Kajal bäst i test

Kajal bäst i test

Matilda Niklasson

Är du också på jakt efter kajal bäst i test? Då har du hittat till rätt ställe! I den här artikeln utser vi faktiskt vilken som är den bästa kajalen 2023. Dessutom går vi igenom alla de vanliga frågorna du kan tänkas ha. I slutet av artikeln har vi till och med plockat ihop en köpguide för att underlätta valet för dig! Låt oss dyka in på djupet i djungeln av kajalpennor där ute.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om vår annonspolicy här!

Kajal bäst i test

1. Stila "Stay All Day"

2. Wet n' Wild megaliner

3. Maybelline tattoo

Bäst i test

Bäst budgetval

Bäst penna

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Stila “All day” kajal – bäst i test!

En svart liquid kajal från Stila
Formula som håller länge
Bra udd som tillåter bra linjer
Rikt pigment som håller

Den här otroligt hypade kajalen från Stila lever verkligen upp till förväntan! En otrolig formula med riktigt pigment gör att vi utser den till kajal bäst i test! Formulan är precis som namnet nämner – utvecklad för att hålla hela dagen.

Stila har också lagt mycket tanke på utformningen av spetsen, vilket märks. Den glider otroligt smidigt över ögonlocken och lyckas skapa allt från smala till storskaliga linjer utan problem. De har också format spetsen för att passa både dig som nybörjare, såväl som proffs.

En riktigt härlig liquid eye liner som toppar listan detta år!

Bästa billiga kajalen: Wet n Wild

En svart kajal tillverkad av Wet n wild
Otroligt billig
Sitter mycket bra trots fuktigt klimat
Tunn spets för precision
Oböjbar pensel i den nya förpackningen

Även detta är en otroligt hypad kajal, kanske inte så mycket här i Sverige, men den är riktigt omtyckt i USA. Detta för att den är så billig och för att man kan hitta den på i princip alla apotek i hela landet. Vi kan säga att hypen är välförtjänt.

Med sin otroligt fina pensel får den målandet att bli otroligt lätt. Det gör att du kan skapa både de skarpa linjerna du är ute efter, men också tjockare med precision. När den väl är applicerad så sitter den där den sitter, trots det fuktiga klimatet under sommarhalvåret.

Bäst tattoo-kajal: Maybelline

En svart tattoo-kajalpenna tillverkad av Maybelline
Håller hela dagen trots tårar
Går att vässa
Gelformula

Maybelline har på senare år börjat med sin tattoo-serie vilket egentligen innebär att sminket ska sitta som en tatuering. Något vi tycker att den här lever upp till! Trots tårar och allmänt fuktigt klimat lyckas den sitta på vattenlinjen som inget annat!

Den är grym för dig som är på en budget men ändå vill få till de där exakta linjerna eller vingar. Detta på grund av att udden inte bara kan vässas, men också för att Maybelline haft det i åtanke. Kajalpennan skapar väldigt exakta linjer och är lätt att applicera.

Bäst kajalpenna: Lancome Khôl

En svart khol kajalpenna tillverkad av Lancome
Krämig och mjuk
Lätt att använda
Inte för hård
Lite dyr

En av de bättre kajalpennorna vi testat är den här från Lancome. Den har en mjuk och krämig formula som gör sig perfekt i pennan. Trots den lite högre prislappen håller den faktiskt längre än förväntat. Många mjuka formulas gör att man använder upp det snabbare – men så är inte fallet med denna.

Det som skiljer den från andra på topplistan är att den är lätt att sudda också. Det gör den perfekt lämpad för dig som vill skapa en smoky-eye eller gillar den lite mer ojämna looken.

Vanliga frågor

Vad är det för skillnad på eyeliner och kajal?

Eyeliner och kajal används för att framhäva ögonen, men de skiljer sig i konsistens och användning. Eyeliner är oftast en vätska eller gel och ger en mer definierad linje, medan kajal är en mjukare produkt, vanligtvis i form av en penna, som kan suddas ut för en mer subtil effekt.

Vad använder man en kajal till?

Kajal används för att framhäva och definiera ögat genom att lägga färg runt ögonlocket och inre vattenlinjen. Den kan användas för att skapa olika effekter, från skarpa linjer till suddiga, så kallade “smoky eyes”.

Hur sätter man kajal?

