånga är InnovaGoods keramiska variant. Den kostade i skrivande stund endast 549 kr vilket är ett pangpris jämfört med de välkända modellerna som kostar flera tusen. Men hur bra är den då?

Vi gillar att den kommer med en lång sladd på 1,8 meter. Däremot är materialet lite plastigt, och designen i sig känns inte särskilt premium.

Förvånansvärt nog värms plattången upp väldigt snabbt, på cirka 30 sekunder. Därefter är värmen justerbar mellan 120 och 200 grader celsius, vilket nästan är i klass med GA.MA eller GHD. Vi hade önskat en uppvärmning till över 200 grader, men för det riktigt låga priset kan man faktiskt inte klaga.

Bästa plattången med ånga

Hur väljer man den bästa plattången med ånga?

Det viktigaste att tänka på när man ska köpa en plattång med ånga är dess effektivitet, pris under 3000 kr, justerbar temperatur, material och ångkapaciteten.

Effektivitet

Det absolut viktigaste är att dess ånga plattar håret effektivt. Att vi ens tar med detta som en faktor är att de billigare modellerna ofta inte plattar håret till önskad grad. Den måste fortfarande komma upp i hög temperatur för att lyckas platta håret, ännu högre om användaren har tjockt hår. När ångan tränger igenom exakt alla hårstrån förseglas också fukten i håret, vilket gör att resultat blir utan frizz.

Pris

Ång-plattänger är betydligt dyrare i genomsnitt än vanliga plattänger. Men det dyrare priset tycker vi på The Beauty Room är värt det. Det är så skonsamt att man ofta inte ens behöver använda värmeskydd och ändå inte skada håret!

Vi rekommenderar att du fokuserar på modellerna under 3000 kr, någon måtta får det va!

Justerbar temperatur

Att kunna justera temperaturen på plattången är A och O. Det gör att du kan justera den efter just ditt hår och se till att det inte skadas. Helst ska den gå så lågt som 170°C, och så högt som 230°C. Det gör att man kan använda den på både tunt, ömtåligt hår, men också riktigt tjockt som kräver mer värme.

Material

Högkvalitativa material är något som väger högt när man väljer plattång. Välj en modell som inte känns så plastig och som faktiskt har en “tight” design. När du tar på den ska plasten inte röra på sig – det är vårt hetaste tips för att veta att det är bra material.

Ångkapacitet

Idén med en ång-plattång är att den ska tillföra fukt till hårstråna för att göra de mer mottagliga för att jämnas ut och inte frissa till sig. Ångkapacitet syftar till hur mycket ånga plattång skapar, det bästa är förstås så mycket som möjligt. Det ska nästan ryka om plattången när den dras genom håret – då vet du att det är tillräckligt mycket ånga.

Vad är en ång-plattång?

En ång-plattång använder ånga istället för värmeplattor för att platta håret. Det gör att ångan tränger in i hårstråna och på så sätt blir håret inte lika skadat.

Vad är skillnaden mellan en plattång med ånga och en vanlig?

Skillnaden mellan en plattång med ånga och en vanlig är att den ena använder varm ånga för att platta håret, medan en traditionell plattång har värmeplattor som ligger direkt mot håret.

Är en plattång med ånga mer skonsamt mot håret än en vanlig?

Ja, en plattång med ånga är mer skonsamt mot håret än en vanlig plattång. Detta eftersom vattenångan skjuts in i hårstråna och på så sätt behåller håret sin naturliga fukt.

Plattång med ånga test

Så gjorde vi vårt test av plattänger med ånga

För att genomföra testet av plattänger med ånga behövde vi först och främst hitta några modeller vi tyckte om. Det gjordes dock hyfsat snabbt i och med att vi recenserat så otroligt många plattänger tidigare. Vi valde ut några tidigare favoriter såsom ghd’s Gold styler, men även några modeller vi inte tittat på tidigare. Vi tittade sedan på både vad kunder hade att säga om de, men också vad som stod skrivet i produkternas beskrivningar. Utifrån det vi läst satte vi ihop våra egna recensioner.

Källor