Ekologisk handkräm bäst i test

Ekologisk handkräm bäst i test – hitta bästa eko-handkrämen!

Mikaela Höstfors

Är även du på jakt efter ekologisk handkräm bäst i test? Då har du hittat rätt artikel! Nedan visar vi dig vägen till den bästa eko-handkrämen utefter just dina behov. Dessutom har vi sammansatt en kort köpguide i slutet av artikeln – om du mot förmodan inte skulle hitta en passande tub på vår topplista. Så vad väntar du på? Skrolla ner och hitta din favorit redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Ekologisk handkräm bäst i test

1. Evolve organic beauty ekologisk handkräm

2. Urtekram "Soothing Lavender"

3. Weleda "Skin Food"

Bäst i test

Bästa billiga

Mest mångsidiga

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Andra tester av ekologiska produkter

Evolve ekologisk handkräm – bäst i test!

En brun genomskinlig flaska ekologisk handkräm tillverkad av Evolve som kallas "Organic beauty"
Otrolig återfuktning
Unisexdoft av lime, citron, enbär & basilika
Lent & mjukt resultat

Last updated: 2024-04-15 16:55:27

Den här flaskan tillverkad av Evolve Organic Beauty är den vi tycker passar bäst på titeln som ekologisk handkräm bäst i test! Den har en fantastisk fuktgivande förmåga som inte bara passar händerna, utan fungerar minst lika bra för övriga delar av kroppen.

Den innehåller bland annat ekologiskt sheasmör, vilket både ger näring och mjukar upp händerna. Samtidigt kommer de lugnande effekterna av aloe veran och avlägsnar irritationen som uppkommit av torrheten.

Dessutom har den en riktigt schyst unisexdoft som lämnar händerna med en sådan där fräsch känsla. En fantastiskt mångsidig ekologisk handkräm som vi på The Beauty Room inte kan göra annat än älska!

Bäst billiga ekologiska handkräm: Urtekram “Soothing Lavender”

En lila och svart tub med ekologisk handkräm tillverkad av Urtekram som kallas "soothing lavender hand cream"
Sheasmör & Aloe Vera
Går in snabbt i huden
Billig!

Last updated: 2024-04-15 16:55:32

Den här fantastiska ekologiska handkrämen går snabbt in i händerna. Trots det låga priset innehåller den ändå närande ingredienser som sheasmör och aloe vera. Resultatet blir otroligt mjuk och len hud på händerna. Tillsammans med den återfuktningen får man också en skön doft av lavendel efter applicering.

Urtekram kan verkligen det här med ekologiska produkter, det har de bland annat bevisat i vårt läppskrubb test, men de gör det ännu en gång! Den här tuben är till och med certifierad av COSMOS.

Mest mångsidiga: Weleda “Skin Food”

En grön tub hudkräm tillverkad av Weleda som kallas "skin food" och passar hela kroppen
Passar för hela kroppen
Lugnande & vårdande
Liten tub (30 ml)

Den här tuben är egentligen inte klassad som en handkräm; utan snarare en universalkräm. Vi tyckte i alla fall den förtjänade en plats på topplistan eftersom den lämnar ett otroligt mjuk och smidig hud på händerna. Den ger en intensiv vård till torr hud, och kan nästan jämföras med hth-lotionerna. Det är dock inte bara vi som gillar den, även kändisar tycker om den!

Vanliga frågor

Är ekologisk handkräm bättre för känslig hud?

Ja, ekologisk handkräm kan vara bättre för känslig hud. Naturliga ingredienser är ofta mildare och mindre sannolika att orsaka irritation eller allergiska reaktioner, vilket gör dem till bra alternativ för känslig hud.

Vad är fördelarna med ekologisk handkräm?

Ekologisk handkräm använder naturliga ingredienser som ofta är skonsamma mot huden och fria från skadliga kemikalier. De bidrar också till en hållbar miljö genom att minimera användningen av icke-nedbrytbara ämnen.

Hur vet jag om en handkräm verkligen är ekologisk?

För att en handkräm ska klassas som ekologisk bör den vara certifierad av en pålitlig organisation, till exempel ECOCERT, USDA Organic eller Svanen. Kontrollera produktens förpackning för att se om den har någon av dessa certifieringar.

Bästa ekologiska handkrämen

Så väljer du den bästa ekologiska handkrämen

1. Återfuktning och näring till huden

Först och främst bör en bra ekologiska handkräm erbjuda ordentlig återfuktning och näring till huden. Din hud kräver konstant vård och uppmärksamhet, och torrhet kan leda till sprucken hud och eksem. Därför är det viktigt att handkrämen är rik på naturliga oljor som jojobaolja, sheasmör och mandelolja. De alla erbjuder intensiv återfuktning och näring.

2. Mångsidighet

En annan viktig aspekt att tänka på när man väljer ekologisk handkräm är dess mångsidighet. En handkräm som också fungerar bra på andra delar av kroppen, som armbågar och knän, ger mer värde för pengarna. Leta därför efter produkter som specifikt nämner att de är lämpliga för andra hudområden.

3. Doft

När det kommer till doft är det såklart upp till var och en vad man tycker om. Vissa föredrar diskreta och naturliga dofter, medan andra vill ha en starkare, mer framträdande doft. När du väljer din handkräm, tänk på vilka dofter du tycker om annars. Det kan även vara bra att tänka på om doften ska passa med andra produkter du använder, såsom parfym eller kroppslotion.

4. Prisjämförelse

Glöm inte att jämföra priserna också! Titta inte bara på prislappen, utan tänk på hur mycket produkt du faktiskt får för pengarna. Det kan hända att den dyrare tuben faktiskt är billigare i det långa loppet eftersom den innehåller mer kräm.

Pris per milliliter = pris / antal milliliter

ProduktPrisAntal milliliterPris per milliter
Handkräm #1199 kr250 ml~0,80 kr
Handkräm #265 kr75 ml~0,87 kr
Handkräm #352 kr30 ml~1,7 kr
Ett exempel på hur man räknar på hur mycket en ekologisk handkräm faktiskt kostar

Som du ser i vårt räkne-exempel är den med dyrast prislapp faktiskt billigast, sett till mängd produkt för pengarna. Medan den billigaste tuben är den absolut dyraste, och kostar mer än dubbelt så mycket som övriga produkter!

Ekologisk handkräm test

Ekologisk handkräm test – så gjorde vi

För att göra vårt test av ekologiska handkrämer behövde vi först och främst välja ut några produkter att ha med. Här gick vi främst på de hudvårdsmärken vi känner till sedan innan, men också på vilka som fått bäst betyg av sina kunder.

Med hjälp av att läsa kunders recensioner och även en del produktbeskrivningar fick vi en bra bild i hur handkrämerna faktiskt hade för förmågor. Det var utifrån de texternas information vi skrev våra egna recensioner om krämerna.

Källor