Keratinbehandling hemma bäst i test

Petra Ljunghov

Letar du också efter keratinbehandling hemma bäst i test? Då har du hittat till rätt ställe! I den här artikeln går vi nämligen igenom de allra bästa alternativen på marknaden och jämför de med varandra. I slutet av artikeln hittar du till och med en kort köpguide för att underlätta ditt val.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

Keratinbehandling hemma bäst i test

1. REF

2. Lanza keratin olja

3. I'm Hair sun & treatment

Bäst i test

Bäst keratin-olja

Bäst för sommaren

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

REF keratinbehandling hemma – bäst i test!

En keratinbehandling hemma tillverkad av REF
Enkel att använda
Vegansk
Passar alla hårtyper
Tyvärr hittades inga priser...

Den perfekta keratinbehandlingen hemma är enligt oss från den svenska tillverkaren REF. Det är en så kallad “leave-in”-treatment vilket innebär att den enkelt läggs i håret för att sedan bara verka av sig själv. Det gör den till en av de lättaste keratinbehandlingarna att använda på hemmaplan.

Den innehåller bland annat kokosnötsolja och quinoa protein (naturens egna keratin) som verkar på djupet och hjälper det torra och trötta håret att få nytt liv! Ett riktigt effektivt resultat som märks redan efter första användningen.

Bäst olje-behandling: L’anza

En genomskinlig flaska med keratin-olja för håret från Lanza
Fri från parabener, sulfater och gluten
Ger fullt UV-skydd
Passar alla hårtyper

L’anza har den här gången kommit med en hårolja som agerar som keratinbehandling. Den är både avancerad och kraftfull nog att återställa även det mest slitna håret. Den förstärker hårets elasticitet och får på så sätt även lockigt hår att se mindre frissigt ut.

Denna PETA-certifierade keratinbehandling ger håret en kraftfull behandling som ger håret en otrolig lyster efteråt! Rekommenderas varmt av oss på The Beauty Room.

Bäst för sommaren: I’m Hair

En orange flaska med keratinbehandling från Im Hair
Lätt att använda
Fräsch konsistens utan kladd
90%+ naturliga ingredienser
Tyvärr hittades inga priser...

För dig som söker en keratinbehandling som dessutom ger UV-skydd är Suntique’s variant antagligen ditt bästa alternativ. De har utvecklat en produkt med osynligt UV-skydd som förhindrar skador och bevarar hårfärgen, trots stark sommarsol.

Sprayen skyddar inte bara mot solen – den innehåller också en rad olika ingredienser för att bygga kollagen och keratin i håret. Det gör att håret får ett strålande skimmer efter användning!

Vanliga frågor

Hur gör man en keratinbehandling hemma?

För att göra en keratinbehandling hemma, börja med att tvätta håret med ett djuprengörande schampo. Applicera sedan en keratinprodukt jämnt över håret och låt sitta i enligt instruktionerna. Sedan är det bara att torka och platta håret för att låsa in keratinet.

Vad behövs för en hemma-keratinbehandling?

För en keratinbehandling hemma behöver du ett djuprengörande schampo, en keratinbehandlingsprodukt, en kam för att sprida ut produkten, en hårtork och en plattång för att slutföra behandlingen.

Hur ofta bör man göra en keratinbehandling hemma?

Hur ofta du bör göra en keratinbehandling beror på ditt hår och dess behov, men generellt kan behandlingen upprepas varannan till var fjärde månad. Det är viktigt att inte göra keratinbehandling för ofta eftersom det kan skada håret.

Är keratinbehandlingar hemma säkert?

Ja, hemma-keratinbehandlingar kan vara säkra när de görs på rätt sätt och enligt instruktionerna. Det är dock viktigt att välja produkter utan skadliga kemikalier som formaldehyd och alltid testa en liten mängd produkt först för att vara säker på att du inte är allergisk.

Bästa keratinbehandling hemma

Så väljer du den bästa keratinbehandlingen hemma

Letar du efter den ultimata guiden till att hitta den bästa keratinbehandlingen för hemmabruk? Du har kommit rätt! Keratinbehandlingar är kända för sin förmåga att transformera frissigt och ovårdat hår till ett slätare, mer skinande och hanterbart hår. Men med alla produkter som finns på marknaden, hur vet du vilken som är bäst för just ditt hår?

