Root lifter bäst i test

Root lifter bäst i test – hitta bästa root liftern!

Petra Ljunghov

Letar även du efter root lifter bäst i test? Då har du kommit till rätt artikel! Nedan har vi letat fram den bästa root liftern beroende på dina behov. Vi har dessutom satt ihop en köpguide för att underlätta ditt val som du hittar i slutet av artikeln. Så vad väntar du på? Skrolla ner till topplistan och hitta din favorit redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Root lifter bäst i test

1. Redken root lifter

2. Vision haircare root lifter

3. Lernberger Stafsing mousse

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Redken root lifter – bäst i test!

En grön flaska root lifter tillverkad av Redken
Riktigt bra volym
Känns naturlig
Skapar struktur

Redken har fokuserat på att skapa en ordentlig volym i håret – och det syns verkligen! Det är faktiskt den främsta anledningen till att vi utser den till root lifter bäst i test.

Den fixar verkligen allt och ger en långvarig och naturlig känsla i håret. Trots att den skapat volym, bättre struktur och flexibilitet i håret känns det fortfarande som det vanliga håret. Något som faktiskt inte alltid är fallet när man använder root lifters.

Mest lättanvänd: Vision Haircare

En vit sprayflaska root lift från märket Vision haircare
Lätt att använda
Tynger inte ned håret
Håller länge

Last updated: 2024-04-23 15:42:42

Den svenska tillverkaren Vision haircare norpar andra platsen med sin otroligt lättanvända root lift! Den skapar verkligen volym från roten av stråna ut till spetsen. Det får frissigheten att försvinna, samtidigt som den har ett inbyggt värmeskydd för den som använder plattång för styling. Rekommenderas verkligen varmt av oss på The Beauty Room!

Bäst med UV-skydd: Lernberger stafsing rootlift

En svart flaska rootlift mousse från Lernberger Stafsing
UV-skydd
Färgbevarande
Sprayflaska

Den här spraymoussen utvecklad av Lernberger Stafsing är också en riktigt lättanvänd variant. Den skapar volym från rötterna utan att håret känns klibbigt efteråt. Dessutom skapar den stabilitet när man ska styla och föna håret.

Det som skiljer den från andra root lifters är att den innehåller både UV-skydd och färgbevarare! Det gör den perfekt för de med färgat hår eller som ska ut i solen. UV-skyddet gör dessutom att håret inte bleks under sommarmånaderna och bevarar sin naturliga färg.

Vanliga frågor

Vad gör en root lifter för håret?

En root lifter är ett hårprodukt designad för att ge håret extra volym vid rötterna. Det fungerar genom att skapa ett lyft vid hårroten, vilket resulterar i ett fylligare och mer volymgivande utseende.

Hur använder man en root lifter?

För att använda en root lifter, börja med att dela upp håret i sektioner. Applicera sedan produkten vid rötterna och massera in den. Föna sedan håret upp och ner för att maximera volymen.

Kan man använda root lifter dagligen?

Ja, det är säkert att använda root lifter dagligen, förutsatt att du använder en variant som är skonsam mot håret. Men som med alla hårprodukter, kan överanvändning leda till att håret blir torrt eller skadat, så använd alltid i måttliga mängder.

Kan man använda root lifter på alla hårtyper?

Ja, root lifters kan användas på alla hårtyper. De är särskilt effektiva på tunt hår som behöver extra volym, men kan också hjälpa till att lyfta och ge form till tjockare.

Bästa root liftern

Så väljer du den bästa root liftern

Att hitta den perfekta root liftern för ditt hår kan verka som en utmaning, men med rätt kunskap och förståelse kan det bli en enkel process. För att hjälpa dig hitta den bästa produkten för just dina behov, ska vi nu titta på några viktiga kriterier att ha i åtanke.

1. Ta reda på din hårtyp

Innan du överväger vilken typ av root lifter du ska köpa, behöver du först förstå vad du har för hårtyp. Alla har olika hår, och det som fungerar bra för en person kanske inte alls fungerar för en annan. Om du till exempel har tunt hår, vill du ha en produkt som är lätt och inte tynger ner ditt hår. Om du har tjockt hår, kan du behöva en kraftfullare produkt för att lyfta rötterna ordentligt.

2. Ingredienserna

Det är också viktigt att titta på vilka ingredienser som finns i produkten. Naturliga ingredienser är alltid ett plus, eftersom de är snällare mot håret och kan bidra till att förbättra dess hälsa och glans. Undvik produkter med alltför mycket alkohol eftersom de kommer torka ut håret i längden.

3. Hur mycket volym skapar det?

Det kan förstås vara svårt att veta om man inte testat den på riktigt. Men ta en titt på recensionerna från andra kunder, så ser du hur mycket volym root liftern faktiskt skapar. Det är trots allt anledningen till att du köper den, eller hur?

Root lifter bäst i test

  • Bästa root liftern: Redken volume guts
  • Nr 2: Vision Haircare root lifter
  • Nr 3: Lernberger Stafsing rootlift mouse
Root lifter test

Så gjordes vårt root lifter test

Vårt root lifter test gjordes genom att först och främst titta på recensioner och produktbeskrivningar. Utifrån informationen vi hittat i de satte vi ihop våra egna recensioner om produkterna. För att avsluta alltsammans rankade vi de också från bäst till sämst förmåga.

Källor