För att applicera kajal, börja från inre hörnet av ögat och dra försiktigt pennan längs din övre, nedre vattenlinje eller ögonlock. Om du vill ha en suddig effekt, kan du sudda ut linjen med en sminkborste eller fingertopp efteråt.

Kan man använda kajal som eyeliner?

Ja, du kan använda kajal som eyeliner. Kajalpennan kan användas på ögonlocket för att skapa en eyeliner-effekt. Det ger dock oftast en mjukare linje än en traditionell eyeliner.

Vad kan man använda istället för kajal?

Om du inte har kajal, kan du använda annat ögonsmink som eyeliner, ögonskugga eller till och med en mörk ögonbrynspenna istället. Dessa alternativ kan ge en liknande effekt, men kan variera i intensitet och varaktighet.

Bästa kajalen

Hur hittar man den bästa kajalen?

Att hitta den bästa kajalen är en konstform i sig. Det handlar inte bara om färg och textur, utan även om hur produkten sitter, hur lätt den är att applicera, och om den är tillverkad med miljötänk. För att hitta den perfekta kajalpennan för dig, kommer vi att dyka ner i dessa faktorer och dela med oss av vår expertis för att hjälpa dig i letandet.

Hitta rätt konsistens

En bra ögonpenna bör ha rätt konsistens. Den ska vara tillräckligt krämig för att smidigt kunna glida över huden utan att dra eller irritera, men också tillräckligt fast för att inte kladda eller smeta ut sig under dagen.

Tips för att hitta rätt konsistens:

 • Testa produkten: Se om butiken har provexemplar. I sådana butiker brukar man till och med kunna fråga någon i personalen om en testsminkning. Om så inte är fallet rekommenderar vi att du istället läser recensioner på nätet eller kollar på YouTube-videos.
 • Tänk på hudtypen: Om du har fet hy, kan en fastare kajal vara bättre, medan en krämigare variant kan passa bättre för torr hud.

Välj rätt färg

Även om svart är den mest klassiska kajalfärgen, finns det ett helt spektrum av färger att välja mellan. Färgvalet kan variera beroende på din ögonfärg, hudton, och den look du är ute efter.

Tips för att välja rätt färg:

 • Komplementära färger: En kontrastfärg till din ögonfärg kan få ögonen att “poppa”. Till exempel, bruna ögon kan framhävas med marinblå kajal, medan gröna ögon kan lyftas fram med lila nyanser.
 • Experimentera: Prova olika färger och se vilka du känner dig mest bekväm i helt enkelt.

Titta på ingredienserna

Alla kajalpennor är inte skapade lika. Kvaliteten på produkten kommer till stor del bero på dess ingredienser. Ha i åtanke att vissa märken kan innehålla onödiga eller till och med skadliga ingredienser. Säkerställ att kajalen är testad av en pålitlig källa (exempelvis KOHF), speciellt om du har linser eller känsliga ögon.

Vad man ska titta efter:

 • Naturliga ingredienser: Dessa är oftast mildare och mindre irriterande. De betyder dessutom att tillverkaren har miljön i åtanke.
 • Fritt från skadliga ämnen: Undvik pennor med parabener, ftalater och andra potentiellt skadliga kemikalier.

Hållbarhet

I dagens samhälle är det viktigt att tänka på hållbarhet när man handlar. Många märken är nu cruelty-free och erbjuder veganska alternativ.

Vad man ska titta efter:

 • Cruelty-free märkning: Detta indikerar att produkten inte har testats på djur.
 • Vegansk märkning: Detta visar att produkten inte innehåller några animaliska ingredienser.

Genom att följa dessa riktlinjer kan du vara säker på att du väljer den bästa kajalpennan som passar just dina behov och önskemål. Lycka till i ditt letande nu!

Olika typer av kajaler

Det finns flera olika typer av kajaler på marknaden idag, vilket gör det möjligt för dig att hitta den perfekta produkten som passar din stil och behov. Nedanför listar vi några av de mest populära typerna:

 • Kol-kajal: Denna typ av kajal är gjord av kol och är den mest traditionella formen av kajal. Den är känd för sin djupa, mörka färg och kan vara lite knepig att hantera för nybörjare. Dessa varianter kommer ofta i pennform och kan därför vässas för att få till en perfekt udd.
 • Vaxbaserad kajal: Denna kajal innehåller vax vilket gör den lätt att applicera och ger en len finish. Den passar perfekt för dig som önskar en subtil, men ändå definierad look.
 • Gel-kajal: Gel-kajaler har en krämig konsistens som gör den mycket lätt att applicera. Den är utmärkt för att skapa drastiska sminkningar.
 • Flytande kajal: Denna typ av kajal ger en mycket intensiv färg och ger dina ögon en mycket markerad look.
 • Kajalpenna: Denna kajal kommer i form av en penna och är mycket enkel att använda, vilket gör den perfekt för nybörjare.

