Keratinschampo bäst i test

Keratin-schampo bäst i test – hitta bästa keratinschampot!

Petra Ljunghov

Letar du också efter keratin-schampo bäst i test? Då har du kommit rätt! I den här artikeln visar vi dig det allra bästa keratinschampot för dina behov. Dessutom har vi satt ihop en kort köpguide för att underlätta ditt val ytterligare som du hittar i slutet av artikeln. Så vad väntar du på? Kolla in topplistan redan nu!

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs vår integritetspolicy för mer info.

Keratin-schampo bäst i test

1. Wella luxeoil schampo

2. L'anza keratin healing

3. Moroccanoil moisture repair

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Våra andra artiklar om schampo:

Wella keratinschampo – bäst i test!

En guldig flaska schampo som innehåller keratin tillverkad av Wella
Bra lödder
Tynger inte ned håret
Mjukt resultat

Wella är välkända för sin god kvalitet när det kommer till schampon och hårvårdsprodukter. Även den här lever upp till märkets rykte. Det skapar en riktigt lyxig tvätt som förtjänar titeln som keratin-schampo bäst i test!

Wellas luxeoil ger ett riktigt bra lödder som nästan är krämigt i konsistensen. Det gör tvättandet betydligt lättare eftersom att det skapar en jämn fördelning. Wella har också valt att använda en svag doft av vanilj som verkligen får en att smälta efter duschen.

Utan att tynga ner blir håret riktigt mjukt efter tvätten. Rekommenderas varmt av oss på The Beauty Room.

Passar det inte dig? Kolla in vår Wella schampo bäst i test lista istället!

Bäst doft: L’anza keratin shampoo

En svart och guldig flaska keratin healing oil shampoo från L'anza
Drygt
Luktar gott
Rengör riktigt bra

Det keratin-schampot som doftar allra bäst är det här från L’anza. Förutom det innehåller schampot precis som namnet nämner – mycket olja. Det gör att håret blir otroligt mjukt, även om det är frissigt och torrt innan man hoppar in i duschen.

En riktig topprodukt som är dryg, rengör på djupet och dessutom doftar gott. Vad mer kan man önska sig egentligen?

Bäst för lockigt hår: Moroccanoil

En ljusblå flaska moisture repair shampoo tillverkat av Moroccanoil
Behöver tvätta håret mer sällan
Räcker länge
Stärker håret

Moroccanoil tar ofta topplaceringar på våra topplistor över hårvårdsprodukter, och så är även fallet denna gång! De har tidigare vunnit bland annat vårt curl cream test, och även tagit bra placeringar när vi testat shimmer oils.

Det enda som egentligen finns att klaga på med flaskan är att den inte doftar så mycket. I övrigt är det ett keratin-schampo som verkligen stärker håret och gör att man inte behöver tvätta det lika ofta. Dessutom löddrar det riktigt bra så att flaskan håller längre än genomsnittet.

Vanliga frågor

Vad gör keratinschampo för håret?

Keratinschampo hjälper till att stärka hårstrån genom att fylla på hårets naturliga keratinnivåer. Detta kan minska att håret går av, och öka hårets glans och elasticitet.

Bästa keratinschampot

Bästa keratin-schampot – så hittas det

Att välja det bästa keratin-schampot för ditt hår är faktiskt riktigt svårt. Det kräver en förståelse för din hårtyp, hårproblem och de unika fördelarna som olika keratin-schampon kan erbjuda. Nedan kommer vi att gå igenom de viktigaste kriterierna att tänka på när du letar, så att du kan hitta det perfekta keratin-schampot för just ditt hår. Låt oss dyka in!

1. Din hårtyp

Olika typer av hår har olika typer av behov. Tunt hår behöver ett lättare schampo för att inte tyngas ner, medan tjockt hår kan dra nytta av ett djupt återfuktande schampo.

Till exempel kan naturligt lockigt hår behöva ett keratin-schampo som hjälper till att minska frissighet, medan platt hår kan behöva ett schampo som skapar volym.

2. Ingredienslistan

När du väljer ett keratin-schampo är det viktigt att läsa ingredienslistan noggrant. Undvik schampon som innehåller sulfater och parabener, eftersom dessa kan skada ditt hår på längre sikt. Istället rekommenderar vi schampon med naturliga ingredienser och mjukgörande ämnen som kan hjälpa till att återställa fukt och stärka håret.

4. Recensioner

När det kommer till schampon finns det faktiskt otroligt hjälpsamma recensioner på nätet. De mer populära flaskorna har ofta hundratals recensioner du kan gå igenom där folk skriver exakt hur det funkar och hur bra eller dåligt det fungerar. Vår rekommendation är Bangerhead eller Lyko, de har ofta riktigt bra recensioner från verifierade kunder med bilder och längre texter.

5. Hårets behov

Är ditt hår torrt? Oljigt? Skadat? Är du orolig för håravfall? Just ditt hårs specifika problem är såklart det viktigaste när du väljer ett keratin-schampo. Många keratin-schampon är utformade för att hjälpa ett specifikt problem, så se till att välja en som passar dina behov.

Vill du köra en behandling hemma istället? Kolla in vår keratin-behandling hemma bäst i test lista!

Keratinschampo bäst i test

  • Bästa keratin-schampot: Wella SP luxeoil keratin protect
  • Nr 2: L’anza keratin healing shampoo
  • Nr 3: Morrocanoil moisture repair
Keratinschampo test

Keratin-schampo test – så gjorde vi

Vi påbörjade vårt keratin-schampo test med att titta på utbudet, denna gång var det verkligen enormt! Massor av tillverkare har keratin på sin ingredienslista idag, så hur skulle vi välja? Till slut blev det en handfull av de mest omtyckta modellerna helt enkelt.

Vi tittade sedan på dess recensioner och produktbeskrivningar. Utifrån informationen vi läst i de skrev vi sedan våra egna recensioner om schampoflaskorna.

För att avsluta alltihop behövde vi sammansätta en keratinschampo bäst i test lista också. Det var lite knepigt att komma fram till en testvinnare, men med smal marginal blev det Wella som tog första pris.

Källor