Ta bort pormaskar bäst i test

Ta bort pormaskar bäst i test

Mikaela Höstfors

Är du också ute efter ta bort pormaskar bäst i test? Då är detta stället för dig! Nedan har vi plockat fram den absolut bästa produkten för att ta bort pormaskar. Dessutom har vi satt ihop en köpguide för att hjälpa dig ytterligare. Så vad väntar du på? Skrolla ner till topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Ta bort pormaskar bäst i test

1. Dermalogica Clear Start

2. Sense of Youty pormaskborttagare

3. Garnier PureActive charcoal

Bäst i test

Bäst plockare

Bäst mask

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Dermalogica Clear Start – bäst i test!

En vit och ljusblå flaska med fizz mask tillverkad av Dermalogica
Fräsch
Känns sval mot huden
Mycket effektiv

Den som vi anser passa in bäst på titeln för att ta bort pormaskar bäst i test är den här fizz masken från Dermalogica! Den har en unik formula som bubblar när den läggs på huden. Den hjälper till att få bort pormaskar och tilltäppningar i huden otroligt effektivt.

Med bara en 5 minuters behandling ser man genast skinande resultat med mindre pormaskar. Samtidigt återfuktar den huden och reglerar talgproduktionen för att motverka att nya blackheads ska uppstå. Rekommenderas varmt av oss på The Beauty Room!

Bäst plockare: Sense of Youty

En pormaskborttagare av stål tillverkad av Sense of Youty
Dubbelsidig
Lätt att rengöra
Lätt att använda

Sense of Youty tar ofta bra placeringar på våra topplistor, bland annat har de vunnit i vårt test av ögonbrynsknivar – och även denna gång har de utvecklat en riktigt bra produkt. Den här dubbelsidiga pormaskplockaren är tillverkad i rostfritt stål. Materialvalet gör inte bara att den håller längre, utan också att du kan tvätta den ordentligt utan att den rostar. Dessutom arbetas den på ett skonsamt sätt och skapar inte de där röda fläckarna som ofta uppstår när man plockar pormaskarna själv.

Bäst mask: Garnier PureActive charcoal

En svart tub med Garnier PureActive charcoal för att få bort pormaskar
Effektiv
Peel-off-mask
Tar bort talg & smuts

Den här masken fick bra placering i vårt blackhead mask test, och presterade även bra denna gång. Det är en peel off mask som innehåller kol och salicylsyra. Dessa ingredienser är riktigt effektiva för att få bort pormaskarna som orsakas av smuts. Dessutom får den bort talg och smuts på ett effektivt sätt vilket motverkar att nya blackheads uppstår.

Vanliga frågor

Hur tar man bort pormaskar hemma?

Man kan till exempel ta bort pormaskar hemma genom att först ånga ansiktet för att öppna porerna, och sedan försiktigt använda en pormaskborttagare. Det är viktigt att vara försiktig för att undvika hudirritation och inflammation.

Är det säkert att trycka ut pormaskar?

Även om det kan vara frestande att trycka ut pormaskar, kan det faktiskt leda till mer skada än nytta, bland annat ärr och infektioner. Det är därför bäst att använda en faktisk produkt för ändamålet istället.

Hur förebygger man pormaskar?

Man kan förebygga pormaskar med regelbunden ansiktstvätt, undvikande av oljebaserade hudprodukter, användning av icke-komedogena produkter och regelbunden exfoliering av huden för att ta bort döda hudceller.

Varför får man pormaskar?

Pormaskar uppstår när talg och döda hudceller blockerar en por. När dessa ämnen kommer i kontakt med luft oxideras de och blir svarta, vilket resulterar i en pormask.

Bästa pormaskborttagningen

Så väljer du den bästa pormaskborttagningen

När det kommer till hudvård, kan det kännas överväldigande att navigera bland de otaliga produkterna på marknaden. Särskilt när det gäller att hitta den bästa produkten för att ta bort pormaskar. Nedan hittar du de allra viktigaste kriterierna att tänka på.

Välj rätt typ av produkt

Den första frågan du behöver besvara är vilken typ av produkt du behöver. Det finns flera olika sorters produkter för att ta bort pormaskar, inklusive:

  • Ansiktsmasker
  • Porrengöringsmedel
  • Skrubbar
  • Porplåster
  • Elektriska ansiktsborstar
  • Pormaskborttagare

Ditt val beror mycket på hudets tillstånd och vad du själv föredrar. Till exempel är ansiktsmasker och rengöringsmedel milda alternativ som passar de flesta hudtyper, medan skrubb och elektriska ansiktsborstar kan vara mer effektiva för envisa pormaskar, men ofta för hårda för dig med känslig hud.

Effektivitet

Det är viktigt att produkten verkligen gör det den lovar – att ta bort pormaskar effektivt. Men hur vet du om en produkt verkligen fungerar? Ett sätt är att läsa omdömen från andra kunder. Men kom ihåg att hudvård är högst individuellt, så vad som fungerar för någon annan kanske inte fungerar för dig.

Välj också en produkt med ingredienser som är kända för att vara effektiva mot pormaskar, som salicylsyra eller bensoylperoxid. Dessa ingredienser har en bevisad effekt att lösa upp talg och smuts som täpper till porerna.

Övriga egenskaper

Utöver effektiviteten mot pormaskar, bör du också titta på vilka andra fördelar produkten kan erbjuda. Många produkter innehåller ingredienser som lugnar och återfuktar huden, vilket är särskilt viktigt om du använder kraftfulla produkter som torkar ut huden.

En annan viktig aspekt att överväga är om produkten är fri från parabener, sulfater och artificiella färgämnen. Dessa ingredienser rekommenderar vi alltid att du undviker när det kommer till hudvård.

Pormaskborttagning bäst i test

  • Bästa pormaskborttagningen: Dermalogica Clear Start
  • Nr 2: Sense of Youty pormaskborttagare
  • Nr 3: Garnier PureActive charcoal peel off
Pormaskborttagare test

Så gjorde vi vårt pormaskborttagare test

Vi började vårt pormaskborttagare test med att hitta de mest populära produkterna. Genom att sedan läsa dess beskrivningar och recensioner fick vi en bra bild i hur de faktiskt fungerade. Med den informationen skrev vi sedan våra egna recensioner om alla pormaskborttagare.

Källor