Vilken typ av kajal ska jag välja?

Valet av kajal beror mycket på vad du personligen föredrar och vad du är bekväm med att använda. Om du är nybörjare kan det vara bäst att börja med en kajalpenna eftersom den är lättast att hantera. Men om du vill skapa mer drastiska sminkningar kan en flytande- eller gel-kajal vara ett bättre alternativ.

Hur ser kajal-trenderna ut?

Mode och smink är i konstant förändring, och kajaler är inget undantag. Här är några av de senaste trenderna inom kajaler:

 • Naturliga looks: Ett naturligt utseende är alltid trendande verkar det som, och det gäller även kajaler. Detta innebär att du använder en kajal med en subtil färg och använder den för att skapa en mjuk, naturlig look. Inte de tidigare populära vingarna som gjorde att du såg mer sminkad ut.
 • Färgade kajaler: Färgade kajaler är också mycket populära just nu. De kommer i alla möjliga färger, och du kan använda dem för att skapa en rolig och unik look.
 • Grafiska linjer: En annan stor trend just nu är att använda kajal för att skapa grafiska linjer och mönster runt ögonen. Detta ger en mycket modern och dramatisk look. Detta växer otroligt inom rave- och festival-kretsar, men kanske blir det mainstream snart?

Framtida trender inom kajaler

Att förutspå framtida trender inom skönhetsvärlden är ingen exakt vetenskap, men med tanke på de nuvarande trenderna och den övergripande utvecklingen i skönhetsindustrin, kan vi ändå göra några gissningar. Här är några potentiella framtida trender inom kajaler:

 • Hållbarhet och etik: Med det växande medvetandet om miljöfrågor och etiska bekymmer kommer vi sannolikt att se en ökning av kajaler från hållbara och ekologiska märken. Produkter som är gjorda med miljövänliga ingredienser, förpackningar och tillverkningsprocesser kommer sannolikt att bli mer populära.
 • Teknologiska innovationer: Vi kan förvänta oss att se nya innovationer inom kajal-teknologi, som kajaler som ändrar färg baserat på kroppstemperatur, humör eller ljus. Dessa “smart kajaler” kan ge användarna möjligheten att anpassa sin look på helt nya sätt. En sådan produkt vi sett komma ut på marknaden nyligen är ögonfransböjare med värme, kommer samma sak hända kajaler?
 • Personlig anpassning: I framtiden kanske vi ser märken erbjuda kundanpassade kajaler, där kunder kan välja sin egen färg, finish och formula. Denna trend speglar den bredare trenden mot personanpassning inom skönhetsindustrin.
 • Hälsa inom skönhet: Allt fler konsumenter söker produkter som både förskönar utseendet, men också främjar hudens hälsa. Vi kan förvänta oss att se kajaler som innehåller vårdande ingredienser, som vitaminer och antioxidanter, för att skydda och ge näring till huden runt ögonen.
 • Multifunktionella kajaler: Med det ökade intresset för tidseffektiva skönhetsprodukter, kan vi förvänta oss att se mer multifunktionella kajaler på marknaden, som kan användas som eyeliner, ögonskugga, kanske till och med ögonbrynspenna!
Kajal test

Hur gjordes vårt kajal test?

Vi började vårt kajal test med att leta fram de senaste trenderna, och välja en handfull produkter därefter. Vi valde ut de produkter som med hästlängder fått de bästa recensionerna från sina kunder.

Vi läste sedan ungefär ett hundratal olika beskrivningar hos e-handlare och kundrecensioner. Det skapade oss en bra uppfattning om hur produkterna faktiskt presterade i verkligheten! Utifrån den info vi läst oss till satte vi ihop våra egna recensioner, och highlightade dess för- och nackdelar.

För att avsluta artikeln satte vi ihop vår kajal bäst i test lista också. Vilka produkter som rankats var i den listan definierades på ett antal kriterier såsom hållbarhetstänk, prislapp, resultat och formula på kajalen.

Källor