Först och främst, vad är keratin?

Keratin är en slags protein som finns naturligt i vårt hår, hud och naglar. Det är det som ger ditt hår dess struktur och styrka. Keratinbehandlingar fungerar genom att lägga till extra keratin i ditt hår, vilket hjälper till att fylla i eventuella luckor och skador som orsakats av värme och kemikalier i diverse hårvårdsprodukter.

Att förstå din hårtyp

Den viktigaste faktorn att tänka på när man ska hitta den bästa keratinbehandlingen är att förstå vad du har för hårtyp. Faktorer som hårets tjocklek, struktur och hur slitet det är kommer att påverka hur väl din hårtyp svarar på olika keratinbehandlingar.

Faktorer att tänka på

När du väl förstår vad för typ av hår du har, bör du titta på följande saker när du väljer keratinbehandling:

 • Säkerhet: Inte alla keratinbehandlingar skapas på samma sätt. Det är viktigt att leta efter produkter som är fria från skadliga ingredienser som parabener och sulfater.
 • Ingredienser: Vissa keratinbehandlingar innehåller ytterligare ingredienser som arganolja eller aloe vera, dessa kan bidra till ytterligare näring och återfuktning. Vi rekommenderar att du väljer ett alternativ som innehåller de!
 • Pris: Priset på en keratinbehandling kan variera kraftigt. Kom ihåg att dyrare inte alltid betyder bättre.
 • Recensioner: Kundrecensioner kan vara en bra indikation på hur effektiv produkten är egentligen. Ta en titt på recensionerna, men dubbelkolla också vad kunder säger hos andra e-handlare innan du genomför ditt köp.

Slutsats

Att hitta den bästa keratinbehandlingen för hemmabruk behöver inte vara så svårt. Bara att du förstår vilken hårtyp du har kan hjälpa dig gå många steg i processen. Att du sedan fått lite tips från oss på vad du ska titta efter gör valet ännu lättare!

Kom ihåg, det bästa sättet att få hälsosamt hår är att kombinera rätt produkter med bra vanor. Undvik överdrivet användande av plattänger eller hårfönar, och använd alltid ett värmeskydd! Glöm inte att regelbundet klippa topparna för att förebygga att det blir frissigt. För det rekommenderar vi att du köper en riktigt frisörsax, inte bara tar det du har i kökslådan.

Kostnadseffektivitet: hemma eller salong?

Keratinbehandling har blivit populärt för att skapa mjukt, glansigt och hanterbart hår. Men priset på salongbehandlingar kan verkligen vara sjukt. Så, hur kostnadseffektivt är det att göra en keratinbehandling hemma jämfört med salong?

 • Priset för hemmabehandling: De flesta hemma-kit för keratinbehandlingar ligger mellan 300 – 800 kr.
 • Priset för salongbehandling: En salongbehandling kan kosta från 1500 kr och uppåt, beroende på salongens klass och var den ligger

Trots att priset för en hemmabehandling är betydligt lägre, är det viktigt att notera att resultatet och hållbarheten på behandlingen kan variera enormt jämfört med en salongbehandling. En behandling på salong sitter ofta betydligt längre, precis som när man jämför hempermanent mot att färga på salong.

Vanliga misstag vid hemma-keratinbehandling

Överanvänd det inte

Det kan vara frestande att tänka “ju mer, desto bättre” när det kommer till keratinbehandlingar. Men att använda för mycket produkt kan faktiskt ge motsatt effekt. Istället för det mjuka, glänsande hår du önskar, kan det sluta med hår som känns oljigt och tungt. Dessutom kan överanvändning av produkten leda till att håret tappar sin naturliga rörelse. Det är därför viktigt att följa rekommendationerna som står på etiketten och inte använda den oftare än så.

Följ instruktionerna

Alla keratinbehandlingar är unika och ska därför användas på olika sätt. Vissa kräver att du låter produkten sitta i håret i X minuter, medan andra kan behöva sköljas ur direkt. Om du inte följer instruktionerna noggrant kan det leda till att behandlingen inte blir lika effektiv som den skulle kunna vara, eller i värsta fall skada ditt hår. Så ta dig tid att förstå alla steg innan du börjar.

