HTH hudkräm bäst i test

HTH hudkräm bäst i test – hitta bästa hudkrämen från HTH!

Mikaela Höstfors

Är du också på jakt efter HTH hudkräm bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Nedan har vi letat fram den allra bästa HTH-hudkrämen. Dessutom har vi sammansatt en kort köpguide för att sparka dig i rätt riktning – den hittar du i slutet av artikeln.

Denna artikeln innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår annonspolicy här!

HTH hudkräm bäst i test

Våra topplistor på andra märkens hudkrämer:

Bäst i test: HTH ‘skin repair’ hudkräm

En vit tub med dagkräm tillverkad av hth som kallas "skin repair intensive cream"
Billig!
Passar alla hudtyper
Vegansk

Den kräm vi tycker platsar som HTH hudkräm bäst i test är deras “skin repair”! Den är vegansk, ger intensiv återfuktning och stärker hudens barriär. Allt detta samtidigt som den är utvecklad för torr och känslig hy!

HTH har denna gång fokuserat på att göra en så mild dagkräm som möjligt för att den ska passa alla hudtyper utan att irritera – något vi tycker de lyckats med! Den kan med fördel dessutom användas på hela kroppen, trots att den egentligen är till för ansiktet.

Bäst body lotion från HTH: Aloe Vera

En vit och grön glaska body lotion tillverkad av HTH som innehåller Aloe Vera
Ger bra lyster
Passar normal till torr hy
Bra återfuktning

Den body lotion vi tyckte var bäst är definitivt deras aloe vera variant. Den ger en otrolig återfuktning med hjälp av hudens egna fuktgivare (karbamid och mjölksyra). Utöver det står även Aloe Vera såklart på ingredienslistan. Det gör huden lugn samtidigt som det jobbar tillsammans med de andra ingredienserna för en härlig lyster.

Precis som HTH’s andra produkter är även denna vegansk och dermatologiskt testad. Ännu ett plus!

Mest skonsamma: HTH ‘Original’ body lotion

En vit flaska parfymfri body lotion tillverkad av hth som heter "original"
Parfymfri
Passar torr till mycket torr hy
Vegansk

Vad hade vår topplista varit utan att ha med deras superpopulära original? En klassiker från 1970 som fortfarande håller måttet idag, trots den tuffa konkurrensen. Med sin veganska ingredienslista får den dessutom väldigt högt betyg från oss.

HTH original ger bra återfuktning för torr till extra torr hy. Det heter trots allt “hjälper torr hud” av en anledning; och det märks verkligen varför med den här! Ingredienslistan gör den dessutom mycket skonsam och den är icke-parfymerad. Stor tumme upp från oss på The Beauty Room!

Vanliga frågor

Kan man använda HTH i ansiktet?

Ja, man kan använda HTH i ansiktet. Produkterna är utformade för att återfukta och vårda torr hud, inklusive ansiktet.

Är HTH bra för huden?

Ja, HTH är bra för huden eftersom det hjälper till att återfukta och reparera torr hud. Dess formula är speciellt utformad för att återställa hudens naturliga fuktbalans och stärka hudens skyddsbarriär.

Var tillverkas HTH hudkrämerna?

HTH ägs av Orkla och tillverkas i deras fabrik i Falun. Där tillverkas även Jordan, Bliw, Family Fresh och L300. Det är faktiskt Nordens största fabrik för hygienartiklar!

Varför svider HTH?

HTH kan svida på huden eftersom det innehåller aktiva ingredienser som kan vara irriterande, särskilt på känslig hud eller om huden är skadad. Svedan kan också bero på att hudens fuktbarriär stärks och reparerar sig, vilket kan ge en tillfällig brännande känsla. Om svedan är ihållande eller orsakar obehag, sluta använda det!

Bästa HTH-hudkrämen

Så hittar du den bästa HTH-hudkrämen

1. Användningsområde: Kropp eller ansikte

För det första bör du avgöra om du behöver hudkrämen för ansiktet eller kroppen. HTH erbjuder produkter som är specifikt formade för båda dessa områden. Deras ansiktskrämer är lättare och mer känsliga, eftersom huden i ansiktet är tunnare och mer benägen för irritation. Deras body lotion för torr hy däremot, är ofta tjockare och mer återfuktande, perfekta för områden som är utsatta för torrhet, som armbågar och knän.

2. Hudtyp: Torr, fet, normal eller blandad

Det är avgörande att förstå din hudtyp när du väljer en hudkräm. HTH erbjuder ett brett sortiment för alla hudtyper, men är speciellt lämpad för torr hy, därav företagsnamnet “hjälper torr hud”:

  • Torr hud: Om din hud känns stram och ser flagnig ut, bör du titta på HTH:s produkter för torr hud. Detta inkluderar bland annat deras aloe vera body lotion och originalet. Dessa produkter är mycket återfuktande och innehåller kroppens naturligt återfuktande ingredienser. Det är därför hth blivit så populärt – det blir som en boost till huden och blir inte alls onaturligt!
  • Fet hud: Om du har fet hud har tyvärr HTH inte så mycket att erbjuda dig. De fokuserar på torr till normal hy. Kolla istället in vår ACO ansiktskräm bäst i test lista, de har bättre produkter lämpade för fet hy.
  • Normal hud: Om du har normal hud, som varken är för oljig eller för torr, kan du välja alla hth-produkter!
  • Blandad hud: Om du har områden med både torr och fet hud, titta på HTH:s produkter för blandad hud. De hjälper till att balansera huden och ger rätt nivå av återfuktning beroende på vilket område det används på.

3. Prisvärdhet: Milliliter per krona

När du köper hudvård, är det viktigt att överväga hur värt det är priset. Se till att jämföra mängden produkt (i milliliter) du får för varje krona. HTH är känt för att erbjuda prisvärda (ofta under 100kr), högkvalitativa produkter, men det är alltid bra att dubbelkolla och se till att du får mest för dina pengar.

Hudkräm från HTH bäst i test

  • Bästa HTH-hudkrämen: HTH “Skin repair”
  • Nr 2: HTH aloe vera body lotion
  • Nr 3: HTH original lotion

Till topplistan!

HTH hudkräm test

Så gjorde vi vårt HTH hudkräm test

Vårt HTH hudkräms test började med att titta på vilka produkter de erbjöd. Deras produktutbud är faktiskt hyfsat litet för att ändå funnits sedan 70-talet. Vi valde dock ut tre stycken som fått bäst betyg från sina kunder.

Vi läste sedan ungefär ett hundratal kundrecensioner och produktbeskrivningar. Med hjälp av det vi läst i de skrev vi ihop våra egna recensioner om alla produkterna.

Källor