Blond spray bäst i test

Blond spray bäst i test – hitta bästa blond-sprayen!

Petra Ljunghov

Letar du också efter blond spray bäst i test? Då har du hittat rätt sajt! Nedan kommer vi fram till vilken som faktiskt är den bästa blond-sprayen utefter olika behov. Dessutom har vi satt ihop en lista på lite tips inför ditt val, för att underlätta lite ytterligare. Så vad väntar du på? Skrolla ner till topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Blond spray bäst i test

1. John Frieda "Go Blonder"

2. Garnier "Truly Blond"

3. Schwarzkopf "Blonde"

Bäst i test

Mest naturligt resultat

Bästa billiga blondspray

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

John Frieda “Go Blonder” blond spray – bäst i test!

En gul sprayflaska med uppljusningsspray tillverkad av märket "John Frieda" som ljusar upp hårfärgen
Kontrollerad uppljusning
Snabbt resultat
Inbyggt värmeskydd
Lättanvänd
Kräver ibland flera användningar

Vid en noggrann genomgång av olika ljusningssprayer har vi kommit fram till en klar testvinnare: John Frieda blond spray. Denna produkt skiljer sig märkbart från konkurrenterna, inte bara med tanke på dess effektivitet.

Först och främst är det värt att nämna att sprayen innehåller hydrogen peroxide. Det är känt för att kunna ge en kontrollerad uppljusning av håret. En viktig detalj är däremot att resultatet inte syns direkt, men efter bara 3-5 användningar kommer du märka att håret blivit synbart ljusare.

Ett annat plus med John Frieda blond sprayen är att den inte bara fokuserar på att ljusa upp håret. Den tar även hand om ditt hår eftersom den innehåller ett effektivt värmeskydd. Då kan du dra fram mini-plattången efteråt, och styla håret, utan att behöva applicera ett värmeskydd också.

John Frieda blond spray en överlägsen upplevelse för alla som önskar ett ljusare hår. Vi på The Beauty Room rekommenderar den varmt för dig som söker en pålitlig blondspray som håller länge.

Mest naturligt resultat: Garnier “Nutrisse Truly Blond”

En fyrkantig förpackning som innehåller en blond spray tillverkad av märket "Garnier" som kallas "Nutrisse truly blond"
Lätt att applicera
Flexibel uppljusning
Snabbt synligt resultat
Passar flera hårfärger
Permanent effekt
Tyvärr hittades inga priser...

När man letar efter en produkt för att fånga sommarens gyllene stunder, är Garnier Nutrisse Truly Blond uppljusande spray en av de bästa vi stött på. Med dess formula, som skapar en solkysst och naturlig effekt, känns det som om du just kommit hem från solsemestern.

Användningen är smidig och väldigt enkel. Sprayen behöver inte sköljas ur, vilket gör det enkelt att snabba på uppljusningen beroende på önskad nyans. Särskilt imponerad blev vi över dess flexibilitet; den fungerar för både naturligt och färgat blont hår. Med hjälp av en fön eller solens strålar kan man dessutom förstärka effekten för ännu ljusare hår. Efter bara 2-3 dagar börjar den markanta förändringen träda fram.

Garniers uppljusande spray levererar precis vad den lovar – en naturlig uppljusning som är både enkel att uppnå och att anpassa. Även om den permanenta effekten kan vara en nackdel för vissa, är det en produkt väl värd att prova för dig som vill ha en sommarkänsla i hårfärgen. Definitivt en av våra favoriter!

Bästa billiga blond spray: Schwarzkopf “blonde”

En ljusblå och vit liten blondspray tillverkad av märket "Schwarzkopf" som kallas "blonde lightening spray"
Gradvis blekning
Förstärkt med värme
Långvarigt resultat
Flaskan räcker länge
Väntetid mellan appliceringar

Schwarzkopf uppljusningsspray är ett bra altenativ för dig som vill ha en solkysst blond nyans till billig prislapp. Den unika formeln bakom blondsprayen ger en gradvis blekning, vilket innebär att ditt hår ljusnar omkring ¼ nyans för varje applicering. Det fina med det är att du kan styra hur grovt du vill bleka håret. Genom att använda värme från en hårtork eller direkt solljus kan du dessutom boosta effekten ytterligare.

För dig som önskar en dramatisk förändring kan sprayen appliceras 3–5 gånger, med pauser på 2–3 dagar emellanåt, för maximal blekning. Efter att ha nått det ljusaste resultatet rekommenderar vi en paus på 4–6 veckor innan du använder den igen. Annars sliter det på tok för mycket på håret och du kommer få kämpa med keratinbehandlingar i evigheter… En flaska räcker imponerande nog till 15–20 appliceringar, så du får verkligen valuta för pengarna.

Schwarzkopfs blondspray är en anpassningsbar och hållbar lösning för dig som ville spara en hundralapp. Vi på TheBeautyRoom.se rekommenderar den varmt!

Bästa blondsprayen

Bästa blond-sprayen: så gör du rätt val

Att ljusa upp sitt hår med hjälp av en blondspray kan vara en snabb och enkel metod, men det är viktigt att välja rätt produkt. Här är några kriterier att tänka på när du ska göra ditt val:

Hur mycket den ljusar upp

Det är viktigt att tänka på hur mycket den faktiskt ljusar upp håret. Alla har olika effekt, där vissa endast ger en lätt nyansförändring medan andra kan skapa en otrolig skillnad som nästan kan liknas med ett hempermanent! Vårt tips här är att välja en skonsam blondspray som används gradvis, på så sätt kan du utvärdera resultatet efter varje användning och se om du vill bleka ytterligare.

Om den sliter på håret

Alla blondsprayer sliter på håret, det går egentligen inte att undvika. Det torkar ut håret, men du vill inte ha en produkt som permanent skadar håret! Du ska lätt kunna använda ljusningssprayen upp till 5 gånger i månaden utan att håret börjar se frissigt ut. Leta därför efter en produkt som tydligt beskrivs som “skonsam” eller “mild mot håret”

Pris per milliliter

Priset på produkten säger inte alltid allt. Det är en bättre idé att titta på hur mycket det kostar per milliliter för att verkligen förstå vad man får för pengarna.

Pris per milliliter = pris / antal milliliter

Så räknar du;

ProduktPrisAntal milliliterPris per milliter
Uppljusningsspray #1129 kr100 ml1,29 kr
Blondspray #2105 kr125 ml0,84 kr
Blonderingsspray #390 kr89 ml~1,01 kr
En tabell som jämför pris per milliliter på olika uppljusningssprayer

Om den har värmeskydd

Många av oss använder platt-, locktång eller hårfön regelbundet. Om blond sprayen har ett inbyggd värmeskydd kan du spara in på kostnaden av att köpa en flaska sådan! Dessutom används uppljusningssprayer ofta på sommaren, när solens strålar är som starkast. Då kan det faktiskt vara fördelaktigt med ett värmeskydd, även fast du inte använder värmeverktyg för styling.

Blond spray test

Blond-spray test: så gjorde vi

För att göra vårt blond-spray test började vi med att försöka hitta lite passande produkter. Här tittade vi egentligen främst på vad kunder gillade allra bäst på marknaden, och utgick från de.

Sedan tog vi hjälp av tillverkarnas egna beskrivningar, men också en hel del recensioner från kunder. Med hjälp av det vi läst i de satte vi sedan ihop våra egna recensioner om alla blonderingssprayerna!

Källor