Skydda din hud och ögon

Även om keratinbehandlingar är utformade för att vara säkra att använda i håret, kan de fortfarande irritera huden och ögonen. Var därför noga med att skydda det när du håller på med behandlingen. Vårt bästa tips är att använda plasthandskar.

Fördelar med keratinbehandling hemma

Kostnadseffektivitet

En av de mest uppenbara fördelarna med att göra en keratinbehandling hemma är hur billigt det blir. Som vi tidigare nämnt, kostar hemmabehandlingar oftast en bråkdel av vad ett salongbesök skulle kosta. På så sätt kan du njuta av effekterna utan att det kostar skjortan!

Bekvämlighet

En annan stor fördel är bekvämligheten. Att göra en keratinbehandling hemma betyder att du kan göra det på din egen tid, utan att behöva boka tid på salongen eller åka till och från salongen. Detta kan vara särskilt användbart för dig med mycket att göra! Sedan är det förstås också väldigt skönt att kunna få det gjort på hemmaplan.

Kontroll

När du gör din egen keratinbehandling hemma, har du fullständig kontroll över hela processen. Du kan välja exakt vilka produkter som ska användas, hur mycket du vill använda och hur länge du vill ha det i håret. Det ger dig möjligheten att anpassa behandlingen efter just ditt hår och dina behov.

Keratinbehandling vs. andra hårbehandlingar

Keratinbehandlingar är ett utmärkt sätt att förbättra hårets kvalitet och utseende. Men hur jämför de sig med andra populära metoder som olje- och protein-behandlingar? Låt oss jämföra dessa alternativ.

 • Keratinbehandlingar är utformade för att fylla i hårets naturliga proteinförluster, vilket resulterar i ett mjukare, glänsande och mer hanterbart hår. Den största fördelen med keratinbehandlingar är att de har en långvarig effekt, upp till flera månader beroende på din övriga hårvårdsrutin.
 • Oljebehandlingar, som arganolje- eller kokosolje-behandlingar, hjälper till att återfukta och mjukgöra håret. De är utmärkta för att förhindra frissighet och ger en viss glans, men effekterna varar inte lika länge som med en keratinbehandling.
 • Proteinbehandlingar är ganska lika keratinbehandlingar, men de fokuserar mer på att stärka håret. Dessa behandlingar är fantastiska för att reparera skadat hår, men de ger inte samma glans och mjukhet som keratin.

Kom ihåg att den mest effektiva hårbehandlingen beror på vad just ditt hår behöver. Vårt tips är att du pratar med din frisör nästa gång du är där och frågar vad de skulle rekommendera!

Olika typer av hemma-keratinbehandlingar

Det finns flera olika typer av hemma-keratinbehandlingar tillgängliga. De vanligaste är:

 • Keratin schampo och balsam: Dessa produkter lägger till ytterligare keratin i håret varje gång du tvättar det.
 • Keratin serum: Dessa används efter duschen för att styla och skydda håret.
 • Keratin masker: Dessa djupbehandlande masker appliceras en gång i veckan för en intensiv behandling.
Keratinbehandling hemma test

Så gjordes vårt test av hemma-keratinbehandlingar?

I vårt test av hemma-keratinbehandlingar började vi med att titta på marknadsutbudet. Ganska snabbt hittade vi en handfull modeller som fått bra betyg av sina kunder; de fick det bli!

Vi läste på mer ingående med hjälp av recensioner och dess beskrivningar. Utifrån den information vi hittade där skrev vi våra egna recensioner om alla produkterna.

För att avsluta satte vi ihop keratinbehandling bäst i test listan också. Den skrevs efter att ha jämfört dess effektivitet kontra prislapp.

Så håller du håret friskt efter en keratinbehandling

För att avsluta artikeln måste vi ge dig lite matnyttig information om hur du håller håret friskt efter behandlingen. Här är några tips:

 1. Använd sulfatfria schampon och balsam: Sulfater kan tvätta bort keratinet snabbare.
 2. Undvik klorerat vatten: Klor kan skada och bleka keratinet.
 3. Skydda ditt hår från solen: UV-strålar kan bryta ner keratinet. Detta är varför så många hemmabehandlingar innehåller UV-skydd.

Källor