Ladyshave bäst i test

Ladyshave bäst i test 2023 – läs INNAN ditt köp!

Petra Ljunghov

Letar du också efter ladyshave bäst i test? Då har du hittat rätt ställe! I den här guiden går vi igenom de bästa ladyshaves på marknaden.

Det finns en mängd olika ladyshaves på marknaden varav vissa är bättre än andra. Eftersom en rakapparat kommer så nära inpå huden är det viktigt att den är skonsam för att inte skapa irritation samtidigt som man vill ha ett lent resultat. En del har även extra funktioner som exempelvis exfoliering som kan passa den som söker en lyxig variant. Nedan hittar du modeller i alla olika varianter!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Ladyshave bäst i test

1. Philips SatinShave

2. Braun Silk-Epil

3. Philips HP6341

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Philips ”SatinShave” ladyshave – bäst i test!

En vit och rosa ladyshave från Philips

Vinnaren av vårt test är en ladyshave från elektronikjätten Philips. Med denna produkt får du en hudnära rakning med ett silkeslent resultat. Ladyshavern är utrustad med ett blad som följer kroppens kurvor utan att irritera huden. Hemligheten är en patenterad S-formad sköld som gör att rakbladet aldrig kommer i direktkontakt med huden, men ändå ger ett perfekt resultat. Den är dessutom vattentät vilket gör att du kan använda den i duschen utan problem. Handtaget har till och med en ergonomisk design som gör att du får ett bra grepp om rakapparaten!

Bäst multifunktionalitet: Braun ”Silk-épil”

En ljusblå rakapparat för kvinnor från Braun

Detta multiverktyg från Braun är perfekt för dig som vill ge din kropp en riktig lyxbehandling. Ladyshavern har nämligen ett 3-in-1-system som låter dig raka, trimma och exfoliera. Du rakar enkelt ben och armar i duschen eller badet. Väljer du att använda exfolieringstillbehöret så exfolieras samtidigt huden för ett silkeslent resultat. Till känsliga områden som exempelvis bikinilinjen kan du välja att använda trimningskåpan. Produkten har ett rundat huvud som gör att den följer kroppens former för en närmare rakning.
Köp den här:

Bäst budgetval: Philips ”HP6341”

En rosa ladyshave från Philips

Last updated: 2024-04-15 15:20:53

Philips vinner ytterligare en plats på vår lista med en mycket mångsidig ladyshave. Denna rakapparat passar bra att använda till hela kroppen och ger ett mjukt resultat. Snabba blad i kombination med ett litet huvud gör att den följer kroppens struktur och ger en mycket skonsam rakning.

Den går lika bra att använda utanför som i duschen. Designen är mycket ergonomisk och ger dig en komfortabel upplevelse. Den kommer dessutom med en skyddskåpa för att rakbladen ska hålla längre. Det faktum att den är så liten gör den också lätt att ta med på resan!

För män & kvinnor: Philips bodyshave 3000

En svart bodyshave rakapparat från Philips
Tyvärr hittades inga priser...

Denna bodyshave från Philips är en riktig favorit hos både kvinnor och män. Du kan välja att trimma håret i tre olika längder vilket underlättar om du inte vill raka ända ner till roten. Produkten fungerar utmärkt för trimning och rakning av hela kroppen.

Den är även 100% vattentålig vilket gör att du kan använde den i duschen eller badet om så önskas. Du kan välja att raka riktigt nära huden utan att behöva oroa dig för skärsår tack vare det patenterade rakhuvudet med rundade kanter. Dessutom är rakbladet hypoallergent vilket skyddar huden ytterligare!

Söker du en modell du kan använda i ansiktet? Kolla in vår ansiktstrimmer bäst i test lista istället!

Mest kompakt: Philips epilator

Philips Epilator

Du som vill ha ett riktigt långvarigt resultat bör välja denna epilator som avlägsnar håret från roten och ger dig en silkeslen hud i flera veckor. Tack vare dess kraftfulla motor och praktiska utformning klarar den att ta bort även de kortaste stråna.

För bästa komfort har den två hastighetsinställningar och ett handtag med ergonomisk design. Du får ett perfekt grepp och kan enkelt ta bort hår från kroppen. Huvudet är dessutom tvättbart för en hygienisk användning!

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en ladyshaver?

Priset kan variera ganska kraftigt mellan olika ladyshaves och mycket beror på vilka funktioner du söker. Men de flesta brukar ligga mellan 300-800kr.

Varför heter det ”ladyshave”?

Det heter ladyshave för att det är en rakapparat som är skapad för kvinnor i första hand. Speciellt för just ladyshaves är att de klarar att raka riktigt nära huden.

Kan man använda den i badkaret?

I de allra flesta fall, ja. De är nästan alltid vattentäta och klarar till och med badskummet du har i vattnet!

Kan den användas för ansiktet?

Absolut! Men det är absolut inte lika optimalt som en vanlig rakhyvel, eftersom de ofta är ganska breda. Det gör att du inte riktigt kommer åt på alla ställen. Vårt bästa tips för användning i ansiktet är att sätta upp håret i turban, rengöra ansiktet ordentligt före och efter samt att använda en återfuktande kräm efteråt.

Bästa ladyshavern

Hur hittar man den bästa ladyshavern?

Om du vill hitta den bästa ladyshavern kan du tänka på detta.

  • Funktioner – Välj en produkt med funktioner som är viktiga för dig. Om du exempelvis föredrar att raka dig i duschen bör du se till att den är vattentät.
  • Typ av ladyshave – Om du vill ha ett resultat som varar länge kanske en epilator eller hårborttagningskräm är det bästa valet, annars kan en rakapparat vara tillräcklig.
  • Läs recensioner – Att ta hjälp av vad tidigare kunder sagt om produkterna är ett utmärkt sätt att få tips om vilka ladyshaves som håller måttet.
Ladyshave test

Hur gick vårt ladyshave test till?

Detta test är helt och hållet baserat på tidigare kunders omdömen och produktbeskrivningar. Genom att läsa på om de olika produkterna ha vi kunnat få en uppfattning om vad de har för funktioner och om de lever upp till förväntningarna man ofta har på en ladyshave. Att gå igenom recensioner har sedan haft en central roll vid vårt val av produkter. Eftersom listan grundar sig på tidigare kunders åsikter känner vi oss trygga med vårt resultat.

Källor