Korsett bäst i test

Korsett bäst i test – hitta den bästa korsetten!

Matilda Niklasson

Letar du efter korsett bäst i test? Vilken tur att du hittat hit! I denna artikel letar vi nämligen fram den bästa korsetten utefter just dina behov. Dessutom har vi skrivit en köpguide i slutet av artikeln, för att du ska göra det absolut bästa valet.

Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för olika webbshoppar. Läs mer om det i vår integritetspolicy

Korsett bäst i test

Bäst i test: Triumph “Doreen” korsett

En modell som bär en rosa korsett i spetsdesign tillverkad av märket "Triumph" som heter "Doreen Corset"
Bekväm
Fin spetsdesign
Funktionell
Passar alla tillfällen
Bygellös

Triumph “Doreen” är en fantastisk korsett som kombinerar komfort och stil på ett fantastiskt sätt. Det är en framstående del av Triumphs populära Doreen-serie och erbjuder en bekväm passform ovadderade kupor, bred kant under bysten och stödjande axelband. Därför utnämner vi den nu till korsett bäst i test!

Den unika konstruktionen av bh-korsetten skapar en fantastisk passform, formar effektivt och ger ett utmärkt stöd oavsett byststorlek. Framförallt är det stödet något som skiljer den från konkurrenterna. Dess breda kant under brösten erbjuder inte bara bekvämt stöd för sidor och rygg, men det finns också bred knäppning i ryggen som ger stabilitet när man har den på sig.

Dessutom är Doreen-korsetten prydd med en vacker blommig spets, som skapar en feminin touch till det hela. Korsetten är verkligen en balans mellan funktionalitet och estetik, en kombination som gör den perfekt för alla tillfällen!

Vi på The Beauty Room gillar verkligen Triumph’s “Doreen”-korsett, de har lyckats kombinera stil, komfort och funktionalitet på ett bra sätt. Dessutom är den inte så där överdrivet dyr som många spets-korsetter kan vara. En stor tumme upp!

Bästa billiga korsett: MAGIC “Waistnipper”

En modell som bär en skön korsett som formar magen tillverkad av märket "MAGIC Bodyfashion" som heter "Waistnipper"
Skön
Ger bra formning
Extra ryggstöd
Billig
Inte så snygg

MAGIC’s Waistnipper är inte bara en vanlig korsett. Det är en simpel, men effektiv variant som formar och slätar ut överkroppen, både fram och bak.

En av dess överlägsna egenskaper är att den ger extra stöd åt ryggen. Detta tillsammans med den formande effekten, ger en otroligt fin hållning!

Det mjuka materialet gör dessutom denna shapingkorsett nästan omärkbar när den sitter på. Till skillnad från andra korsetter känns den inte bara bekväm mot huden, men materialets mjukhet gör den osynlig även under tighta kläder.

Magic Bodyfashion’s “Waistnippet” är dessutom helt sömlös. Det tycker vi på TheBeautyRoom.se verkligen urskiljer den från andra modeller på marknaden.

Överlag tycker vi att MAGIC’s korsett är prisvärd som få, men inte särskilt estetiskt tilltalande. Den fungerar perfekt för att forma kroppen, men är inte särskilt snygg…

Bäst premiumval: Hunkemöller “Buster Akelei”

En modell som bär en svart korsett i siden med spetsdetaljer och knappar i mitten tillverkad av märket "Hunkemöller" som heter "Bustier Akelei"
Otroligt fin
Bekvämt material
Håller formen
Matchande set möjligt
Dyr
Tyvärr hittades inga priser...

Som ett fan av Hunkemöllers Noir-kollektion kan vi säga att “Buster Akelei” verkligen överträffar förväntningarna. Denna bustier är inte bara otroligt snygg, utan även bekväm och lättanvänd tack vare knäppningen fram, i sidan och bak.

Först och främst, uppskattar vi det otroliga hantverk som lagts ner på detaljerna. Spetsen, meshen och siden-detaljerna ger en elegant och uppklädd känsla. Dess konstruktion är inte bara estetiskt tilltalande, men skapar också vackra kurvor.

Materialvalet är ett annat plus – 60% Polyamid, 31% Polyester och 9% Elastan gör korsetten både skön att ha på sig och stretchar sig för att passa perfekt.

Den är dock inte formpressad, vilket ger användaren frihet att bära den på det sätt som passar bäst. Med möjligheten att dessutom kombinera den med matchande trosor, kan du skapa ett komplett set för en otrolig look! För dig som har några hundralappar extra att lägga kan vi på TheBeautyRoom.se bara inte göra annat än rekommendera den här!

Bästa korsetten

Så väljer du den bästa korsetten

Komfort

Komfort är det allra viktigaste när det kommer till att välja den bästa korsetten. Medan korsetter utformade för att forma kroppen, ska de inte vara obehagliga att ha på sig. Korsetten ska sitta rätt upptill och nedtill utan att skava eller skära in, och du ska kunna röra dig fritt i den. Det är också viktigt att korsetten formar din kropp precis sådär som du vill ha det.

Kvalitativa material

Den bästa korsetten är tillverkad i högkvalitativa material då både för komfortens skull, men också med hållbarheten i åtanke. Material som läder, siden och bomull tycker vi på The Beauty Room är de bästa för korsetter. Läderkorsetter är hållbara och formar sig otroligt vackert efter kroppen. Siden ger ett lyxigt utseende med sin släta och skimrande yta, dessa håller också länge. Bomull är bekvämt, andningsbart och mycket bra alternativ för dig med känslig hud.

Knäppningen

Den rätta knäppningen är en annan faktor vid valet av korsett. Valet av knäppning beror i stor utsträckning på om du planerar att ta på och av korsetten själv eller om du kommer ta hjälp av någon. Korsetter med snörning kan bidra till att skapa en extremt smal midja och ger dig möjlighet att justera passformen till din kropp, men är också otroligt svåra att få på utan hjälp. Dragkedjor och knappar kan vara lättare att använda, men de kanske inte håller lika länge som en med snörning, eller ge den där “shapeande” effekten.

Kroppens proportioner

Det är viktigt att ta hänsyn till just din kropps proportioner när du väljer en korsett. Korsetter kommer i en mängd olika stilar för att passa olika kroppstyper. En bra korsett för en liten kroppstyp kommer vara otroligt annorlunda från en tillverkad för den kurviga. Att ha en korsett som passar din kropp är nyckel till att vara bekväm och få den att sitta snyggt.

Hållbarhet och skötsel

Hållbarhet och enkel skötsel är också värt att ha i åtanke. En högkvalitativ korsett kan vara dyr, men blir faktiskt billig på lång sikt om den håller länge. Se till att den är lätt att tvätta också, det är det som gör att den håller så länge! Vissa kan ju knappt tvättas alls…

Korsett test

Så gjordes vårt korsett test

Att göra vårt korsett test var lite annorlunda från våra andra tester. Vi tittade främst på varumärkena denna gången, och valde ut några av de som fått bra betyg av oss i exempelvis axelbandslös BH testet, för att vara säkra på att vi tog med högkvalitativa produkter.

Vi valde ut en handfull modeller, och började läsa deras betyg från kunder. Vi tog också hjälp av produkternas beskrivningar. Utifrån det vi läst satte vi sedan ihop våra egna recensioner.

Källor